Circuite turistice

ANGLIA – SCOTIA – IRLANDA

  • Circuit in: Anglia 
  • Durata: 15 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 3* 
  • Pret: 1395 Euro / persoană

Traseu:

BUCURESTI – LONDRA – STONEHENGE – BATH – BRISTOL – OXFORD – STRADFORD – LIVERPOOL – CHESTER – DUBLIN – ROCK OF CASHEL – KILLARNEY – RING OF KERRY – LIMERICK - SHANON – ATHLONE – DROGHEDA - BELFAST – STRANRAER – GLASGOW – EDINBURGH – STIRLING – EDINBURG

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 ZIUA 1 / 06.07.2011: BUCURESTI – LONDRA
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda in fata biroului de informatii, la ora 06:30. Plecare spre Londra cu British Airways - BA 885 (08:30 / 09:55). Tur panoramic al orasului Londra cu ghid local, prilej cu care se vor trece in revista principalele obiective turistice: Parlamentul, Big Ben, London Eye, Catedrala Westminster Abbey, Tower Bridge, Tower of London, Piccadilly Circus, Catedrala St. Paul, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Hyde Park, St. James Park, Coven Garden, etc. Cazare in Londra. 
2 ZIUA 2 / 07.07.2011: LONDRA
Mic dejun. Zi dedicata vizitelor libere (British Museum, National Gallery, Galeriile Tate, Madame Tussaud, Soho, plimbare cu vaporasul pe Tamisa, etc.) si cumparaturilor sau excursie optionala la Windsor, pentru a vizita castelul, resedinta familiei regale britanice, cel mai mare castel din Anglia si cea mai mare fortareata locuita din lume, care incanta cu Apartamentele Regale si Capela St. George’s; la intoarcerea de la Windsor vom vizita si observatorul astronomic de la Greenwich, locul in care este trasat meridianul zero al pamantului (in prima parte a zilei si dupa amiaza libera). Cazare. 
3 ZIUA 3 / 08.07.2011: LONDRA – STONEHENGE – BATH – BRISTOL ( 210 km )
Mic dejun. Plecare spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, pentru vizitarea monumentalului complex megalitic. Traseul continua spre Bath, cea mai vestita statiune balneara din Marea Britanie, veche asezare romana, o bijuterie arhitecturala desavarsita, foarte bine conservata. Tur de oras cu vizitarea Bailor Romane. Plecare spre Bristol pentru un scurt tur panoramic al orasului, vechi port la Atlantic. Pe drum vom putea admira Podul Suspendat de la Clifton, capodopera a ingineriei engleze. Cazare in zona Bath. 
4 ZIUA 4 / 09.07.2011: BRISTOL – OXFORD – STRADFORD – LIVERPOOL ( 275 km )
Mic dejun. Plecare spre Oxford pentru vizitarea celui mai vechi centru universitar numit si orasul turlelor visatoare (optional intrarea la un colegiu: Merton College, grandiosul Christ Church, University College, All Souls, etc.). Ziua continua cu vizitarea Palatului Blueheim, cea mai mare casa privata britanica, casa familiei Churchill. Plecare apoi spre Stradford-upon-Avon, orasel cu case pe jumatate din lemn, care reuseste sa pastreze inca atmosfera din vremea lui Shakespeare (vizitarea Casei Memoriale). Traseul continua spre Chester cu oprire la Castelul Warwick, cel mai frumos castel medieval al Angliei. Sosire si cazare in Liverpool. 
5 ZIUA 5 / 10.07.2011: LIVERPOOL – CHESTER – DUBLIN ( 190 km )
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Liverpool: Catedrala, vechile docuri, Muzeul Beatles, impozanta cladire de 90 m Royal Liver, vechiul sediu al Companiei Indiilor, etc. Unele parti din oras, inclusiv vechile cheiuri, au fost integrate de UNESCO pe Lista Patrimoniului Universal, iar in 2008 orasul Liverpool a fost declarat “Capitala Europeana a Culturii”. Continuam cu vizitarea orasului Chester, cel mai fascinant oras in stil Tudor (cu siruri duble de magazine si trotuare acoperite) cu un caracter arhitectural inedit. Traseul continua spre Holyhead, o mica insula de unde feriboturile pornesc spre IRLANDA la Dun Laorghaire. Optional, cina cu specific local, muzica traditionala, dans si multa veselie intr-un tipic PUB irlandez, pentru a sarbatori asa cum se cuvine sosirea intr-o tara in care ospitalitatea este politica nationala. Cazare in Dublin. 
6 ZIUA 6 / 11.07.2011: DUBLIN
Mic dejun. Tur pietonal de oras cu ghid local in care se poate afla totul despre istoria capitalei irlandeze si se pot vizita principalele monumente, cum ar fi: Catedrala St. Patrick, Colegiul Trinity (unde se afla celebra Carte din Kells), Biblioteca Chester Beatty, O’Connell Street si Monumentul Mileniului, Catedrala Biserii lui Cristos, etc. Dupa amiaza libera pentru cumparaturi si bineinteles pentru degustarea berii irlandeze Guiness. Cazare. 
7 ZIUA 7 / 12.07.2011: DUBLIN – ROCK OF CASHEL – KILLARNEY ( 290 km )
Mic dejun. Plecare spre sud, trecand prin Muntii Wicklow care ofera privelisti de vis, pentru a ajunge la faimoasa Manastire Rock of Cashel, una dintre cele mai vechi manastiri – fortareata din Irlanda, construita direct pe stanca, fost resedinta a regilor Munster inainte de venirea normanzilor, locul unde in sec. 5, Sf. Patrick - protectorul de azi al Irlandei, l-a crestinat pe rege. Calatoria continua catre Killarney. Tur pietonal de oras: Catedrala Sf. Maria, Manastirea Franciscana, Abatia Muckross, etc. Cazare in zona Tralee. 
8 ZIUA 8 / 13.07.2011: KILLARNEY – RING OF KERRY – LIMERICK ( 310 km )
Mic dejun. Astazi vom parcurge cel mai frumos drum panoramic din Europa, Ring of Kerry, cu o lungime de 170 km, care se intinde de-a lungul unei peninsule unde este adapostit un parc national cu peste 10.000 ha si este caracterizat printr-o vegetatie de tip mediteranean, cu palmieri si iasomie, rododendroni si fuchsia. Se viziteaza Muckross House situata in inima parcului, construita in 1843 de catre arhitectul scotian William Burn, in stil Tudor si care, in 1861, a adapostit-o pe regina Victoria. Calatoria continua catre Bunratty Castle, fortareata in stil normand, a carei constructie a inceput in 1270, cu al sau parc al folclorului si traditiei culturale irlandeze, cea mai mare atractie turistica irlandeza. Cazare in zona Limerick. 
9 ZIUA 9 / 14.07.2011: SHANON – ATHLONE – DROGHEDA ( 345 km )
Mic dejun. Ziua incepe cu o scurta oprire la Cliff of Moher – o faleza spectaculoasa inalta de cca. 200 metri si lunga de 8 km, care se prabuseste aproape vertical in valurile uriase ale Atlanticului. Plecare spre Athlone pentru a vizita ruinele Castelului Athlone – castel construit in sec. 13 de catre normanzi, aflat in umbra Bisericii Sf. Petru si Paul – construita in sec XIX. Traversam raul Boyne, acolo unde la 1 iulie 1690 a avut loc marea batalie dintre catolicii condusi de regele James si protestantii condusi de William de Orania. Aceasta batalie este considerata momentul initial al luptelor care nu s-au terminat pana in zilele noastre intre catolici si protestanti. Oprire la situl arheologic de la Newgrange, locul celei mai vechi si vestite necropole megalitice din epoca bronzului. Cazare in Drogheda. 
10 ZIUA 10 / 15.07.2011: DROGHEDA – BELFAST
Mic dejun. Plecare spre Belfast. Tur panoramic cu ghid local al capitalei Irlandei de Nord, intinsa pe malul stang al Raului Lagan, care a fost pana nu demult teatrul confruntarilor religioase intre protestanti si catolici, dar si locul de nastere al Titanicului: Donegall Square, Primaria, Turnul cu ceas, Universitatea, Gradina Botanica, santierul naval cu cele mai mari macarale din lume, Royal Avenue, Parlamentul, Catedrala. Cazare in Belfast. 
11 ZIUA 11 / 16.07.2011: BELFAST – STRANRAER – GLASGOW – EDINBURGH ( 300 km )
Mic dejun. Imbarcare pe ferry boat pentru traversarea in Scotia. Plecare spre Glasgow; in drum vizitarea magnificului Castel Culzean, construit pe varful unei stanci, una dintre cele mai mari realizari ale arhitectului scotian, Robert Adam. Un apartament de la etaj a fost dat in proprietate pe viata generalului Eisenhower, in semn de recunostere din partea poporului scotian. Alaturi de o colectie de picturi, arme, mobilier si portelanuri exista si un muzeu ce comemoreaza realizarile lui Eisenhower. Urmeaza vizitarea celui mai popular oras scotian Glasgow: partea medievala, cu Universitatea si Catedrala sa din sec. al XII-lea din orasul vechi (singura catedrala medievala scotiana care a scapat de distrugere in timpul lui Henric VIII) si centrul nou: George Square, Royal Exchange. Optional vizitarea unei distilerii de whisky, bautura nationala a scotienilor. Deplasare spre Edinburgh.. Cazare in Edinburgh. 
12 ZIUA 12 / 17.07.2011: EDINBURGH
Mic dejun. Zi dedicata capitalei Scotiei: EDINBURGH, una dintre cele mai frumoasa asezari din lume. Dimineata se face un tur pietonal cu ghid local. Se viziteaza partea veche a orasului, cu Castelul si Palatul (care adaposteste bijuteriile coroanei scotiene dar si “Piatra Destinului” - Stone of Destiny) in care erau incoronati regii scotieni si partea noua a orasului - New Town, situat la nord de Princess Street care este un exemplu de planificare urbana din sec. al XVIII-lea, in contrast cu haosul medieval al orasului vechi. Aceasta juxtapunere arhitecturala intriganta nu este egalata de nici un alt oras european. Calton Hill (la est de New Town) este o excrescenta vulcanica ce ofera o priveliste superba a orasului. In varful dealului se afla Observatorul – cu un dom in stil grecesc, Monumentul national, o copie neterminata a Parteonului din Atena, Monumentul Nelson si Monumentul Burns. Dupa amiaza timp liber pentru cumparaturi sau pentru explorarea in continuare a orasului. Se poate face o plimbare pe Princess Street – inima orasului si una dintre cele mai agitate strazi din Europa sau se poate vizita Parlamentul (azi sediul judecatoriei); Biserica High Kirk of St. Giles (cu turnul in forma de coroana) cu superba Capela Thistle; Palatul Holyroodhouse, resedinta oficiala a Majestatii Sale regina atunci cand se afla in Scotia; in stransa legatura cu Maria, regina scotienilor, Holyroodhouse ofera fascinante imagini din trecutul glorios. Tot aici se afla “Arthur’s Seat” (in traducere Tronul lui Arthur) sub forma unei stanci aflate in spatele palatului regal Holyroodhouse (stanca pe care a existat o fortareata pictata inca din sec. al V-lea, stanca pe care se afla castelul Edinburgh). Cazare. 
13 ZIUA 13 / 18.07.2011: EDINBURGH – STIRLING – EDINBURGH ( 490 km)
Mic dejun. Excursie optionala de o zi ce va include orasul Stirling, considerat capitala de drept a Scotiei cu al sau castel care pare a fi crescut din stanca de 77 m, Culross, mic oras medieval recunoscut pentru veritabila arhitectura scotiana, Parcul National The Trossachs si distileria Glengoyne. Cazare in Edinbugh. 
14 ZIUA 14 / 19.07.2011: EDINBURGH – DURHAN – YORK – SHEFIELD ( 450 km )
Mic dejun. Plecare din Edinburgh cu oprire in satul Roslin pentru vizitarea Capelei Rosslyn. In interiorul Capelei descoperim extraordinare sculpturi in piatra “o fascinanta biblie in piatra”. In ultima vreme a devenit foarte cunoscuta gratie cartii lui Dan Brown Codul lui Da Vinci, care dezvolta ideea si credinta potrivit careia aici s-ar afla Sfantul Graal. Se pleaca spre York, cu un scurt popas la Durhan, orasel universitar care isi pastreaza un aer scolastic aproape medieval. Mareata catedrala in stil romanic este una dintre cele mai frumoase din Europa, iar Capela celor Noua Altare este locul de odihna al Sf. Cuthbert “Focul Nordului”. O data ajunsi in York, un oras cu ziduri romane, strazi medievale, cu un pitoresc turn normand, se viziteaza cladirea impozanta a Catedralei York Minster, cea mai mare din tara, un amestec de stil clasic, normand, saxon si englezesc care da senzatia ca pluteste deasupra orasului. A fost construita timp de 250 de ani ca “un act de rugaciune al celor mai practici oameni din lume” si intretinerea sa costa 5 lire pe minut. Posibilitate de vizitare a Centrului Jorvik Viking, unde vizitatorii coboara intr-un beci sub un nou centru comercial si merg cu transportoare electrice printr-un “tunel al timpului”, ajungand intr-un sat viking din secolul al X-lea avand toate imaginile, sunetele si mirosurile corespunzatoare. Cazare in zona Shefield. 
15 ZIUA 15 / 20.07.2011: SHEFIED – LINCOLN – CAMBRIDGE – LONDRA ( 265 km )
Mic dejun. Traseul continua spre Lincoln, o asezare romana, avand cateva cladiri medievale bine pastrate care atesta bogatia rezultata din infloritorul comert cu lana cu Europa. Catedrala, cu un amestec de stil gotic normand si perpendicular, este una dintre cele mai frumoase din Marea Britanie. Se viziteaza orasul universitar Cambridge, a carui frumusete consta in unitatea sa. Trecem in revista (cu posibilitatea optionala de a vizita un colegiu) urmatoarele obiective: King’s College cu Capela sa considerata o glorie a Cambridge-lui, Biserica Great St. Mary, Christ’s College, Trinity (care are cea mai mare curte patrata universitara din lume), St. John’s College (in spatele caruia se afla Puntea Suspinelor, realizata dupa faimosul pod cu acelasi nume din Venetia), Biserica Sfantului Mormant (una din cele doar 4 biserici rotunde din Anglia – care a fost fondata de Cavalerii Templieri), Peterhouse (cel mai vechi si traditionalist dintre colegii). Transfer la aeroportul din Londra pentru zbor spre Bucuresti cu British Airways - BA 884 (18:05 / 23:15). 


Tarife:

Perioada: 06.07 – 20.07.2011
TARIF: 1395 EUR / loc in dubla / Supliment single: 390 EUR
(tariful este valabil pentru un grup minim de 30 de turisti; pentru un grup format din 25-29 de turisti tariful se va majora cu 85 EUR / pers)

IMPORTANT:
Deoarece in Anglia platile trebuiesc facute in moneda nationala, GBP (lire), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 GBP = 1,14 EUR; eventualele modificari de curs vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI

Detalii:

ANGLIA – SCOTIA – IRLANDA

O lume anglo-saxona, atat de conservatoare si atat de diversa, cu o istorie ampla si tumultoasa, cu traditii, cutume si oameni de la care avem masina cu aburi, dar si fotbalul, legea gravitatiei, dar si kiltul, ora exacta, dar si whisky-ul, intr-un cuvant leaganul unei civilizatii care a jucat un mare rol in evolutia intregii omeniri.


Perioada: 06.07 – 20.07.2011

ZIUA 1 / 06.07.2011: BUCURESTI – LONDRA
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda in fata biroului de informatii, la ora 06:30. Plecare spre Londra cu British Airways - BA 885 (08:30 / 09:55). Tur panoramic al orasului Londra cu ghid local, prilej cu care se vor trece in revista principalele obiective turistice: Parlamentul, Big Ben, London Eye, Catedrala Westminster Abbey, Tower Bridge, Tower of London, Piccadilly Circus, Catedrala St. Paul, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Hyde Park, St. James Park, Coven Garden, etc. Cazare in Londra.
ZIUA 2 / 07.07.2011: LONDRA
Mic dejun. Zi dedicata vizitelor libere (British Museum, National Gallery, Galeriile Tate, Madame Tussaud, Soho, plimbare cu vaporasul pe Tamisa, etc.) si cumparaturilor sau excursie optionala la Windsor, pentru a vizita castelul, resedinta familiei regale britanice, cel mai mare castel din Anglia si cea mai mare fortareata locuita din lume, care incanta cu Apartamentele Regale si Capela St. George’s; la intoarcerea de la Windsor vom vizita si observatorul astronomic de la Greenwich, locul in care este trasat meridianul zero al pamantului (in prima parte a zilei si dupa amiaza libera). Cazare.
ZIUA 3 / 08.07.2011: LONDRA – STONEHENGE – BATH – BRISTOL ( 210 km )
Mic dejun. Plecare spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, pentru vizitarea monumentalului complex megalitic. Traseul continua spre Bath, cea mai vestita statiune balneara din Marea Britanie, veche asezare romana, o bijuterie arhitecturala desavarsita, foarte bine conservata. Tur de oras cu vizitarea Bailor Romane. Plecare spre Bristol pentru un scurt tur panoramic al orasului, vechi port la Atlantic. Pe drum vom putea admira Podul Suspendat de la Clifton, capodopera a ingineriei engleze. Cazare in zona Bath.
ZIUA 4 / 09.07.2011: BRISTOL – OXFORD – STRADFORD – LIVERPOOL ( 275 km )
Mic dejun. Plecare spre Oxford pentru vizitarea celui mai vechi centru universitar numit si orasul turlelor visatoare (optional intrarea la un colegiu: Merton College, grandiosul Christ Church, University College, All Souls, etc.). Ziua continua cu vizitarea Palatului Blueheim, cea mai mare casa privata britanica, casa familiei Churchill. Plecare apoi spre Stradford-upon-Avon, orasel cu case pe jumatate din lemn, care reuseste sa pastreze inca atmosfera din vremea lui Shakespeare (vizitarea Casei Memoriale). Traseul continua spre Chester cu oprire la Castelul Warwick, cel mai frumos castel medieval al Angliei. Sosire si cazare in Liverpool.


ZIUA 5 / 10.07.2011: LIVERPOOL – CHESTER – DUBLIN ( 190 km )
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Liverpool: Catedrala, vechile docuri, Muzeul Beatles, impozanta cladire de 90 m Royal Liver, vechiul sediu al Companiei Indiilor, etc. Unele parti din oras, inclusiv vechile cheiuri, au fost integrate de UNESCO pe Lista Patrimoniului Universal, iar in 2008 orasul Liverpool a fost declarat “Capitala Europeana a Culturii”. Continuam cu vizitarea orasului Chester, cel mai fascinant oras in stil Tudor (cu siruri duble de magazine si trotuare acoperite) cu un caracter arhitectural inedit. Traseul continua spre Holyhead, o mica insula de unde feriboturile pornesc spre IRLANDA la Dun Laorghaire. Optional, cina cu specific local, muzica traditionala, dans si multa veselie intr-un tipic PUB irlandez, pentru a sarbatori asa cum se cuvine sosirea intr-o tara in care ospitalitatea este politica nationala. Cazare in Dublin.
ZIUA 6 / 11.07.2011: DUBLIN
Mic dejun. Tur pietonal de oras cu ghid local in care se poate afla totul despre istoria capitalei irlandeze si se pot vizita principalele monumente, cum ar fi: Catedrala St. Patrick, Colegiul Trinity (unde se afla celebra Carte din Kells), Biblioteca Chester Beatty, O’Connell Street si Monumentul Mileniului, Catedrala Biserii lui Cristos, etc. Dupa amiaza libera pentru cumparaturi si bineinteles pentru degustarea berii irlandeze Guiness. Cazare.
ZIUA 7 / 12.07.2011: DUBLIN – ROCK OF CASHEL – KILLARNEY ( 290 km )
Mic dejun. Plecare spre sud, trecand prin Muntii Wicklow care ofera privelisti de vis, pentru a ajunge la faimoasa Manastire Rock of Cashel, una dintre cele mai vechi manastiri – fortareata din Irlanda, construita direct pe stanca, fost resedinta a regilor Munster inainte de venirea normanzilor, locul unde in sec. 5, Sf. Patrick - protectorul de azi al Irlandei, l-a crestinat pe rege. Calatoria continua catre Killarney. Tur pietonal de oras: Catedrala Sf. Maria, Manastirea Franciscana, Abatia Muckross, etc. Cazare in zona Tralee.
ZIUA 8 / 13.07.2011: KILLARNEY – RING OF KERRY – LIMERICK ( 310 km )
Mic dejun. Astazi vom parcurge cel mai frumos drum panoramic din Europa, Ring of Kerry, cu o lungime de 170 km, care se intinde de-a lungul unei peninsule unde este adapostit un parc national cu peste 10.000 ha si este caracterizat printr-o vegetatie de tip mediteranean, cu palmieri si iasomie, rododendroni si fuchsia. Se viziteaza Muckross House situata in inima parcului, construita in 1843 de catre arhitectul scotian William Burn, in stil Tudor si care, in 1861, a adapostit-o pe regina Victoria. Calatoria continua catre Bunratty Castle, fortareata in stil normand, a carei constructie a inceput in 1270, cu al sau parc al folclorului si traditiei culturale irlandeze, cea mai mare atractie turistica irlandeza. Cazare in zona Limerick.
ZIUA 9 / 14.07.2011: SHANON – ATHLONE – DROGHEDA ( 345 km )
Mic dejun. Ziua incepe cu o scurta oprire la Cliff of Moher – o faleza spectaculoasa inalta de cca. 200 metri si lunga de 8 km, care se prabuseste aproape vertical in valurile uriase ale Atlanticului. Plecare spre Athlone pentru a vizita ruinele Castelului Athlone – castel construit in sec. 13 de catre normanzi, aflat in umbra Bisericii Sf. Petru si Paul – construita in sec XIX. Traversam raul Boyne, acolo unde la 1 iulie 1690 a avut loc marea batalie dintre catolicii condusi de regele James si protestantii condusi de William de Orania. Aceasta batalie este considerata momentul initial al luptelor care nu s-au terminat pana in zilele noastre intre catolici si protestanti. Oprire la situl arheologic de la Newgrange, locul celei mai vechi si vestite necropole megalitice din epoca bronzului. Cazare in Drogheda.
ZIUA 10 / 15.07.2011: DROGHEDA – BELFAST
Mic dejun. Plecare spre Belfast. Tur panoramic cu ghid local al capitalei Irlandei de Nord, intinsa pe malul stang al Raului Lagan, care a fost pana nu demult teatrul confruntarilor religioase intre protestanti si catolici, dar si locul de nastere al Titanicului: Donegall Square, Primaria, Turnul cu ceas, Universitatea, Gradina Botanica, santierul naval cu cele mai mari macarale din lume, Royal Avenue, Parlamentul, Catedrala. Cazare in Belfast.
ZIUA 11 / 16.07.2011: BELFAST – STRANRAER – GLASGOW – EDINBURGH ( 300 km )
Mic dejun. Imbarcare pe ferry boat pentru traversarea in Scotia. Plecare spre Glasgow; in drum vizitarea magnificului Castel Culzean, construit pe varful unei stanci, una dintre cele mai mari realizari ale arhitectului scotian, Robert Adam. Un apartament de la etaj a fost dat in proprietate pe viata generalului Eisenhower, in semn de recunostere din partea poporului scotian. Alaturi de o colectie de picturi, arme, mobilier si portelanuri exista si un muzeu ce comemoreaza realizarile lui Eisenhower. Urmeaza vizitarea celui mai popular oras scotian Glasgow: partea medievala, cu Universitatea si Catedrala sa din sec. al XII-lea din orasul vechi (singura catedrala medievala scotiana care a scapat de distrugere in timpul lui Henric VIII) si centrul nou: George Square, Royal Exchange. Optional vizitarea unei distilerii de whisky, bautura nationala a scotienilor. Deplasare spre Edinburgh.. Cazare in Edinburgh.
ZIUA 12 / 17.07.2011: EDINBURGH
Mic dejun. Zi dedicata capitalei Scotiei: EDINBURGH, una dintre cele mai frumoasa asezari din lume. Dimineata se face un tur pietonal cu ghid local. Se viziteaza partea veche a orasului, cu Castelul si Palatul (care adaposteste bijuteriile coroanei scotiene dar si “Piatra Destinului” - Stone of Destiny) in care erau incoronati regii scotieni si partea noua a orasului - New Town, situat la nord de Princess Street care este un exemplu de planificare urbana din sec. al XVIII-lea, in contrast cu haosul medieval al orasului vechi. Aceasta juxtapunere arhitecturala intriganta nu este egalata de nici un alt oras european. Calton Hill (la est de New Town) este o excrescenta vulcanica ce ofera o priveliste superba a orasului. In varful dealului se afla Observatorul – cu un dom in stil grecesc, Monumentul national, o copie neterminata a Parteonului din Atena, Monumentul Nelson si Monumentul Burns. Dupa amiaza timp liber pentru cumparaturi sau pentru explorarea in continuare a orasului. Se poate face o plimbare pe Princess Street – inima orasului si una dintre cele mai agitate strazi din Europa sau se poate vizita Parlamentul (azi sediul judecatoriei); Biserica High Kirk of St. Giles (cu turnul in forma de coroana) cu superba Capela Thistle; Palatul Holyroodhouse, resedinta oficiala a Majestatii Sale regina atunci cand se afla in Scotia; in stransa legatura cu Maria, regina scotienilor, Holyroodhouse ofera fascinante imagini din trecutul glorios. Tot aici se afla “Arthur’s Seat” (in traducere Tronul lui Arthur) sub forma unei stanci aflate in spatele palatului regal Holyroodhouse (stanca pe care a existat o fortareata pictata inca din sec. al V-lea, stanca pe care se afla castelul Edinburgh). Cazare.
ZIUA 13 / 18.07.2011: EDINBURGH – STIRLING – EDINBURGH ( 490 km)
Mic dejun. Excursie optionala de o zi ce va include orasul Stirling, considerat capitala de drept a Scotiei cu al sau castel care pare a fi crescut din stanca de 77 m, Culross, mic oras medieval recunoscut pentru veritabila arhitectura scotiana, Parcul National The Trossachs si distileria Glengoyne. Cazare in Edinbugh.
ZIUA 14 / 19.07.2011: EDINBURGH – DURHAN – YORK – SHEFIELD ( 450 km )
Mic dejun. Plecare din Edinburgh cu oprire in satul Roslin pentru vizitarea Capelei Rosslyn. In interiorul Capelei descoperim extraordinare sculpturi in piatra “o fascinanta biblie in piatra”. In ultima vreme a devenit foarte cunoscuta gratie cartii lui Dan Brown Codul lui Da Vinci, care dezvolta ideea si credinta potrivit careia aici s-ar afla Sfantul Graal. Se pleaca spre York, cu un scurt popas la Durhan, orasel universitar care isi pastreaza un aer scolastic aproape medieval. Mareata catedrala in stil romanic este una dintre cele mai frumoase din Europa, iar Capela celor Noua Altare este locul de odihna al Sf. Cuthbert “Focul Nordului”. O data ajunsi in York, un oras cu ziduri romane, strazi medievale, cu un pitoresc turn normand, se viziteaza cladirea impozanta a Catedralei York Minster, cea mai mare din tara, un amestec de stil clasic, normand, saxon si englezesc care da senzatia ca pluteste deasupra orasului. A fost construita timp de 250 de ani ca “un act de rugaciune al celor mai practici oameni din lume” si intretinerea sa costa 5 lire pe minut. Posibilitate de vizitare a Centrului Jorvik Viking, unde vizitatorii coboara intr-un beci sub un nou centru comercial si merg cu transportoare electrice printr-un “tunel al timpului”, ajungand intr-un sat viking din secolul al X-lea avand toate imaginile, sunetele si mirosurile corespunzatoare. Cazare in zona Shefield.
ZIUA 15 / 20.07.2011: SHEFIED – LINCOLN – CAMBRIDGE – LONDRA ( 265 km )
Mic dejun. Traseul continua spre Lincoln, o asezare romana, avand cateva cladiri medievale bine pastrate care atesta bogatia rezultata din infloritorul comert cu lana cu Europa. Catedrala, cu un amestec de stil gotic normand si perpendicular, este una dintre cele mai frumoase din Marea Britanie. Se viziteaza orasul universitar Cambridge, a carui frumusete consta in unitatea sa. Trecem in revista (cu posibilitatea optionala de a vizita un colegiu) urmatoarele obiective: King’s College cu Capela sa considerata o glorie a Cambridge-lui, Biserica Great St. Mary, Christ’s College, Trinity (care are cea mai mare curte patrata universitara din lume), St. John’s College (in spatele caruia se afla Puntea Suspinelor, realizata dupa faimosul pod cu acelasi nume din Venetia), Biserica Sfantului Mormant (una din cele doar 4 biserici rotunde din Anglia – care a fost fondata de Cavalerii Templieri), Peterhouse (cel mai vechi si traditionalist dintre colegii). Transfer la aeroportul din Londra pentru zbor spre Bucuresti cu British Airways - BA 884 (18:05 / 23:15).

TARIF: 1395 EUR / loc in dubla / Supliment single: 390 EUR
(tariful este valabil pentru un grup minim de 30 de turisti; pentru un grup format din 25-29 de turisti tariful se va majora cu 85 EUR / pers)

IMPORTANT:
Deoarece in Anglia platile trebuiesc facute in moneda nationala, GBP (lire), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 GBP = 1,14 EUR; eventualele modificari de curs vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI

TARIFUL INCLUDE:
- transport cu compania British Airways pe rutele Bucuresti – Londra –Bucuresti
- 14 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*
- transport (fara ziua 6 si 12) cu autocar
- toate transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- traversarile cu ferry boat
- conducator de grup roman
- ghizi locali in Londra, Dublin, Belfast si Edinburgh
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxe aeroport aprox. 155 EUR
- taxele de intrare la obiective conform program
- excursiile optionale la Windsor (20 GBP) si la Loch Ness (25 GBP), tarife valabile pentru minim 25 participanti.
- bacsisuri ptr ghizi locali: 2 euro/ghid
- asigurarea medicala
- asigurare storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- asigurare medicala

CONDITII DE INSCRIERE:
- termen limita de inscriere: 31.05.2011 cu plata unui avans min. de 50% din pretul excursiei
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- clientul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerele de resort ale tarilor respective si ca atare respecta standardele locale
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- c/v excursiei poate fi achitata in lei la cursul BNR din ziua platii + 2 %;
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 



Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.