Daca visati sa va pierdeti pe strazile si treptele serpuite ale unui oras inconjurat de culturi de vita de vie bogate, atunci Siena este destinatia turistica pentru voi. Atmosfera gotica si romantica a orasului medieval a fost protejata cu strasnicie de-a lungul anilor si o vizita aici este ca si cum ati calatori in trecut.
Intre secolele 12 si 15 nenumarate monumente si opere de arta au fost adaugate frumusetii naturale a orasului, care se afla pe lista Patrimoniului UNESCO inca din 1995. Siena este un oras care rivalizeaza cu Florenta din punct de vedere al asezarii urbanistice si care asigura o priveliste minunata care nu trebuie ratata daca va aflati in Toscana.
O vizita in Siena nu este completa daca nu va opriti sa admirati magnifica Catedrala, unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii romanesti din Italia. Constructia catedralei a inceput in secolul 12, iar fatada acesteia a fost terminata in anul 1380. Domul era planificat sa fie cea mai mare catedrala din lume, numai ca dupa ce transept-ul din zidul de est a fost ridicat, nu au mai fost fonduri pentru a realiza planul initial.
Turistii vor putea vedea frumosul amvon in stil gotic, sprijinit de lei si care a fost proiectat de Nicola Pisano in secolul 13. Iubitorii de arta vor fi bucurosi sa vada in sacristie cateva fresce bine pastrate ale lui Ghirlandaio, iar in baptisterium o cristelnita cu basorieliefuri create de Ghiberti, Donatello si Jacopo della Quercia in secolul 15.
Piazza del Campo este piata cea mai mare din Siena si este considerata una dintre cele mai frumoase piete medievale din Europa. Turistii care viziteaza piata trebuie sa vada neaparat si cele mai importante cladiri si monumente care o inconjoara: Palazzi Signorilli, Tore del Mangia si Palazzo Publico. In secolul 13 piata nu avea multe cladiri in jurul ei si era folosita ca o piata pentru cumparaturi.
Mergand prin piata veti observa ca aceasta este pavata cu caramizi rosii in forma de os de peste si cu zece linii care impart piata in 9 segmente. Aceste 9 segmente simbolizeaza domnia Noveschi(a celor 9), conducatorii care sunt responsabili pentru frumusetea orasului din secolele 13 si 14. In trecut, ca si in prezent, piata a fost cel mai important punct al orasului si centrul vietii din Siena.
Un tur al pietei va va aduce la faimosele Palazzi Signorili, frumoasele palate care inconjoara piata si care erau in trecut casele nobililor din oras. Comparativ cu alte orase, palatele de aici au inaltimi si decoratiuni similare pentru a mentine uniformitatea, o dovada in plus a planificarii inainte de constructia acestui oras.
Nu trebuie sa ratati nici Fantana Bucuriei care a fost montata in piata in 1419 si care este una dintre atractiile principale ale zonei. Fantana din marmura alba, proiectata de Jacopo della Quercia, are un bazin de forma dreptunghiulara decorat cu basorieliefuri pe trei parti infatisand-o pe Fecioara Maria inconjurata de virtuti clasice si crestine.
Primaria sau Palazzo Publico se afla in piata principala din centrul istoric al orasului. Constructia palatului a inceput in 1297 pentru a gazdui guvernul local. Structura palatului este medievala cu diferite influente din stilul gotic. Primul nivel al palatului a fost construit din piatra in tim ce nivelel superioare au fost construite din caramida. Pe langa fantana, palatul este un alt punct de atractie turistica in piata, iar frumusetea lui se potriveste perfect cu design-ul pietei.
Torre del Mangia este clopotnita sau campanile din Piazza del Campo. Proiectat de Lippo Memmi, unul dintre cei mai cunoscuti artisti ai erei, constructia turnului a inceput in 1325. Turnul a fost apoi impodobit in secolul 14 cu un ceas mecanic foarte frumos. Frumusetea acestui ceas a inspirat si design-ul Turnului Dock din Grimsby, Anglia. Turnul a fost botezat Torre del Mangia(turnul mancatorului) dupa unul din gardienii sai care obisnuia sa-si cheltuie toti banii pe mancare.
Torre del Mangia este vizibil de oriunde in oras si este construit langa Palazzo Publico. Turnul are aceeasi inaltime ca si Catedrala simbolizand egalitatea dintre biserica si stat. Zidurile turnului au aproximativ 3.3 m grosime pe fiecare parte. Scara care urca in turn este aproape tot timpul plina de turisti pentru ca de sus veti avea o priveliste foarte frumoasa asupra orasului. Trebuie sa aveti in vedere ca in turn au voie numai cate 25 de turisti pe tura pentru ca scarile sunt destul de inguste.
Cappella di Piazza este o loggia de marmura care a fost adaugata pietei in 1352 iar fatada care poate fi vazuta in prezent a fost adaugata in secolul 14. Sculpturile care decoreaza cappella au fost create de Bartolomeo di Tomme si Mariano d`Angelo. Loggia a avut initial un tavan simplu de lemn, care a fost inlocuit in secolul 15 de unul de marmura in stil renascentist. O fresca frumoasa a fost initial pictata in altar in 1537 de catre Il Sodoma numai ca ea a fost acum indepartata si este pastrata in muzeul din Palazzo Publico.
Siena este un oras plin de frumusete naturala si opere de arta. Un loc plin de muzee, arhitectura si cultura, Siena gazduieste si una dintre cele mai vechi universitati din Europa, care adauga un plus de viata orasului. Centrul vechi al Sienei ofera cate ceva pentru toate gusturile si o experienta pe care nu o veti uita foarte usor.
Regiune a Croatiei ce ofera turismului estival, statiunea Dubrovnik, un oras al muzeelor, festivalurilor, cu taverne si restaurante, un loc ...
Localitatea de frontiera constanteana, Vama Veche a devenit destinatia tinerilor nonconformisti in sezonul estival.
Pentru poporul elen, ouale simbolizeaza un omagiu adus sangelui lui Iisus, fiind totodata un simbol al fertilitatii si al belsugului. ...
Un muzeu dedicat formatiei pop Abba se va deschide anul viitor in capitala Suediei si isi propune sa atraga mii ...
Jackson Reef este reciful cel mai nordic al stramtorii, fiind marcat la capatul de nord de epava Lara (la adancimea ...
Daca va este frica de zborul cu avionul, va puteti relaxa - tocmai a fost publicata lista cu cele mai ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat