*** Avand in vedere “ ruptura “ geografica dintre continetul euro-asiatic si Marea Britanie, avionul ramane cel mai convenabil mijloc de transport catre galantul tinut britanic.
Londra poate sfida aproape orice expectativa a turistului, in general. Un centru cultural si istoric de seama al britanicilor, acest colt de civilizatie vestica este melancolica si traditionala, agitata, insa ingaduitoare si condescendenta. Chiar daca sunteti in cautare de peripetii juvenile ori de o lectie de istorie si cultura, orasul londonez nu va va dezamagi.
Conform unor date si observatii se pare ca Londra este unul dintre cele mai des accesate puncte de intrare in Europa continentala. Orasul este deservit in acest scop de doua aeroporturi internationale: Heathrow (LHR), unul dintre cele mai aglomerate din lume, si Gatwick (GTW). Ambele se afla in suburbia orasului si ofera acces usor catre centrul londonez prin intermediul rutelor de cale ferata. Cea mai ieftina optiune din punct de vedere al transportului intern este metroul ( numit de localnici - “ tube” ),
De la aeroportul LHR: operatorul de transport intern Piccadilly Line (aproximativ 4.00 £/ adult si 2.00£/ copil- un drum), calatoria dureaza 50- 60 minute, si ofera curse regulate pana la 11:30 pm. Operatorul Heathrow Connect va ofera pentru un tarif de 6.90 £- 13.80 £ / adult un serviciu mult mai rapid (25 minute)- statia Paddington (centrul Londrei).Trenul expres, Heathrow Express, insa va va conduce catre centrul orasului in doar 15 minute pentru 14.50£ .
De la aeroportul GTW: operatorul de transport Gatwick Express opereaza non stop ruta GTW- statia Victoria (25- 30 min), cu un tarif de 16.90£/ adult . (50 % discount pentru copii).
Aeroportul Stansted (utilizat de operatorii aerieni low-cost) asigura legatura cu centrul Londrei prin intermediului Stansted Express (statia Liverpool, 45 min, 15.00£).
*** Insa daca doriti puteti apela si la ruta feroviara subacvatica, o capodopera a transportului modern, ce leaga Franta de Marea Britanie, Channel Tunnel (- cunoscut si sub numele de Chunnel - http://www.chunnel.org.uk/chunneltickets.htm ), pretul unui bilet variaza insa intre 59.00£- 300 £ . Statia de sosire este Waterloo, aflat pe malul de sud al Tamisei.
*** O alta posibilitate este autocarul, via Chunnel sau ferry-boat. Compania care se ocupa de aceste trasee rutiere, europene se numeste National Express (afiliata Eurolines, cu sediu in Romania). Cu 199€ pleci din Romania si vizitezi oricate capitale europene doresti, calatorind fara nici un cost suplimentar cu orice autocar Eurolines in intreaga Europa (acesta fiind pretul unui tichet Euroline Pass-www.eurolines.ro).
*** O optiune destul de confortabila si uneori accesibila este si calatoria cu un ferry. Insa astfel de rute se desfasoara doar din Germania, Scandinavia, Olanda, Belgia, franta, Spania catre diferite porturi britanice, dintre care cel mai mare este Dover.
*** Fara a avea o traditie in acest sens, orasul poate fi strabatut si cu ajutorul „ autobuzelor” de apa ce ofera o experienta interesanta, un tur al Londrei desfasurat pe apele Tamisei. London River Services, operatorul ce se ocupa cu aceste mini croaziere apartine de operatorul principal de transport intern si pune la dispozitia turistilor numeroase orare, programe si harti. Desi calatoria poate dura ceva mai mult timp, si nu este la fel de ieftina precum calatoria cu metroul, va oferi un mod mult mai placut de a face un tur panoramic al orasului si a unor atractii aflate in raza de vizibilitate: Big Ben, St. Paul`s Cathedral, Turnul Londrei.
O lista a atractiilor ce sunt usor accesibile, calatorind cu barca ar include urmatoarele puncte importante : Hampton Court Palace, Greenwich , Shakespeare’s Globe , Tate Galleries , London Dungeon , St. Katharine Docks , Millennium Dome/The O2 , Ham House , Kew Gardens , HMS Belfast si alte atractii situate in cartierele Westminster si South Bank.
Sistemul de transport in comun subteran este poate unul dintre cele mai faimoase din lume, si desi este printre primele cai de acces de acest gen, a fost refacuta si modernizata astfel incat indeplineste toate conditiile de eficienta si confort. Este cel mai bun si cel mai eficient mod de a circula prin Londra. Tarifele pentru bilete variaza in functie de perioada pentru care este valabil biletul si zonele in care se circula (un bilet este valabil intr-o anumita zona), intre 1£ si 4£. Exista insa si alte variante extrem de avantajoase: un Travelcard, Weekly card sau Oyster.
** Travelcard -5.30 £ (zonele 1 si 2 - centrale), si poate fi utilizat atat pentru metrou, autobuze (double deckers) sau trenuri locale de suprafata, pentru o zi (incepand cu 9:30 am) si toata ziua in weekend-uri sau puteti achizitiona un Travelcard de 6.80£, pentru o zi, oricand.
** Weekly Card – 24.00£, (pentru toata saptamana pentru zonele 1 si 2) .
** Oyster Pay- este un sistem de plata cu un card special pus in vanzare de operatorul de transport local, ce iti permite sa pui ce suma doresti in contul acestuia si sa il utilizezi atunci cand este necesar, cu functie de bilet. Avantajul consta in faptul ca tarifele percepute sunt cu 1-2 £ mai ieftine decat pretul standard de la ghiseele de bilete din statii.
Nu trebuie sa ratati o plimbare cu celebrele “ double-decker buses” (autobuzele cu etaj), devenite deja o emblema londoneza . Acestea reprezinta mijlocul de transport ideal atat pentru a efectua un tur panoramic al orasului cat si noaptea (cand trenurile nu au program de functionare ).
The Britain Visitor Center este localizat pe Regent Street langa exoticul Picaddilly Circus. Un alt centru de informare turistica puteti gasi si in Statia Victoria, unde puteti afla informatii utile legate de cazare si rezervari. Centre mai mici pot fi gasite si in statiile Paddington si Waterloo, si chiar in incinta aeroporturilor.
Carduri si permise de libera trecere si discount-uri pentru turisti:
** London Pass reprezinta un permis de libera trecere atat pentru transport cat si pentru vizitarea a peste 60 de atractii muzee, tururi ale orasului etc. Aceste permise extrem de avantajoase sunt valabile pentru 1 zi (39£- fara transport / 46 £- transport inclus ), 2 zile (52 £ / 66 £ ) , 3 zile (63 £ / 83 £) sau 6 zile (87 £ /82 £) . www.londonpass.com
Avantajele London Pass: - intrare libera la aproape toate atractiile turistice, confera prioritate la randurile de asteptare, un ghid al Londrei gratuit, o economie de aproximativ 420 £ la taxele de intrare, transport public inclus (pentru cel care are aceasta optiune).
** English Heritage Overseas Visitor Pass reprezinta un alt tip de permis special pus la dispozitia turistilor. Acesta ofera posibilitatea de a vizita peste 120 dintre cele mai frumoase si celebre castele, biserici, manastiri, situri romane, monumente istorice, inclusive misteriosul Stonehenge, Castelul Dover si minunatele situri subterane The Secret Wartime Tunnels. Acest permis nu include si transportul intre aceste atractii si pot fi valabile pentru 4 zile ( 31 £), 7 ( 43 £), 15 ( 57 £) sau 30 zile (76 £) . www.britishheritagepass.com
** www.english-heritage.org.uk - in sectiunea events puteti gasi evenimente absolute spectaculoase ce au loc in decursul anului, impreuna cu tarifele aferente fiecaruia ce pornesc de la 3£ / pers- 10 £/ pers cu preturi speciale pentru familii.
**** East End este unul dintre cele mai amuzante, placute, interesante si accesibile din punc de vedere a tarifelor dintre “ cartierele” Londrei , un loc perfect de explorat pentru a satisface nevoia de integrare in peisaj a tinerilor turisti: un conglomerat istoric format din foste cartiere imigrante, acum un amalgam etnic plin de viata, jovial si primitor si cea mai tinereasca zona a Londrei. Aici se perinda cei mai multi dintre studentii britanici dar si straini impreuna cu cei mai renumiti artisti pentru a-si prezenta lucrarile de arta. Brick Lane este o straduta perfecta pentru a explora, la capatul sudic al acesteia fiind intampinati de un minunat lant de magazine si restaurante de origine bangladeza, chiar si indicatoarele sunt in aceasta limba. Pe masura ce te indrepti spre capatul nordic al acesteia parasiti atmosfera asiatica si veti descoperi cele mai fermecatoare cafenele ale Londrei.
Daca intamplarea face sa fiti in zona Columbia Road intr-o invioratoare dimineata de duminica , permiteti-va o delectare si vizitati cea mai incantatoare <<flower market>> din Londra, o explozie de culoare si prospetime.
*** Islington , devenit in ultimii ani extrem de popular ca si locatie, printre tineri, este considerat a fi o zona perfecta pentru a hoinari prin baruri si restaurante de noapte, si nu numai. Pe langa viata de noapte authentic londoneza, Islington este si zona cu cele mai accesibile si delicioase restaurante englezesti. ( pe Upper Street , intre statiile de metrou Angel si Islington ).
Pentru cei pasionati de antichitati si haine de epoca , sambata, Portobello Market este destinatia ce trebuie obligatoriu trecuta pe lista << things to do >> ( statia de metrou Notting Hill Gate, pe strada Kensigton Park ).
*** Camden Town reprezinta zona nonconformista, punk a Londrei. Camden Town market este centrul unui constant neastampar tineresc, jovial. Aici puteti gasi piercinguri, si ateliere pentru acestea, imbracaminte punk, dar si cele mai exagerate haine de clubbing si alte item-uri ciudate, nonconformiste . Toate acestea fac ca aceasta zona turistica si comerciala sa fie uneori destul de aglomerata. Insa inainte de a parasi zona faceti o plimbare pe Regent’s Park Road, o zona extrem de pitoreasca, langa statia de metrou Chalk Farm. Aici va puteti bucura de o mancare minunata si cafenele incantatoare.
*** Brixton, un cartier unic si foarte interesant, strabatut de Tamisa, in Sudul Londrei, merita a fi vizitat fara indoiala. Cu o nota distinctiva caraibiana datorita numarului mare de imigranti stabiliti aici, a muzicii Reggae, te atrage ca un magnet catre atmosfera exotica si energia specifica Caraibelor.
Zona cea mai plina de viata, unde pulsul vietii si al aventurii se simte in aer se afla delimitate de triunghiul format de Atlantic Road, Coldharbour Lane si Brixton Road. Piete publice, magazine, pub-uri, restaurante, cafenele aduna tinerii localnici si turistii spre a le oferi o delectare binemeritata intr-o atmoafera agreabila si prietenoasa. De asemenea, pastrati-va ceva timp pentru o plimbare catre sud de-a lungul strazii Brixton Hill si Atlantic Road, Brighton Terrace.
Pentru a ajunge in Covent Garden sau la Piccadilly Circus puteti lua metroul , ce impreuna cu Soho si Charing Cross pentru a descoperi un farmec aparte al nelinistii si agitatiei , lumini stralucitoare si divertisment vioi, captivant, animatie.
*** Intins pe o suprafata de peste 100 de acri de verdeata, plante agatatoare, flori, iarba, lacuri, Hyde Park va ofera posibiliatea de a va relaxa in aer liber, de a va bucura de prospetime si atmosfera. In acelasi timp aceti ocazia sa va plimbati cu barca sau sa innotati (doar vara), sa va bucurati de un picnic.
Saint James Park este cel mai mai vechi parc al Londrei, cu o suprafata de 23 de hectare, o oaza de liniste si relaxare din mijlocul Londrei ce cucereste sufletul oricarui vizitator.
Pentru cei interesati, puteti studia un profil al raului Tamisa, desenat pe peretele Thames Barrier Visitor Center , ce reprezinta doar o sectiune locala a cursului national al Tamisei. La o distanta de 180 de mile de aceasta bariera se afla si izvorul Tamisei, in satul Kemble.
Spectaculoasele gradini botanice, The Royal Botanic Gardens- Kew Gardens sunt gradini extensive iar serele botanice se situeaza intre Richmond si Kew, in sud-vestul Londrei. Acestea reprezinta de fapt unul din centrele principale de cercetare botanica britanice si centrul de training pentru cei mai profesionsiti dintre gradinarii britanici, si o atractie turistica totodata. Arealul cuprinde cateva zone informale, libere accesului si cateva zone formale, inaccesibile publicului larg. Kew Gardens cuprinde pe langa gradinile propriu-zise, un ierbar natural, o biblioteca si localuri unde se servesc mancare si bauturi racoritoare. In timpul iernii este amenajat in acest perimetru si un pationoar.
Legat insa de cultura nu trebuie sa ratati cel putin doua dintre cele mai celebre muzee britanice , Tate Gallery of Modern Art si National Gallery, ori farmecul teatral si cinematografic din Leicester Square si Piccadilly Theatre.
*** Tate Gallery of Modern Art construit pe locul unei foste centrale de furnizare a energiei electrice, este in prezent unul dintre cele mai impresionante muzee de arta din lume. Aici sunt expuse o minunata compilatie de lucrari moderne, deschis publicului in mod gratuit, zilnic, week days, de la 10 am- 6 pm (statia de metrou Blackfriars).
*** National Gallery adaposteste cele mai faimoase si spectaculoase colectii de picturi ale Europei, realizate de nume rasunatoare ca Rembrandt si Van Gogh, un stil clasic predominant. Ideal pentru bugetul oricarui turist , intrarea este gratuita astfel incat nu exista nici o scuza pentru a nu fi pe lista de vizite aacestuia: zilnic intre 10 am- 5 pm.(statia de metrou Charing Cross).
Spre deosebire de celalate muzee ale Europei, , acesta are o istorie relativ recenta, fara a avea vreo provenienta regala sau aristocratica, a fost instituit printr-o lege parlamentara in 1824. Pentru cunoscatori si pasionati muzeul adaposteste unele dintre cele mai frumoase si valoroase colectii de arta italiana, franceza, spaniola, flamanda, olandeza, germana, americana si bineinteles engleza, avand un patrimoniu de aproxiamtiv 2.300 de tablouri.
*** In ceea ce priveste maiestosul teatru din piata Leicester – pronuntat Lester-, va puteti delecta cu piese celebre sau mai putin celebre , la un cost redus doar daca achizitionati biletele de la ghiseul de bilete Half-Price Ticket Booth, localizat la turnul cu ceas din piata mentionata (biletele insa pot fi cumparate doar pentru spectacolele din ziua curenta).
Leicester Square este unul dintre cele mai aglomerate puncte ale Londrei. Spectacole de strada, divertisment in aer liber incanta atat localncii si in special turistii. Artisti amatori presteaza cascadorii si piese caricaturale. Insa nu dintotdeauna aceasta zoana fost atat de indragita. In prezent o copie a memorialului lui Shakespeare din Westminster Abbey se situeaza in centrul pietei, precum si o statuie a lui Charlie Chaplin si busturile geniului care a fost Sir Isaac Newton, Wiliam Hogarth si Joshua Reynolds, celebritati ale secolului 18. Un loc perfect pentru a te bucura de un matineu intarziat, urmat de un capucino, un taifas cu prietenii sau ca punct de intalnire a turistilor la una din terasele, cafenelele aflate in apropierea statiei de metrou. Cinematografele aflate aici sunt cele mai mari din Londra, insa si tarifele sunt destul de ridicate, desi puteti avea ocazia sa vedeti un film bun si cu 1.50£.
Una dintre cele mai mari probleme ale turistului, in afara de a gasi cazare este de a gasi un loc placut pentru a servi masa , cu preturi accesibile si mancare gustoasa. Si cum din nefericire, Londra a fost considerata ca fiind una dintre cele mai scumpe destinatii din Europa, din punct de vedere al localurilor , aceste recomandari va vor fi de mare folos:
** pentru un buget minim de £3- poti sa benficiezi de oferta majoritatii pub-urilor englezesti si a localurilor ce functioneaza in regim de cantina (mancare delicioasa, iar conditiile de servire sunt de calitate) ce ofera pana in ora 11:00 am un meniu ce include un mic dejun destul de consistent, suc de portocale, si ceai sau cafea.
