Daca ajungeţi aici trebuie sa vizitaţi Biserica Noua (De Nieuwe Kerk)
Este o biserica gotică datând din 1381 cu o clopotniţă din cărămidă încoronară de o fleşă care la partea superioara este cernită de uzura intemperiilor.
Nava interioară este sobră cu coloane masive si vitralii viu colorate cu excepţia vitraliului lui Grotius care este compus din tonuri estompate de gri şi albastru.
Interesant de văzut este mausoleul lui Wilhelm de Orania construit in corul bisericii in stil Renascentist din marmura si piatră neagră La picioarele lui Wilhem cel Taciturnul (cum i se mai spunea) se află câinele său fidel care i-a salvat viaţa.
Daca urcaţi in turn vă veţi bucura de o frumoasă panoramă a oraşului Delft.
Primăria (Stadhits) este o constructie Renascentista di 1618 si se afla in piaţa mare a orasului alaturi de De Nieuwe Kerk
Delft este un oraş în provincia Olanda de Sud (neerlandeză Zuid-Holland`), Ţările de Jos, aflat la jumătatea distanţei dintre Haga şi Rotterdam, pe canalul Schie.
Este celebru mai ales pentru centrul său tipic olandez, precum şi pentru ceramica albastră de Delft (neerlandeză Delftware), Universitatea Tehnică şi pentru asocierea sa cu familia regală olandeză.
Denumirea oraşului provine de la delven, cu referire la cel mai vechi canal al oraşului: de oude delft. Datând din secolul al XIII-lea, şi-a obţinut statutul de oraş în 15 aprilie 1246, de la Wilhelem II conte de Olanda şi Zeelanda.
Asocierea cu Casa de Orania a început când Wilhelm de Orania, supranumit "cel tăcut", şi-a stabilit reşedinţa în Delft în anul 1562. Wilhelm de Orania a fost la acea vreme liderul luptei împotriva Spaniei, ce a dus la Războiul de 80 de ani în urma căruia Provinciile Unite şi-au câştigat independenţa. Pentru acest motiv Wilhelm de Orania mai este numit şi "părintele patriei" (neerlandeză vader des vaderlands).
Delft a fost ales ca reşedinţă pentru că în acea vreme era unul din oraşele avansate ale Olandei, fiind echipat cu ziduri de apărare necesare pentru a putea servi drept cartier general. Când Wilhelm de Orania a fost împuşcat mortal, la 10 iulie 1584, de Balthasar Gerards în holul Prinsenhof, Breda (locul unde tradiţional familia de Orania îşi îngropa membrii) era în mâinile spaniolilor. Wilhelm de Orania a fost înmormântat în Nieuwe Kerk, începând pentru Casa de Orania o tradiţie care continuă şi astăzi.
În 1654 Delft a devenit şi sediul Companiei Olandeze a Indiilor de Est (neerlandeză Vereenigde Oostindische Compagnie, literal Compania Unită a Indiilor de Est) care a fost creată în 1602. Compania a deţinut monopolul comerţului dintre Asia şi Provinciile Unite. Acest comerţ stă la originea ceramicii albastre de Delft "” neerlandeză Delftware.
În 1842 Wilhelm al II-lea al Ţărilor de Jos fondează în Delft o academie în ingineria construcţiilor. Această academie este astăzi Universitatea Tehnică din Delft.
Sursa : wikipedia