Fortul Srebrna Gora din Polonia este un exemplu unic al constructiilor militare prusace. Locatia a fost folosita si ca poligon de trageri pentru artilerie si era considerata o importanta destinatie turistica in a doua jumatate a secolului 19. In prezent, in cazemata sa se pregateste o sala de expozitie.
Impunatorul fort Srebrna Gora a fost construit pentru a proteja Polonia de armata austriaca. Majoritatea fortaretelor sunt construite pe terenuri plane folosindu-se de apa pentru a se proteja de inamici. Fortul de pe muntele Warowna Gora este astfel un unicat al constructiilor militare prusace. Complexul este format din mai multe fortificatii care au fost construite intre anii 1765 si 1777. Turnul central al complexului era folosit ca depozit pentru praful de pusca si putea gazdui pana la 32 de tone din aceasta substanta periculoasa.
Fortul s-a dovedit foarte folositor in anul 1807 cand armata franceza a incercat fara succes sa-l cucereasca. Pentru ca nu au putut cuceri fortul, au ales in schimb sa jefuiasca orasul. Datorita rezistentei sale, fortul a fost numit si Gibraltarul din Silezia. Pe timp de pace in fort erau stationati 1760 de soldati, iar in timp de razboi numarul lor crestea pana la 3754 si chiar pana la 5000.
In timp fortul si-a pierdut importanta strategica si a fost transformat intr-un poligon de trageri. In anul 1867 a fost abandonat complet si a ramas parasit pentru cateva zeci de ani. In a doua jumatate a secolului 19 locul a devenit o atractie turistica importanta si gazduia si un restaurant foarte bun.
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial locatia a fost folosita ca inchisoare pentru ofiterii polonezi luati prizonieri de armata germana. Dupa terminarea razboiului, polonezii care se temeau de revenirea germanilor au inceput sa demoleze complexul si apoi in anii 1980 l-au abandonat din nou. In ultimii ani autoritatile au inceput transformarea cazematei intr-o sala de expozitie si planuiesc sa construiasca aici un centru pentru conferinte si chiar un furnicular.
Vitosha este un masiv montan ce se ridica de la periferia Sofiei si reprezinta unul din obiectivele turistice importante ale ...
Daca alegeti un sejur in Bulgaria, nu aveti cum sa ocoliti renumita statiune Nisipurile de Aur. Cum de ce?! Pentru ...
Drumetii in Obcinele Bucovinei: Satul Bobeica - Varful Lucina (1.588 m) - Varful Manaila - Refugiul Ion Taranul - Sub Varful ...
Slovenia incepe in fiecare an in mod activ - aici au loc mai multe competitii internationale si de cupa mondiala, ...
Drumetii in Muntii Plopisului - Muntele Ses: Satul Tusa - Valea Toplita - Varful Magura Mare (918 m) - Hanul Piatra ...
O padure tropicala in Europa poate suna ca o fantasmagorie a unei minti zdruncinate, insa spiritul inventiv al germanilor a ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat