Budapesta in splendoarea sa

2 voturi
Autor: sollo84, 1 August 2012
O experiență de:
Vizualizări: 2039
Vizitatorul venind dinspre partea civilizata a Europei ( a se citi vest) trece de cele mai multe ori prin Ungaria si astelf nu trebuie sa rateze Budapesta capitala tarii ceea ce mi s-a intamplat si mie.
Vei fi captivate instantaneu de georgrafia extraordinara a Budapestei. Orasului ii confera o senzatie aparte muntii Budei, campia Pestei si stralucirea apei Dunarii, care pe vremuri despartea cele doua orase atunci de sine statatoare Buda si Pesta.
In jurul anului 1873 Buda si Pesta se unesc formandu-se Budapesta de azi, oras ce devine pana la sfarsitul secolului o adevarata metropola.
Aici au trait importanti muzicieni ca Franz Liszt, Nela Bartok si altii.
Budapesta este un oras ce abunda de obiective turistice si locuri frumoase care fac din capitala Ungariei o destinatie de vacanta ideala. Datorita faptului ca Budapesta ofera o multitudine de obiective turistice si istorice, orasul poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si din lume. Multi considera Budapesta si poate pe buna dreptate locul de nastere al lumii moderne. Pentru a va organiza mai usor vacanta in Budapesta iata o lista de obiective turistice in Budapesta.
Va prezint o serie de obiective turistice ce pot fi vizitate intr-un periplu prin capitala Ungariei. Budapesta are cu siguranta mult mai multe atractii turistice si istorice si prezinta mult mai multe motive - care fac din ea o destinatie perfecta pentru un city break relaxant, de care va veti aminti cu mare placere - pe care le puteti descoperi chiar la fata locului. In randurile de mai jos va prezentam cele mai populare obiective turistice din Budapesta

Parlamentul din Budapesta
Cladirea Parlamentului Ungariei este locul in care se intalneste Adunarea Nationala; este una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si al treia cladire ca marime din lume ce gazduieste un Parlament national. Adunarea Nationala a Ungariei a decis constructia acestei clari impunatoare in anul 1880, la aproape un deceniu si jumatate dupa compromisul cu conducatorii Habsburgilor. Planul de constructie ce a fost folosit pentru cladire, a fost conceput de Imre Steindl, un profesor la Universitatea Tehnica din Budapesta, iar constructia a inceput in anul 1885.


Citadela si dealul Gellert din Budapesta

Dealul Gellert
Dealul Gellert este o roca mare, inalta de 140 de metri care se inalta deasupra Dunarii in Buda. Conform legendei vrajitoarele veneau pe deal in fiecare noapte si mergeau pe spatele unui om. Dealul Gellert si-a primit numele dupa cel al episcopului Gellert care a venit in Ungaria din Italia la cererea Regelui Sfantul Stefan, spre a ii crestina pe unguri. Cativa pagani l-au bagat intr-un butoi pe episcop si l-au aruncat de pe deal in Dunare.

Priveliste de pe dealul Gellert din Budapesta
O statuie mare ce tine o cruce in mana dreapta se afla pe partea nord-estica a dealului, cu fata spre podul Elisabeta. Aceasta statuie comemoreaza moartea episcopului. Dealul Gellert are de asemenea un rol important din punct de vedere hidrologic. O parte importanta a rezervei de apa potabila a Budapestei este stocata intr-un rezervor din interiorul dealului. De ziua nationala a Ungariei, focurile de artificii sunt lansate de pe deal.
Citadela
Habsburgii au realizat cel mai bine importanta strategica a dealului Gellert si au construit o fortareaza in varful dealului dupa ce au suprimat revolutia din 1848 si razboiul de independenta. Guri de tun au fost amplasate pe deal si dintesc spre Dunare. Scopul Citadelei era sa aminteasca rebelilor ungari cine conducea cu adevarat tara. In acele vremuri, Citadela era cel mai dispretuit loc din Budapesta si ungurii o numeau Bastilia Budapestei.

Priveliste de la Citadela Budapesta
Habsburgii au predat-o consiliului local la sfarsitul secolului al XIX-lea si anumite parti din ea au fost distruse in mod simbolic. De atunci Citadela a servit mai multor scopuri; a fost inchisoare, adapost temporar pentru cei fara casa, locul unei baterii anti aeriene si din anii 60, fortareata este unul din cele mai importante obiective turistice ale Budapestei. Merita sa faceti o vizita pana in varful dealului la Citadela, mai ales pentru privelistea de vis asupra intregului oras. Pentru a intra in muzeul din Citadela taxa este 300 de forinti, adica un pic peste un euro.
Statuia libertatii de la Citadela din Budapesta
Aceasta statuie feminina enorma se gaseste in fata Citadelei. Este atat de mare incat poate fi vazuta aproape din orice parte a orasului iar in timp a devenit simbolul capitalei Ungariei. Statuia libertatii comemoreaza eliberea Ungariei de sub opresiunea nazista. Se spune ca statuia a fost gandita sa aibe in mana o sabie dar pana cand a fost ridicata, regimul hortist a fost inlocuit de cel comunist si acestia au inlocuit sabia cu o frunza de palmier iar statuia unui soldat sovietic a fost amplasata la baza.

Statuia Libertatii de la Citadela din Budapesta
Desi toate stauile comuniste au fost daramate si mutate la marginea orasului in Parcul Statuilor, Statuia Libertatii a ramas. Doar soldatul sovietic de la baza Statuii Libertatii si numele soldatilor din Armata Rosie care au murit in timpul asediului Budapestei au fost indepartate. In zilele noastre, nu ne putem inchipui Budapeste fara Statuia Libertatii.
Biserica din pestera de pe dealul Gellert
Aceasta biserica a luat nastere intr-o pestera naturala in 1926. Pana in anii 50, singurul ordin bisericesc maghiar a condus aceasta biserica. Acest ordin isi trage numele dupa Paul, un sfant din secolul al treilea ce a trait in desertul Egiptului avand doar un corb drept companie. Acest corb ii aducea zilnic o jumatate de felie de paine.

Manastirea de pe dealul Gellert
In anii 50 comunistii i-au arestat pe calugarii din aceasta manastire, l-au executat pe liderul lor si au inchis biserica. In 1989 zidul care zavorase biserica a fost daramat si aceasta a fost redeschisa. O parte a zidului poate fi vazuta la intrarea in pestera ce formeaza biserica. In capela centrala a bisericii veti putea vedea statuia Sfantului Paul avand corbul sau pe umar.
Intrarea este gratuita iar biserica este deschisa de la 8:00 AM la 19:00 PM.
Palatul Regal din Budapesta
Palatul Regal a fost distrus si reconstruit de multe ori. Regele Bela al IV-lea a inceput constructia palatului in secolul al XIII-lea dupa invazia mongolilor. Palatul ploaia care ne-a intampinat in Budapesta original a fost construit in stil gotic si a continuat sa fie extins timp de 300 de ani. Epoca de aur a palatului a fost in timpul domniei regelui Matthias. A fost total distrus in 1686 cand armata Habsburgilor a eliberat Buda de sub ocupatia Otomanilor.

Palatul Regal din Budapesta
Habsburgii au construit un palat nou, mai mic, in stil baroc la inceputul secolului al XVIII-lea. Acesta a fost din nou afectat in timpul Razboiului de Independenta din 1848. Urmatoarea reconstructie aproape ca a dublat dimensiunile palatului si a avut loc la sfarsitul secolului al XIX-lea. O aripa foarte mare a fost adaugata in spate. In 1945, palatul a fost ultimul loc in care trupele germane din Budapesta s-au retras inainte de a fi infrante.
Reconstructia de dupa razboi a scos la iveala fundatiile constructiei gotice si a celei renascentiste. Aceste stiluri au fost reincorporate in lucrarile de restaurare fapt ce a facut din palatul din Budapesta sa fie o mixtura de stiluri arhitectonice.
In zilele noastre, Palatul Regal din Budapesta, gazduieste trei muzee: Muzeul de Istorie a Budapestei, Galeria Nationala a Ungariei si Muzeul de Arta Contemporana.
Biserica Matthias
Biserica Matthias se afla in Buda si este unul din principalele obiective turistice din capitala Ungariei. Biserica se afla pe locul unei alte biserici construite pe vremea regelui Bela al IV-lea intre anii 1255 - 1269. Aceasta a fost reconstruita de mai multe ori. Parti ale bisericii au fost extinse si li s-a dat forma de poligon la sfarsitul secolului al XIV-lea. Din aceiasi perioada dateaza si magnifica poarta de la intrarea din sud, ce are un basorelief infatisand moartea Fecioarei Maria.
In anul 1309 Charles Robert de Anjou a fost incoronat in aceasta biserica, devenind Regele Carol I al Ungariei. In timpul domniei Regelui Matthias, dupa numele caruia a si fost numita biserica, au fost adaugate capele laterale dar si un oratoriu pentru familia regala, precum si noul turn al bisericii din partea de sud. In acest turn erau adapostite arme ale lui Matei Corvin ce dateaza din 1470. Acum, aceste arme se gasesc in interiorul bisericii.

Biserica Matthias din Budapesta
In 1526 cladirea a fost distrusa de foc si 15 ani mai tarziu a fost transformata intr-o moschee. Dupa ce turcii au fost alungati de habsburgi, iezuitii si-au asumat responsabilitatea bisericii Incoronarii, asa cum mai este ea numita si au renovat-o in stil Baroc. In 1867 Imparatul Franz Iosef I de Austria si consoarta sa Elisabeta ("Sissi") au fost incoronati conducatori ai Ungariei aici; Franz List a compus muzica pentru ceremonia de incoronare.
Biserica a fost reconstruita in forma actuala intre anii 1874 si 1896, pentru reconstructie fiind ales stilul gotic. La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost serios avariata dar a fost restaurata cu migala, rabdare si munca ce a durat ani de zile. O adevarata bijuterie a bisericii gotice o reprezinta usa de pe fatada sudica ce o infatiseaza pe Fecioara Maria. De o parte si de cealalta a intrarilor se gasesc statuia Regelui Stefan I (cel Sfant) si Regelui Ladislau I.
Interiorul bisericii Matthias limuzina care se putea inchiria si cu care vizitai orasul este decorat cu diverse forme geometrice si ornamentatii florale ce amintesc moscheia care a existat aici in trecut. Frescele si vitraliile dateaza din anii 1890; tot din aceasta perioada dateaza altarul neo-gotic.
In biserica exista Muzeul de Arta Ecleziastica. Vizitatorii pot admira in muzeu o serie de exponate pornind de la cripta medievala si pana la Capela Sfantul Stefan, exponate ce includ replici ale Coroanei Regale Ungare, bijuterii medievale regale si un numar important de relicve sarce.
Piata Eroilor din Budapesta
Piata Eroilor este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Budapesta si se afla in fata Parcului Central la capatul Bulevardului Andrassy, una dintre strazile cele mai importante din Budapesta. Piata Eroilor din Budapesta este parte a Patrimoniului Universal UNESCO. Monumentul a fost construit in 1896 pentru a comemora o mie de ani de la sosirea Maghiarilor in Bazinul Carpatic.

Piata Eroilor din Budapesta
Monumentul se compune din doua semicercuri deasupra carora sunt asezate simbolurile pacii si razboiului, al muncii si bunastarii, al cunoasterii si gloriei. Laturile Pietei Eroilor sunt decorate cu statui de regi, guvernatori si personaje celebre din istoria Ungariei. La picioarele fiecarei statui o mica placa descrie cel mai important moment din viata personalitatii respective.
In mijlocul Pietei Eroilor se gaseste o coloana inalta de 36 de metri in varful careia se gaseste statuia Arhanghelului Gabriel, simbol al credintei Romano-Catolice. Pe piedestal statui ecvestre il comemoreaza pe Arpad si pe cele sapte capetenii ale triburilor maghiarilor. Descendentii lui Arpad au dat nastere dinastiei regale din Ungaria. Mormantul soldatului necunoscut se gaseste si el in piata. De o parte si de alta a pietei se gasesc Muzeul de Arta si Galeria de Arta. Ambele merita sa fie vizitate. De cativa ani buni cele doua muzee concureaza pentru a atrage atentia vizitatorilor si aduc expozitii temporare printre care s-au numarat Van Gogh, Rembrandt si colectii ale unor celebri pictori spanioli sau francezi.
Ceremonia de reinmormantare a lui Imre Nagy, lider al revolutiei din 1956 a avut loc aici in 1989. Astazi, daca vizitati piata, veti gasi o multime de adolescenti cu role si skateboard-uri care isi etaleaza cunostintele printre multimea de turisti.
Podul cu lanturi din Budapesta
Podul cu lanturi a fost prima legatura permanenta peste Dunare dintre Buda si Pesta.
Podul cu lanturi a devenit unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Podul face legatura peste Dunare intre Pesta si Buda. Ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din oras, cu toata maretia Dunarii ce isi gaseste drumul pe sub acest pod. De asemenea poate fi admirata grandioasa cladire a Parlamentului care domina partea din Pesta a Dunarii si turnurile Castelului de pe dealul din Buda.

Podul cu lanturi din Budapesta
Panorama ce poate fi admirata in timpul este cu mult mai fascinanta, cand luminile orasului lumineaza raul intunecat. Podul cu lanturi gazduieste cel mai mare festival din timpul verii din Budapesta; numit chiar "Vara pe Podul cu Lanturi". In fiecare sfarsit de saptamana din Iulie pana la mijlocul lui August aici se desfasoara o varietate mare de programe si manifestari culturale.
Evenimentul acesta este ocazia perfecta pentru a traversa podul la pas, deoarece doar pietonii au acces pe pod in weekendurile din timpul festivalului.
Latimea mare a Dunarii a facut necesara construirea unui pod care sa fie suspendat de lanturi. Doua picioare masive din piatra sustin structura robusta din fier care cantareste aproape 5200 de tone. Podul are o lungime de 375 de metri si o latime de 16 metri. Distanta dintre picioare este de 202 metri.
Exista si doua statui ale unor lei care stau de straja la ambele capete ale podului. Se spune ca artistul a uitat sa sculpteze limbile leilor. In timpul ceremoniei de inaugurare un copil a facut o remarca la acest aspect iar sculptorul a devenit foarte nelinistit si s-a aruncat de pe pod in Dunare.

Opera din Budapesta
Opera din Budapesta un obiectiv turistice ce ofera vizitatorilor sai arhitectura si performanta artistica deosebita
Cladirea Operei din Budapesta isi asteapta vizitatorii cu un program muzical foarte bogat ce se intinde pe tot parcursul anului. Desigur doar arhitectura cladirii in sine merita sa fie vazuta, chiar daca nu va si duceti la un spectacol, deoarece cladirea Operei este un obiectiv turistic important din Budapesta.

Interiorul Operei din Budapesta
Chiar si pentru cei care nu sunt neaparat fascinati de spectacolele de opera, vizitarea cladirii Operei din Budapesta este recomandata. Fiind localizata pe Bulevardul Andrassy, veti gasi numeroase alte obiective turistice in zona, restaurante, cafenele si baruri.
Opera din Budapesta incanta turistii nu numai prin reprezentatiile de opera si balet dar si prin arhitectura neo-renascentista. Cladirea se integreaza foarte bine cu cele din jur de pe bulevardul Andrassy. Cladirea a fost proiectata pentru a celebra o mie de ani de la sosirea maghiarilor pe aceste meleaguri. Constructia a inceput in 1875 si a fost terminata in 1884. Cladirea a costat foarte mult si din cauza ca auditoriul a fost decorat cu peste 7 kg de aur.
Sute de statui si picturi decoreaza atat interiorul cat si exteriorul cladirii. Constructia cladirii a fost finantata de Imparatul Franz Iosef, desi a primit foarte putina recunostinta pentru contributia si generozitatea sa. In schimb, nici imparatul nu a apreciat munca arhitectului foarte mult. "Este foarte frumoasa. Imi place foarte mult" este tot ce a declarat marele Imparat despre cea mai moderna cladire a unei Opere din Europa acelor vremuri.
Statui ale celor mai mari compozitori, inclusiv Mozart, Beethoven, Verdi decoreaza fatada principala. Statui ale lui Franz Liszt si Ferenc Erkel, primul director al Operei din Budapesta, sunt asezate de-o parte si de alta a intrarii principale. Doi sfinxsi strajuiesc la intrarea principala.

Marea Sinagoga si Cartierul evreiesc din Budapesta
Marea Sinagoga din Budapesta este cea mai frumoasa sinagoga din lume si a doua ca marime; cu siguranta un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat in vacanta la Budapesta.
Evreii au fost izgoniti din oras in secolul al XVIII-lea astfel ca si-au fondat un cartier evreiesc chiar la marginea orasului vechi. Evreii si-au construit sinagoga lor principala intr-o zona rezidentiala. Acest tempul minunat a fost construit intre 1844 si 1859 dupa planurile si indicatiile lui Ludwig Forster.

Marea Sinagoga din Budapesta
Marea Sinagoga din Budapesta este a doua ca marime din lume - cea mai mare este in New York - si poate primi cam trei mii de oameni. Stilul bizantin fascineaza si aminteste de monumente sau obiective turistice din Orientul Indepartat. Doua domuri sunt asezate in varful a doua turnuri gemene inalte de 43 de metri. Cele doua turnuri simbolizeaza coloanele Templului lui Solomon.
Interiorul spatios este foarte bogat decorat. O singura coloana inalta de 12 metri sprijina cupola. Scaunele de la parter sunt pentru barbati iar la etaj, in balcoane sunt si locuri pentru femei. In mod surprinzator, sinagoga dispune si de o orga, cu toate ca acest instrument muzical este folosit doar in bisericile crestine. Acustica deosebita a sinagogii, fac din acest monument al Budapeste o locatie perfecta pentru tot felul de concerte.
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Marea Sinagoga din Budapesta a trecut prin evenimente dramatice. Nazistii au pus bazele unui ghetou pentru evrei in 1944 care folosea doar ca un loc de pornire pentru imbarcarea spre a deportare. Unii oameni si-au gasit adapost in sinagoga dar mii si mii de oameni au murit in iarna anului 1944. Trupurile lor sunt inmormantate in curte.
In spatele cladirii principale se gaseste Templul Eroilor care a fost construit intre 1929 si 1931 spre a comemora evreii care au murit in Primul Razboi Mondial. Restaurarea Marii Sinagogi din Budapesta a fost finalizata nu cu multa vreme in urma, iar o parte din costuri au fost acoperite de o fundatie a lui Tony Curtis care are radacini unguresti.
Muzeul evreiesc adiacent sinagogii are o camera memoriala dedicata Holocaustului si multe exponate despre cultura evreilor. Muzeul are acelasi orar ca si Sinagoga.

Insula Margareta din Budapesta
Situata pe Dunare, Insula Margareta are o lungime de 2.5 km si este un obiectiv turistic ce atrage o multime de turisti. Circulatia cu mijloace de transport motorizate este interzisa pe insula (exceptie face o singura linie de autobuze si masinile de politie); acest lucru ce pare sa fi fost o decizie extrem de inteleapta deoarece insula Margareta a devenit principalul loc de recreere din Budapesta.

Insula Margareta din Budapesta
Pe insula se gasesc bai termale in aer liber si o piscina profesionista unde echipa de polo, campioana Olimpica, isi desfasoara antrenamentele. Tot pe insula se gaseste si o mica gradina zoologica dar si niste ruine ce dateaza inca din secolul al XIII-lea.
Frumusetea insulei este completata de o gradina japoneza in care se gasesc si broaste testoase care vara lenevesc la soare si pot fi admirate de turisti si localnici deopotriva. Pe insula Margareta a fost amenajata si o pista de alergare lunga de cinci km pe marginile insulei.
In cazul in care vizitati aceasta insula veti gasi aici si cateva restaurante foarte dragute dar si doua hoteluri luxoase cu bai termale si o gradina de trandafiri. Atat pe timpul iernii dar mai ales vara va puteti bucura de mediul curat, lipsit de trafic si bogat in oxigen. Aici se afla si cea mai mare fantana din Budapesta. La fiecare 30 de minute aceasta fantana ofera spre ascultare muzica ambientala foarte placuta.
Insula este legata de tarm prin Podul Margareta la sud si prin cel mai lung pod din Budapesta, Podul Arpad la nord.

Parcul Orasului din Budapesta
Spre deosebire de insula Margareta, Parcul Orasului din spatele Pietei Eroilor este un parc facut de om, nu este un parc natural. A fost construit in secolul al XVIII-lea. Traficul nu este interzis in acest parc. Exista un patinoar care vara este transformat intr-un lac unde se pot face plimbari cu barca.

Vaci Utca - Shopping la Budapesta
Toti iubitorii de shopping vor gasi atractiva o vizita pe Vaci Utca atunci cand vor vizita Budapesta. Strada se afla intre Piata Vorosmarty, unde incepe o zona pietonala, si Marea Piata Centrala (Nagycsamok) de langa Fovam Ter.
Shopping de calitate in Budapesta.
Strada Vaci a luat nastere in secolul al 18-lea, desi marea parte a cladirilor incantatoare ce pot fi admirate astazi de turistii aflati in Budapesta, dateaza din secolul al 19-lea si inceputul secolului al 20-lea.

Vaci Utca din Budapesta
Bulevardul a fost vreme indelungata locul unde locuitorii Budapestei cei mai bogati si celebri iubeau sa-si cheltuie banii. Cu toate acestea la inceputuri aceasta zona de shopping era accesibila mult mai multor oameni. A devenit o zona mondena si de fashion in primele decenii ale secolului al 20-lea cand oamenii mai instariti adorau sa se plimbe seara pe acest bulevard. Ca urmare, magazinele de pe Vaci Utca au devenit tot mai exclusiviste. Acest lucru nu s-a schimbat nici in zilele noastre, asa ca turistii care se vor plimba pe Vaci Utca vor gasi aici magazine ale celor mai mari designeri si desigur trebuie sa ia in considerare ca etichetele produselor vor avea preturi ceva mai piperate.
Desi multe dintre magazine sunt de tip fashion boutique, mai recent de cand Budapesta a devenit un oras foarte turistic, pe Vaci Utca si pe strazile din jurul sau au aparut tot mai multe magazine de suveniruri. Asadar, Vaci Utca poate fi o ocazie sa cumparati un tricou sau o cana cu "˜I Love Budapest' pentru prieteni, rude sau colegii de servici.
Pe la jumatatea secolului al 20-lea, Vaci Utca devenise cunoscuta pentru abundenta de librarii si anticariate, desi astazi nu mai sunt asa numeroase. Cu toate acestea, cele care au supravietuit merita o vizita scurta pentru a vedea ce ascund printre rafturi.
Pe Vaci Utca exista si multe baruri si cafenele, un prilej pentru a manca ceva sau pentru a servi o bautura intr-o atmosfera relaxanta. Tot aici se gasesc si o serie de restaurante cu specific care ofera unele dintre cele mai bune mancaruri din oras.

Coraziere pe Dunare
De asemenea nu este de dat intr-o parte croaziera pe Dunare cu unul din multele vaporase care fac aceasta activitate, eu unul am ales vaporasele Legenda, pe care il recomand cu multa caldura, deoarece acestea sunt mai noi si desi costa cu vreo 3 euro mai mult merita efortul financiar deoarece in timpul calatoriei in casti poti asculta explicatiile in limba romana plus ca ai inclus si 2 bauturi una alcoolica si una racoritoare.
Exista 2 tipuri de croaziera una de zi si una de noapte, cea de noapte costand cu aproximativ 8 euro mai mult de cat cea de zi care costa cam 12 euro. De asemenea si ca durata croaziera pe Dunare poate fi diferita intrucat exista cea de o ora care te plimba pe dunare cam o ora si 15 minute sic ea de 2 ore in care o ora si 15 min te plimba pe Dunare eplicandu-ti atractiile care rasar de-a dreaptea si de-a stanga Dunarii si ink 45 de minune te debarca in insula Margareta pentru a vizita ceea ce se poate vedea pe acolo. Eu unul am optat pentru cea de o ora pe timp de zi ceea ce a fost extraordinar dar acum cand voi mai ajunge pe acolo o voi face sip e cea de o or ape timp de noapte.


Cina romantica pe malul Dunarii

Cine doreste sa ofere prietenei sau iubitei/sostiei o cina romantic ape malul Dunarii nu ar trebui sa rateze unul din multele vaporase-restaurant ancorate pe malul stang al Dunarii unul dintre cele mai de lux fiind vaporasul Spoon dar cum eu nu mi-am permis sa merg acolo a fost bun sip e cel care l-am ales deoarece ungurii au un extraordinar simt de a te face sa te simti excelent in locatiile lor servindu-te cu zambetul mereu pe buze desi era ora 22 locala si sigur oamenii munceau de dimineata numai in picioare.
Mancarea lor este extraordinara servirea fiind ireprosabila aici pe aceste vaporase din cate am vazut eu existand posibilitatea de a plati si in euro deoarece oamenii sunt mai mult decat siguri ca cei care le calca pragul sunt si straini si atunci pentru a facilita plata notei pe aceasta apar sumele si in forinti si in euro.


ploaia care ne-a intampinat in Budapesta

ploaia care ne-a intampinat in Budapesta

limuzina care se putea inchiria si cu care vizitai orasul

limuzina care se putea inchiria si cu care vizitai orasul

76 imagini in total la aceasta impresie


 

Comentarii (2)

 
1 August 2012

La fix,in luna August voi merge la Felix si de acolo pe agenda mea este dedicata o zi la Budapesta.
Multumesc ca am avut ocazia sa ma documentez mai bine din frumoasa d-voastra expunere.
Felicitari si succes in viitoarele vacante de anul acesta.

 
25 August 2012

N-am reusit niciodata sa vizitez Budapesta pe indelete, chiar daca e la doi pasi de mine, si am fost de nenumarate ori pe acolo, intotdeauna doar in trecere...

Ai fost în ?

Povestește-ne despre experiența ta și arată-ne poze cu locurile pe care le-ai vizitat.
Înscrie-te în comunitatea Turistik.
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.