Spania - Daca mergeti in Andaluzia nu uitati sa degustati brandy-ul local

Brandy-ul este bautura digestiva favorita atunci cand incheiati o masa. Majoritatea brandy-ului spaniol se produce in Jerez unde este protejat ca marca inregistrata sub numele Brandy de Jerez. Procesul de productie implica sistemul solera, acelasi sistem folosit pentru a matura sherry-ul, care consta in pastrarea distilatului de vin in butoaie asezate unul peste altul unde cele mai vechi sunt jos langa sol si cele mai noi sunt deasupra.


Brandy-ul de aici este imbatranit in butoaie folosite si la maturarea sherry-ului de tip oloroso care are un gust mai plin si acest fapt ii da brandy-ului o aroma similara comparabila cu cea a nucilor. Conform regulilor europene o bautura alcooloica trebuie maturata pentru un minim de 6 luni pentru a fi numita brandy si produsul trebuie neaparat obtinut din struguri.


Aici veti gasi trei tipuri de brandy in functie de timpul cat au stat la maturat. Solera este maturat in butoaie minimum 6 luni in timp ce Solera Reserva este maturat cel putin 1 an. Cel mai bun brandy este Solera Gran Reserva care este maturat in butoaie cel putin 3 ani desi deseori este pastrat si 15 ani.


Printre cele mai bune brandy-uri clasificate Solera Gran Reserva sunt Carlos I produs de Pedro Domeq, Conde de Osborne produs de Osborne si Cardenal Mendoza produs de Sanchez Romate. Atunci cand vreti sa comandati la un bar o astfel de bautura puteti cere brandy sau chiar conac in spaniola.





Album foto

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.