RUSIA: LACUL BAIKAL ŞI INSULA OLKHON
- Circuit in: Rusia
- Durata: 10 zile
- Transport: cu avionul
- Cazare: hotel 4*
Pret: 1990 € / persoană
Traseu:
Irkutsk – Bourduguz – Listvianka – Lacul Baikal – Insula Olkhon – Moscova
Tarife:
Perioada: 20.02 – 01.03.2019
TARIF: 1990 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 280 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10 – 14 turişti, tariful se va majora cu 245 euro/pers.)
Detalii:
Miracolul iernii siberiene
RUSIA: LACUL BAIKAL ŞI INSULA OLKHON
Irkutsk – Bourduguz – Listvianka – Lacul Baikal –
Insula Olkhon – Moscova
Această călătorie a fost gândită special pentru cei care iubesc iarna şi frumuseţile pe care le oferă natura în această perioadă, pentru cei care doresc să experimenteze aventuri autentice. Dacă doriţi să petreceţi clipe minunate descoperind peisaje noi la fiecare kilometru, această călătorie va fi cu adevărat emoţionantă, un miracol al iernii siberiene! Veţi descoperi Irkutsk-ul împătimiţilor de călătorii, veţi savura bucătăria locului, veţi întâlni nerpa – foca din Baikal, vă veţi plimba cu troica prin taigaua siberiană, veţi putea conduce o sanie trasă de câinii huski prin pădurea acoperită cu zăpadă, vă veţi deplasa pe gheţa lacului cu aeroglisorul, veţi traversa cea mai adâncă parte a legendarului lac Baikal, veţi descoperi Insula Olkhon, inima lacului Baikal, centrul sacru al şamanilor, veţi experimenta trăiri pe care nu le-aţi mai avut până acum şi ca o concluzie, veţi trăi un basm autentic siberian pe cele mai sacre şi mai pure ape şi nu în ultimul rând, vă veţi întoarce acasă cu mii de fotografii!
Perioada: 20.02 – 01.03.2019
Ziua 1 / 20.02.2019: Bucureşti – Moscova – Irkutsk
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 10:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 2035 (12:30 / 16:40) de unde se va pleaca spre Irkutsk cu zborul SU 1442 (21:45 / 08:30).
Ziua 2 / 21.02.2019: Irkutsk
Sosire la ora 08:30 în inima Siberiei, la Irkutsk. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi la hotel pentru cazare şi mic dejun. După preluarea camerelor şi o scurtă perioadă de odihnă vom porni în turul de oraş. Localitatea a luat naştere din fortul cazac „Ostrog”, care a fost întemeiat pe malul râului Angara în anul 1661 de conducătorul cazac Iakov Pohabov, iar în anul 1684 a primit numele de Irkutsk. Dezvoltarea culturală a regiunii se datorează în mare parte deportaţilor politici ruşi, a artiştilor şi a unei bune părţi a aristocraţiei ruse. Nobilii ruşi (dekabriştii) care s-au revoltat în decembrie 1825, împotriva ţarului Nikolai I, au fost deportaţi în Siberia, mare parte din ei ajungând în Irkutsk. Construirea Şoselei Siberiene şi a liniei ferate a făcut ca Irkutsk să devină unul dintre cele mai importante oraşe din Siberia de Sud, astăzi fiind principalul oraş al joncţiunii Trans-Siberianului. Turul panoramic de oraş va include cele mai importante monumente şi clădiri din centrul istoric. Vom vedea Catedrala Bogoyavlensky, construită în anul 1723, considerată un monument de artă arhitecturală rusă, Galeria Regională de Artă, Teatrul Municipal, construit între anii 1894 - 1897 şi renovat complet în anul 1999, Muzeul Regional, Piaţa Kirov, Casa Albă, un superb monument care datează din prima jumătate a sec. al XIX-lea, „Monumentul Turistului”, un monument aparte, dedicat împătimiţilor de călătorii, noua statuie a Ţarului Alexandru al III-lea, precum şi numeroase biserici care întregesc peisajul citadin, precum Biserica Spasskaya. Dejun în cursul vizitelor. Vom continua explorarea oraşului care s-a dezvoltat prin comerţul cu blănuri, metale preţioase, diamante şi peşte, fiind numit la sfârşitul sec. al XIX-lea, “Parisul Siberian”, scriitorul rus V. Rasputin asemuind oraşul cu Londra sau Parisul, afirmând că “a nu vedea Irkutsk, echivalează cu a nu vedea Siberia”. Vom pleca apoi spre una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Siberia, Mănăstirea Ortodoxă Rusă Znamenskiy, renumită mai ales datorită icoanelor pictate de artişti ruşi cunoscuţi pe plan mondial. Cină şi cazare la Hotel Marriott 4* (sau similar).
Ziua 3 / 22.02.2019: Irkutsk – Bourduguz – Irkutsk
Mic dejun. În această zi ne vom bucura de o “poveste rusească”, în "Sibirskaya Zaimka", în traducere taigaua siberiană. Ne vom îndrepta spre Bourduguz, situat pe țărmul golfului Angara, de unde vom porni într-o plimbare feerică prin pădure cu troica trasă de cai, o experienţă care ne va oferi prilejul de a simţi farmecul Rusiei siberiene în autenticitatea sa. După această plimbare inedită ne vom încălzi cu o vodkă, ne vom bucura de un dejun la fel de inedit, cu preparate siberiene, în timp ce o formaţie locală ne va delecta cu muzica specifica locului, într-un restaurant situat în pădure. După-amiază ne vom întoarce la Irkutsk unde vom vedea Complexul Memorial al Decembriştilor care include casele familiilor deportate. În frumosul Conac Volkonsky, construit în sec. al XIX-lea, care a aparţinut unui lider al revoluționarilor decembrişti, cărora li s-a interzis accesul în Siberia după încercarea lor de a-l detrona pe ţarul rus în decembrie 1825, vom avea o altă experienţă interesantă, pentru că vizita se va încheia cu un concert privat şi un pahar de şampanie. Întoarcere pentru cină şi cazare la Hotel Marriott 4* (sau similar).
Ziua 4 / 23.02.2019: Irkutsk – Listvianka
Mic dejun. În cursul dimineţii vom părăsi Irkutsk-ul îndreptându-ne spre Muzeul de arhitectură din lemn Taltsy, situat la o distanţă de 47 km faţă de Irkutsk, un impresionant muzeu etnografic în aer liber. Muzeul are o colecție unică de monumente istorice și arhitecturale care datează din sec. XVII – XX, întinzându-se pe o suprafaţă de 67 hectare. Muzeul înființat în anul 1966, deschis pentru vizitatori în anul 1980, are 40 de monumente arhitecturale, 9000 exponate şi 13 expoziții. Primele clădiri din lemn de aici au fost transportate de pe teritoriul inundat după construirea stației hidroelectrice Ust-Ilimsk, Taltsy devenind un loc de conservare a monumentelor culturii populare, o istorie a meșteșugurilor din lemn. Vom afla informaţii despre stilul de viață al secolelor XVI – XIX din satele rusești și din iurtele Buryat și Evenk. De la târgul deschis în incinta muzeului veţi putea cumpăra suveniruri realizate manual de artiștii locali. Călătoria noastră va continua spre Listvyanka, localitate situată pe malul lacului Baikal, înființată încă din sec. al XVII-lea și care a primit numele de la coniferele care cresc în apropiere numite larice şi care la noi se numesc zada. Localitatea se întinde pe o distanţă de aprox. 6 km de-alungul ţărmului lacului, fiind situată în apropierea locului de unde izvorăşte Râul Angara. Aici ne vom întâlni pentru prima oară cu copleşitorul peisaj oferit de Lacul Baikal îngheţat. Dejun la un restaurant local, după care vom vizita Biserica Sf. Nicolae care a fost construită de comerciantul rus, Ksenofont Serebryakov. O legendă spune că deoarece aproape că s-a înecat în timpul unei furtuni puternice pe Lacul Baikal, acesta a decis să construiască o biserică în cinstea Sfântului Nicolae, patronul și apărătorul marinarilor și pescarilor. Construcția bisericii a început în anul 1846 în satul Nikola, pe malul Angar-ului și a fost terminată după moartea lui Serebryakov de către soția sa, Natalia. Opţional, Snowmobil Safari prin pădure și pe gheaţa Baikalului, prilej cu care veţi putea vedea calea ferată Circum Baikal, o veche porţiune a căii ferate Trans-siberiene, considerată acum un monument de arhitectură şi artă inginerească. Veţi putea admira ţărmurile lacului Baikal acoperite de taigaua înzăpezită, precum şi măiestria realizării acestei căi ferate cu tuneluri, poduri şi ziduri tăiate în munte. Transfer pentru cină şi cazare într-una dintre cele mai bune locaţii din Listvyanka, la Hotel Mayak 3* (sau similar).
Ziua 5 / 24.02.2019: Listvianka
Mic dejun. Această zi o putem numi ziua experienţelor. Vom vizita Muzeul Limnologic Baikal, singurul muzeu dedicat în întregime istoriei explorării lacului Baikal, a faunei și florei sale unice. Prima staţiune limnologică în Baikal a fost deschisă la Listvyanka în anul 1928, iar din această bază a fost creat Institutul Limnologic în anul 1961. Muzeul și-a dobândit statutul în anul 1993, iar în prezent, aprox. 50 de mii de vizitatori vin aici în fiecare an. Expoziția prezintă în detaliu viața peștilor care trăiesc în lac, precum și a focii din Baikal, numită nerpa. În anul 2004, în muzeu au fost deschise 11 acvarii, care au un sistem unic de alimentare cu apă de la o adâncime de 500 de metri, astfel încât condițiile de mediu în acvarii să fie similare cu biocenoza naturală a lacului. Vom vizita apoi Nerpinarium-ul (nume dat de nerpa, foca lacului Baikal), deschis în vara anului 2009, unde vom vedea un amuzant spectacol oferit de focile care vor cânta, dansa, număra şi chiar vor desena! Dacă doriţi, puteţi deveni posesorul unui astfel de desen în guaşa. În continuarea zilei vom experimenta un dejun în mijlocul unei familii ruse, prilej de a afla lucruri interesante despre viaţa localnicilor. Ultima experienţa va fi vizitarea unei ferme de câini husky, unde vom înţelege cum aceştia sunt crescuţi pentru curse şi pentru plimbări. Ne vom întâlni cu câinii husky şi vom afla amănunte despre tehnica de a conduce sania trasă de ei. Opţional, veţi putea avea oportunitatea de a conduce o sanie trasă de câinii husky prin pădurile Parcului Naţional Pribaikalsky, care contrastează prin sălbăticie cu zona civilizată din Listvyanka. Cină şi cazare la Hotel Mayak 3* (sau similar).
Ziua 6 / 25.02.2019: Listvianka – Insula Olkhon
Mic dejun. Vom pleca într-o călătorie unică cu aeroglisorul pe Lacul Baikal, care în această perioadă este „îngheţat tun”. Vom avea prilejul de a face sute de fotografii, vom vedea peisajele uimitoare, neatinse, desfăşurate în fața ochilor, în timp ce ne vom deplasa spre cea de-a patra cea mai mare insulă din lume (de pe lacuri) Insula Olkhon. Întreaga călătorie se va desfăşura pe gheaţă şi va dura aprox. 8-10 ore, timp în care vom observa cum peisajul țărmului vestic se schimbă de la pădure și dealuri, la stepă, vom admira lanțurile muntoase maiestuoase de pe malul estic al lacului Baikal și ne vom minuna de formele bizare ale structurilor de gheață. Pe parcurs vom face câteva stopuri pentru a observa peşterile, pentru a fotografia gheţurile Baikal-ului în toate formele lor: mantii și roci înghețate, blocuri de gheață blocate în coloane verticale, cioburi de gheață uriașe, bariere de gheaţă fără sfârşit şi câmpuri acoperite de zăpadă. Ne vom bucura de frumuseţile peisajului de iarnă oferit de Lacul Baikal unde vom vedea cea mai pură gheaţa pe care o vom găsi peste tot în jurul nostru, chiar şi în paharele noastre cu vodkă. Dejun la pachet în timpul călătoriei. Ne vom îndrepta spre Insula Olkhon, cea mai mare insulă de pe lac care face parte dintr-un lanţ muntos ce “se ascunde” în apele adânci ale Baikalului, fiind localizată în apropiere de cel mai adânc punct al său, oferind în această perioadă a anului o combinaţie complexă de mirifice peisaje. “Bucata” de pământ de aprox. 280 km², cu o lungime de aprox. 72 km și o lățime de aprox. 21 km, are un microclimat aparte, perfect pentru fauna şi flora locală. Linia ţărmului insulei este o alternanţă de stânci și golfuri de nisip, de păduri care se transformă în stepă, unde vânturile de pe lac lucrează ca niște artiști pricepuți, chiar dacă, despre insulă se spune că ar avea parte de mai multe zile cu soare, în timp ce restul lacului este acoperit mai mereu de nori negri. Există două versiuni cu privire la originea numelui insulei și ambele sunt derivate din limba buryats, poporul indigen din Olkhon. Prima versiune este că numele insulei provine de la cuvântul oyhon – lemn, iar a doua este că numele provine de la olhan – uscat. Este încă discutată care dintre cele două versiuni reprezintă originea reală a numelui Olkhon, deoarece ambele cuvinte descriu insula perfect, mare parte a acesteia fiind încă acoperită de păduri, iar cantitatea de precipitații de aici fiind extrem de scăzută. O dată sosiţi pe insulă vom fi transferaţi în Khujir, principalul sat al Olkhonului unde ne vom caza într-una dintre cele mai bune locaţii. Cină şi cazare la Hotel Baikal View 3* (sau similar).
Ziua 7 / 26.02.2019: Insula Olkhon – Capul Khoboy – Insula Olkhon
Mic dejun. Dacă sunteţi pasionaţi de fotografii, vă sugerăm să vă treziţi dis de dimineaţă şi să imortalizaţi gheaţa lacului Baikal în razele soarelui de dimineaţă. Gheaţa transparentă şi movilele de gheaţă cu forme diverse, vă vor invita să faceţi o mulţime de fotografii. Vom face o excursie cu maşina 4 x 4 (UAZ), ocazie de a admira două atracţii majore ale Insulei Olkhon: Shaman Rock, o faimoasă stâncă a şamanilor şi drumul spre Cape Khoboy, cel mai nordic punct al insulei Olkhon, centrul sacru al șamanilor din emisfera nordică. Datorită izolării sale aproape perfecte, Olkhon a fost ultima fortăreață a șamanilor din Asia de Nord fiind un refugiu pentru șamanii mongoli care s-au ascuns de persecuțiile din timpul lui Genghis Khan și mai târziu pentru șamanii buryat, când budismul s-a răspândit în Buryatia. Excursia ne va permite să descoperim frumuseţea lui Maloye More, în traducere Marea Mică, a peşterilor, grotelor şi a altor insuliţe, de asemenea, lăcaşe de cult ale şamanilor. Shaman Rock, este stânca care a generat numeroase legende și mituri populare despre Lacul Baikal și Râul Angara, pe lângă faptul că este unul dintre simbolurile principale ale lacului Baikal. Potrivit unei legende, furiosul Baikal a aruncat această stâncă după fiica sa pentru a o împiedica să fugă fără permisiunea lui după iubitul ei Enisey. În trecut, oamenii locali au crezut în puterea miraculoasă a stâncii şi conform vechilor credințe, ea a fost reședința stăpânului fluviului Angara - Ama Sagaan Noyon. Cele mai importante ritualuri ale şamanilor au fost ținute pe această stâncă care era un loc pentru jurământ și rugăciune. În afară de aceste practici, oamenii locului obișnuiau în trecut să aducă criminalii aici pentru o noapte și să-i lase singuri în aerul îngheţat al râului. Dacă în dimineața următoare nu era luat de apă și nu murise de frică, acesta era graţiat. Capul Khoboy se află la contopirea Mării Mici - Maloe More cu Marea Mare - Marele Baikal. Numele său provine de la un vechi cuvânt buryat care înseamnă "o gheară, un molar". Forma Capului Khoboy arată într-adevăr ca o gheară, dar dacă vă uitați din lateral, acesta sugerează profilul unei femeii (ca acela sculptat în trecut pe navele grecești). Potrivit legendei buryat, Tengri (șamanii din Baikal) au transformat în piatră o femeie geloasă care le-a cerut să-i ofere şi ei un palat la fel cu al soțul ei. Încă de la început, Khoboy a fost considerat un loc sacru și a servit ritualurilor religioase, devenind ulterior un loc popular pentru meditație. De asemenea vom vedea și o altă stâncă interesantă numită Deva Rock – Stânca Virgină. Deoarece Capul Khoboy este situat în apropierea zonei unde lacul are cea mai mare lăţime, atunci când vremea este bună, se poate vedea malul estic și conturul deluros al Peninsulei Svyatoy Nos. În timp ce vom contempla formaţiunile imense de gheaţă pe care le oferă magnifica panoramă a lacului, însoţitorul local ne va pregăti un dejun cald, o tradiţională supă baikaleză din pește, numită Uha. Drumul de întoarcere la Khujir va străbate zone de stepă, plaje şi taiga, va trece prin Usury, o vale situată în partea estică a insulei Olkhon și primul golf din zona capului Khoboy. Usury este singurul loc din nordul Olkhonului, unde vom vedea micul cătun de pe malul Baikalului, unde se află o stație meteorologică cu motor eolian. Pe un versant din vecinătate există o mică peșteră și un frumos arc înalt de 2 metri, însă interesant este faptul că în această stâncă, geologii au găsit turmalină – smaraldul siberian. Pentru că Insula Olkhon reprezintă inima sacră a lacului, locul legendelor şi al tradiţiilor şamanilor, la întoarcerea în Khujir, vom avea ocazia de a ne întalni cu un şaman, după care vom avea timp liber pentru plimbări în jurul satului, prilej de a descoperi Stânca Burkhan, "locul de reședință al Dumnezeului din Baikal", sălaşul spiritelor Baikalului, a cultului şamanic și unul dintre cele nouă sanctuare budiste ale Asiei. La sfârşitul zilei, nimic nu va putea fi mai relaxant decât o banya (baie de aburi rusească) şi un ceai de plante, pe care vi le recomandăm cu “căldură”. Cină şi cazare la Hotel Baikal View 3* (sau similar).
Ziua 8 / 27.02.2019: Insula Olkhon – Irkutsk
Mic dejun. Ne vom lua rămas bun de la Insula Olkhon şi vom porni pe drumul de întoarcere la Irkutsk, de data aceasta terestru, nu înainte însă de a vizita şi partea sudică a insulei. Ne vom îndrepta spre Capul Khorgoy şi Capul Khorin-Irgi (Capul Iepei), numit aşa deoarece de la depărtare seamănă cu un cap de cal. În anul 1901, un naufragiu groaznic a avut loc lângă Capul Khorin-Irgi, când nava "Potapov" s-a scufundat cu 176 de oameni la bord, nesupravieţuind nimeni. Furtuna a durat două zile și a fost atât de puternică încât corpurile moarte au înghețat pe pietre, deoarece în timpul iernii, stropii de gheață de 10-15 cm grosime acoperă rocile capului până la înălțimea de 10-20 de metri. O să vedem apoi Capul Khorgoy care este situat într-o zonă de stepă, cunoscut în primul rând datorită ruinelor vechiului zid de protecție Kurykan. Funcția sa de zid de protecţie nu este definită exact încă, ipotetic fiind construit pentru protecție temporară. Cu toate acestea, în ultima vreme se crede mai mult că această construcție ar fi putut fi un sanctuar cultural. Este posibil ca zidurile și șanțurile de piatră să protejeze un spațiu sacru de spiritele rele, iar pietrele plate cu goluri se pare că au fost folosite ca altar pentru sacrificiul uman. Asemenea plăci de piatră, cu adâncituri bine evidenţiate de formă rotundă și cilindrică au fost găsite la Capul Khorgoy, iar potrivit ipotezei academicianului Okladnikov, oamenii kurykan sunt strămoșii celor două naționalități siberiene: yakută și buryată. În continuarea zilei vom ajunge în satul MRS, după care ne vom deplasa spre Parcul Etnografic "Zolotaya Orda", unde vom fi informați despre cultura, tradițiile și modul de viață al locuitorilor din regiunea Baikal și nu în ultimul rând unde vom încerca preparatele bucătăriei buriate. După dejun ne vom îndrepta spre Irkutsk pentru cazare şi cina de rămas bun la Hotel Marriott 4* (sau similar).
Ziua 9 / 28.02.2019: Irkutsk – Moscova
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 1563 (13:05 / 14:20). Transfer pentru cazare la Hotel Radisson Slavyanskaya & Business Center 4* (sau similar). Datorită faptului că hotelul se află situat în imediata apropiere a bine-cunoscutului Mall Evropeyskiy, cei care doresc vor avea ocazia de a face ultimele cumpăraturi.
Ziua 10 / 01.03.2019: Moscova – Bucureşti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Aeroflot, zbor SU 2034 (09:10 / 11:25).
TARIF: 1990 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 280 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10 – 14 turişti, tariful se va majora cu 245 euro/pers.)
TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Moscova – Bucureşti, cu compania Aeroflot
- transport local cu avionul pe rutele Moscova – Irkutsk – Moscova, cu compania Aeroflot
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 8 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi 3*
- mesele menţionate în program: 9 mic dejunuri, 7 dejunuri şi 7 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- plimbare cu troica trasă de cai (sania)
- concert la conacul Volkonsky
- spectacol oferit de focile din Baikal la Nerpinarium
- vizitarea unei ferme de câini husky
- călătorie cu aeroglisorul pe Lacul Baikal
- întâlnire cu un şaman în Khujir
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală Clasic Mondial Assistance
TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale și locale: aprox. 290 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viză Rusia: 75 euro/pers.
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi – nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• Snowmobil Safari cu o durată de 2 ore: aprox. 135 euro/pers.
• Dog sleeding (plimbare cu sania trasă de câini husky) cu o durată de 20 min.: aprox. 70 euro/pers.
Opţiunea pentru aceastea se poate face doar din ţară, cu cel puţin 2 luni înainte de plecare
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5 х 4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
Rezervare & Informații contact
Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism
DAL TRAVEL:
- Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
- Telefon: 0213197062
Trimite o cerere de rezervare pe email:
Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.