** £5 – va cumpara 2 sandwich-uri si o bautura racoritoare, o portie de “ fish and chips” sau un meniu fast-food. De asemenea exista si un numar destul de mare de restaurante chinezesti care iti pot oferi un bufet , in care poti servi orice doresti pentru un pret unic de 5 lire/ meniu ( in schimb bauturile sunt foarte scumpe).
** cu £6-7- poti servi o masa foarte buna intr-un pub sau un bufet chinezesc/ indian/ Italian/ thai/ vietnamez. Multe dintre aceste pub-uri au o oferta speciala ce include doua feluri principale la pret de unul, astfel incat poti invita si un prieten sa ti se alature.
**£10- aceasta suma iti poate oferi un meniu de pranz ce include doua feluri de mancare la unul din elegantele restaurantele franceze, meditereaneene sau internationale ce nu apartin unei categorii de restaurante de lux.
** £20 – oferta devine din ce in ce mai variata: o cina placuta, jumatate de sticla de vin si maruntis pentru a te intoarce acasa cu metroul.
** £50+ - avand aceasta suma disponibila , te poti rasfata la un restaurant fin si elegant.
In mod inevitabil preturile sunt mult mai mari in localurile si restaurantele aflate in imediata apropiere a atractiilor turistice si in special in zonele British Museum, Leicester Square si Piccadilly Circus. De asemenea incercati sa evitati asa zisele << steak houses>>, ale caror meniuri nu sunt foarte apreciate. In suburbii preturile scad drastic , in special in marile comunitati etnice unde piata este destul de competitiva pentru satisfactia consumatorului. In ceea ce priveste „ bacsisul” ospatarului de cele mai multe ori acesta este inclus pe nota de plata sub forma unei taxe VAT, de 15 % din valoarea notei de plata, sau o taxa de servire cuprinsa intre 10-12 %. Daca nu este nici o astfel de taxa inclusa, in afara cazului in care serviciul a fost de proasta calitate se ofera pentru acesta un <<tip>> de 10 %.
*** In ceea ce priveste viata de noapte iata care sunt cele mai fierbinti puncte si locatii ale Londrei:
Barfly – cunoscut ca The Monarch, muzica specifica Camden Town (punk) este o locatie unde poti avea prilejul sa vezi multe formatii amatoare de acest gen, interpretand.
Koko- cunoscut ca Music Machine si fost Camden Palace reprezinta scena gazda a unor interpretari Coldplay, Madonna si Babyshambles.
Carling Hammersmith Apollo – fost Hammersmith Odeon scena unor acte de divertisment majore in decursul anului.
The Astoria – concerte live in fiecare seara.
Carlington Brixton Academy- scena concertelor rock.
Wembley Stadium – scena unde au loc cele mai mari concerte ale formatiilor contemporane.
Abbey Road- cea mai faimoasa locatie , cu un rol extrem de important , in istoria rock ‘n’ roll: aici se aflau studiourile de inregistrari ale formatiei The Beatles.
23 Brook Street – un simbol, Blue Plaque marcheaza resedinta din anii 1960 ai legendarului chitarist Jimi Hendrix.
34 Ridgmount Gardens- unde legendarul Bob Marley a fost onorat cu un premiu Blue Plaque, aceasta fiind si prima adresa londoneaza a cantaretului, in 1972.
Denmark Street ( Tin Pan Alley)- zona faimoasa pentru numeroasele magazine de muzica si studiouri de inregistrare, unde The Beatles, The Rolling Stones si The Kinks si-au facut debutul si au inregistrat indragitele hit-uri , in anii 1960.
Dintre sutele de cluburi londoneze , iata mini selectie Top 10 cluburi londoneze (fara o ordine anume):
1. Fabric Nightclub – stilurile variaza de la drum`n`bass la funky house.
2. Cherry Jam -cu un tempou mai scazut , va puteti bucura de nopti de film scurt, muzica buna si relaxare.
3. 333- nonconformist in ceea ce priveste muzica, tinuta.
4.The End- aici gasesti “ crema” din lumea talentailor DJ-i.(in trecut gazda Fatboy Slim si Daft Punk).
5. Turnmills- stiluri trance si house intr-o atmosfera prietenoasa si plina de viata.
6. Neighborhood- cel mai nou club a cartierului vestic, va ofera siluri ca hip-hop si breaks.
7. Mass- cel mai fierbinte club R&B si reggae a capitalei, aflate in partea de sud a Londrei.
8. Cargo- va invita la relaxare, contemplare si o atmosfera linsitita cu muzica jazz si soul.
9. Egg- o varietate deosebita de stiulri musicale atrage cea ami mare parte dintre tinerii petrecareti; desemenea gazdueiste si petrecerile gay londoneze.
10. Plan B- o atmosfera exceptional cu un system de sonorizare avansat, este mai mult un bar decat club, afalt in cartierul Brixton.
Palmers Lodge Boutique Backpackers (www.palmerslodge.co.uk)- eleganta victoriana la un buget redus.
Un hostel special dedicat tinerilor, ideal pentru grupuri se afla la doar 4 statii de metrou de centrul Londrei si o distanta destul de mica de minunata piata Camden. Tarifele incep de la 15 £ +/pers in dormitoare mari (precum cele de internat) si 50 £/pers pentru camera privata.
Palmers Lodge este una dintre cele mai frumoase si primitoare hsoteluri din Londra. A fost votata in Top Ten Hostels Worldwide timp de 4 luni in 2006 (iulie, septembrie, octombrie si noiembrie) si 6 luni consective in 2007 (ianuarie- iunie), a castigat Silver Award in cadrul VisitLondon`s Best Hostel in 2006 si 2007 si Bronze Award in 2008.
Generator Hostel- este una dintre cele mai mari si mai pline de viata hosteluri din Londra, cu o oferta de peste 800 de paturi si o atmosfera de petrecere.
Cu un renume printre tinerii calatori ofera cazare pentru doar 15£ +/ pers , iar pentru camera privata 20 £ +/pers.(www.generatorhostels.com)
Clink Hostel- reinventeaza conceptual de “hostel”.
Restaurand cladirea vechea de peste 200 de ani a unui tribunal, proprietarii au creat un elegant hostel pentru tinerii vizitatori ai Londrei. Cu un interior „ cool” si facilitati moderne , hostelul ofera cazare la un tarif incepand cu 10£ pers/noapte (dorms- dormitoare precum cele de internat) si 50 £/cam privata.
Dover Castle Hostel- pentru o sedere placuta intr-unul dintre cele mai vivace orase ale Europei, un serviciu impecabil si un personal foarte prietenos.
Un hostel al petrecaretilor, acesta ofera petreceri numeroase in barul situat la parterul acestuia. Un loc de cazare din cele 80 puse la dispozitia clientilor este taxat incepand cu 14 £/noapte sau 80 £ / saptamana.
Hammersmith London Hostel – aflat in mijlocul unei intins retele de branduri internationale, mall-uri , cafenele, restaurante si evenimente nocturne fierbinti. Se afla in apropierea statiei de metrou principala si nu il puteti rata caci se afla listat pe hartile si ghidurile Londrei.
Camden Hostel – situate intre statiile de metrou Camden Town si Morning Crescent, se afla la o distanta de doar cateva minute de cele mai importante atractii turistice. In trecut un loc de intalnire si petrecere a artistilor, acum este impresurat cu numeroase pub-uri, cafenele, cluburi, baruri. De-a lungul strazii se afla aproximativ 6 piatete perfecte pentru plimbari si relaxare sau puteti poposi la Camden Locks pentru o bautura savurata pe malul Tamisei , admirand salupele. De asemenea Regent Park va imbie la o plimbare romantica pe aleile sale. Insa daca doresti ca noaptea sa nu se sfarseasca asa curand poti sa te opresti la Belushi’s Bar (parterul hostelului) pentru a te bucura de discount-ul de 10 % (pentru clientii hostelului ) la intreg meniul.
Greenwich Hostel- o destinatie de chill out in partea sud-estica a Londrei, la doar 10 minute de statia de tren London Bridge. Cu o serie de atractii ce sporesc interesul vizitatorilor, Greenwich ofera o atmosfera placuta , linistita atat pentru relaxare cat si pentru o seara placuta cu prietenii. Poti vizita in imprejurimi The Royal Observatory, The Cutty Sark Tea Clipper sau te poti mandri cu posibilitatea de a fi in doua emisfere in acealasi timp ( Prime Meridian Time Line- ce separa emisfera estica de cea vestica). Hostelul ofera in fiecare joi un minunat party in cadrul Belushi`s Bar, aflat la parterul acestuia, iar in celelate seri te pori delecta cu bautura , mancare si muzica buna.
London Bridge Hostel- reprezinta un lant de trei hosteluri aflate in apropiere de Tamisa: The Orient Espresso, The Inn sau The Village.
LB The Village- este un hostel ce reprezinta un vas amiral si include club de noapte, Belushi`s Bar, cinema si club de comedie. Se afla la doar o aruncatura de bat de London Eye (Ferris Wheel – roata londoneza).
LB The Inn- ofera clientilor sai un pub traditional englezesc cu un meniu extraordinar, traditional, mereu proaspat (produse de la Borough market aflata in imediata apropiere). Aici sunteti foarte aproape de minunatul muzeu Tate Gallery of Modern Modern Art, pe malul sudic al Tamisei.
LB The Orient Espresso & The Oasis
The Oasis- este un hostel exclusiv dedicat femeilor, avand servicii si facilitati speciale.
Sheperd`s Bush Hostel – va intampina in capatul vestic al Londrei, pe un taram al muzeelor, galeriilor, cladirilor impetuoase si monumentelor, caselor de moda si divertismentului modern. Aici veti gasi The International Party House un paradis al tinerilor plini de viata , un centru de socializare excelent in compania unei muzici bune. Peste drum de acesta se afla cel mai mare shopping mall al Europei – Westfield London (statie de metrou Sheprd`s Bush).
Alte hosteluri*:
Astor Hyde Park Hostel (22£+/pers/noapte)
Astor Leinster Inn
Astor Quest Hostel (16 £ +/ pers/noapte)
Astor Museum Inn (19£ +/ pers/noapte )
Smart Hyde Park Inn (14 £+/ pers/noapte)
International Students House
Smart Camden Hostel
Saint Christopher`s Inn Camden
Saint Christopher`s Inn Greenwich
Saint Christopher`s Inn Southbank
Saint Christopher`s Inn Village
Saint Christopher`s Inn Sh. Bush
Globetrotter Inn London (19£ - 22 £/ pers/noapte ) Voted Best London Hostel 2006 by Visit London. Clean, comfortable, fun, great location. Cool staff and a brilliant beer garden!!
YHA Holland House Hostel (20 £+/pers/noapte )
YHA St. Pancras Hostel (22 £/pers/noapte)
YHA Oxford Street Hostel (25£/pers/noapte )
All star hostel (16 £ +/pers/noapte)
* fiecare dintre aceste hosteluri au pagina lor webb de unde puteti obtine informatii suplimentare cu privire la disponibilitate, oferte speciale , date de contact si altele.
Retelele de transport din Europa Centrala si de Est au fost inchise, in contextul celei mai geroase perioade din ultimele ...
Bruges, sau Brugge in flamanda, este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase orase din Belgia. Orasul a fost in ...
Sa savurezi o inghetata pe Treptele Spaniole se poate afla pe lista multor vizitatori ai Romei, insa incepand de azi ...
Dupa criza financiara lucrurile au inceput sa arate mai bine pentru turismul britanic. Cetatenii britanici au inceput sa isi faca ...
Considerat "raiul aplin" romanesc, statiunea Busteni este localizata pe Valea Prahovei, la 135 km de Bucuresti si la 37 km de Brasov.
Palatul Vulturul Negru s-a construit la inceputul secolului XX, pe amplasamentul unui vechi han oradean.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat