Si eu am avut ocazia sa vizitez o pestera in Mallorca unde s-a tinut un superb concert pe apa ,insa dejamagirea mea a fost ca nu era voie sa se filmeze sau sa se fotografieze...........ar fi fost superb.La iesire erau de cumparat dvd-uri,am luat unul dar nu a aratat nimic impresionant din ce am vazut in realitate.Pacat..................si nu inteleg de ce? deoarece eu cred ca pozele si filmarile particulare nu ar face decat sa le faca reclama.
La iesirea din pestera era un magazin ,cu tot felul de carti si DVD , dar nici unul pentru romani , mai precis traduse in romaneste. Astfel se explica , de altfel, interdictia slovacilor de a filma sau fotografia, nu numai pentru romani dar si pentru altii. Oricum, acele imagini, chiar comunicate de mine nu ar fi fost autentice. Asa ca, din pacate a trebuit sa ma rezum la ce am reusit sa realizez eu, pe furate. Practic vor sa vanda imaginile facute de ei. Ne-au facut si fotografii, cu chipurile noastre, la intrarea in pestera pe care le-am fi putut achizitiona contra sumei de 6 euro. Acesta este comertul. Si , ce pacat ca asemenea minunatie face obiectul unui negot
Am avut şi eu ocazia în 2008 să vizitez peştera Postojna. Am rămas cu o impresie foarte plăcută de tot ce am văzut pe acolo.
E adevărat că în interior nu ai voie să filmezi şi să fotografiezi ( dar asta doar în sălile principale, în rest se poate fotografia fără probleme ). Spun ei pentru că lumina să nu dăuneze mediului. Asta e o mare vrăjeală. De curând am vizitat peştera Drogarati din Kefalonia, unde aveai voie să fotografiezi dar fără ca să foloseşti blitzul. E foarte bine gândit, tu eşti mulţumit că poţi poza, iar ei sunt fericiţi că datorită luminii foarte reduse, pozele nu-ţi ies clare... şi în realitate tot ei au de câştigat. Scopul lor este să-şi vândă vederile şi DVD-urile care au un preţ destul de piperat.
În ceea ce priveşte pozele care se fac la intrare vizitatorilor, e o treabă bine gândită şi făcută de un profesionist. Spun asta, pentru că acelaşi lucru se întâmplă de exemplu şi la muzeul de cristale swarovskzi de lângă Innsbruk. Însă pozele lasă mult de dorit. Aici la Postojna pozele au ieşit excelent, până la urmă merită cei 6 euro, că e o amintire... un suvenir!
Aţi reuşit să vedeţi renumitul "locuitor" al peşterii, peştele - om ( olmul ) ? Dacă nu, la review-ul meu este o poză http://www.turistik.ro/pestera-postojna--r2296
Chiar de curând am văzut pe Discovery un documentar realizat în Peştera Postojna. Acolo am văzut partea care nu este deschisă publicului, este întunecoasă, sinistră şi îţi provoacă impresia că eşti protagonistul unui triller. În acel documentar se povestea despre acest olm, care este orb şi respiră prin branhii esterne. Poate să trăiască până la 100 de ani.
Din 2008, lucrurile s-au mai schimbat. Si chiar v-am povestit despre salamandra oarba, pe care am si vazut-o. Despre pestele om nu ni s-a spus nimic. D-voastra ati reusit sa il vedeti?
De ce nu ati posta nici un fel de impresie despre acel loc?. Poate puteam sa pun si eu mai multe intrebari, sa ma informez mai mult?
Si, poate nu stiati, caci daca ati fi fost atenta,pestera se viziteaza doar pe cei 4-5 km. Poate d-voastra ati vazut mai mai mult, ceee ce nu este expus publicului.
Si in plus , trebuie sa stiti ca nu dauneaza lumina decat obiectelor de arta, nicidecum monumentelor subterne.
Îmi cer scuze. Am citit în fugă şi din fraza "Tot aici se afla si salamandra oarba", nu am înţeles dacă aţi şi văzut-o.
Noi vorbim despre acelaşi lucru. Peştele olm sau Proteus anguinus este o specie de salamandră de 25 cm lungime, având caracteristicile unui peşte.
Da, l-am văzut. La review-ul meu există şi o poză. :))
V-ati gandit daca dreptul la fotografiat incalca si dreptul la imagine?
Am postat un review despre acest loc. Îl puteţi citi aici http://www.turistik.ro/pestera-postojna--r2296
Când am fost la peşteră, am văzut partea care este deschisă pubilicului, eu vă spuneam că la televizor am avut ocazia să văd şi această parte care nu se vizitează. Şi care este foarte diferită faţă de ce am văzut noi.
Corect, lumina nu dăunează, tocmai de asta am spus că e o mare vrăjeală. În realitate ei vor să-şi vândă produsele.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat