Suomenlinna este o fortareata maritima istorica, o atractie turistica atractiva si un loc unde locuiesc oamenii. Fortareata a fost inclusa pe lista Patrimoniului UNESCO in 1991 ca un exemplu al arhitecturii militare europene.
Constructia fortaretei a inceput in secolul 18 cand Finlanda facea parte din Regatul Suediei. Tunurile sunt inca indreptate spre vest spre meterezele de la Kustaanmiekka si ne aduc aminte de perioada dominatiei rusesti din secolul 19. In prezent Suomenlinna este un district al orasului cu o populatie de aproximativ 900 de locuitori. Fortareata maritima a fost inscrisa pe lista UNESCO pentru a fi conservata pentru generatiile urmatoare dar si ca un exemplu al arhitecturii militare din vremea ei. Aici pot fi observate mai multe etape ale dezvoltarii istorice a fortaretei dar si a docului de ancorare.
Suomenlinna a jucat un rol important in multe din evenimentele importante ale istoriei Finlandei si a fost si proprietatea a trei state suverane. Majoritatea cladirilor de aici dateaza de la sfarsitul secolului 18 care a concis cu sfarsitul erei suedeze. De la sfarsitul secolului 19 pana la inceputul secolului 20, Suomenlinna, cunoscuta atunci sub numele Viapori a facut parte din Rusia impreuna cu toata Finlanda. Fortareata a fost in acea perioada un oras garnizoana plin de viata. Dupa ce Finlanda si-a capatat independenta Suomenlinna a gazduit un regiment de artilerie, o baza de submarine si portul Valmet.
Fortareata se afla la numai 15 minute cu feribotul de Piata Centrala. Feribotul face parte din circuitul mijloacelor de transport in comun si functioneaza pe tot parcursul anului. Pe timpul verii la fortareata se putea ajunge si cu autobuzele de apa care pleaca din Piata Centrala. In interiorul fortaretei gasiti 7 muzee, vizite cu ghid, expozitii si artefacte.
O parte importanta a vizitei aici este si luarea unei mese bune sau a unei cafele bune. Insula are mai multe restaurante, cafenele fermecatoare dar si o fabrica de bere proprie dotata cu o terasa.
Iarna turistii sunt captivati de linistea profunda, de zapada si gheata si de stelele de pe cerul intunecat care se vad foarte bine fiind departe de luminile orasului. Centrul Turistic este deschis si pe timpul iernii, impreuna cu Muzeul Suomenlinna, unul dintre restaurante, un magazin si un hostel pentru tineret.
Drumetii in Munceii Neamtului: Satul Pangarati - Valea Pangarati - Rezervatia de Tisa - Obcina Frasinului - DN 15 (langa Fostul ...
Drumetii in muntii Stanisoarei: Saua Chiril - Varful Capatana - Sub Varful Piciorul Barsanului - Varful Batca Oblanc (1.477 m) - ...
Istra (Istria), cea mai mare peninsula a Croatiei pare a fi un taram cu comori ce asteapta sa fie descoperite, ...
Vampirii au ajuns in Toscana si sunt faimosii eroi ai serie Twilight si in mod special al episodului New Moon. ...
Bucurie a copiilor si prilej de cadouri pentru cei mari, targurile de Paste din Europa isi deschid portile incepand cu ...
Abia mentionat in ghidurile turistice, Laguardia nu pare a fi o destinatie turistica interesanta a Spaniei dar sunt doua motive ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat