O vacanta destinata scufundarilor in Turcia este ideala daca este prima data cand incercati acest sport. Flexibilitatea cu care sunt planuite activitatile si scufundarile inseamna ca turistii pot alege cat de mult sau cat de putin vor sa faca intr-o zi. Fie ca sunteti incepator sau aveti experienta, Turcia va poate asigura un loc sigur unde va puteti bucura de emotiile acestui sport.
Locurile de scufundare din Turcia desi nu sunt la fel de cunoscute ca cele din Marea Moarta, ofera multe de vazut printre care pereti acoperiti de bureti de mare, multe specii de melci de apa, anghile, stele de mare, caracatite, homari si multe altele si toate acestea in cele mai curate ape. Daca vreti puteti participa la un curs pentru incepatori in scufundari asigurandu-va astfel niste amintiri de neuitata din aceasta vacanta.
O scufundare de incercare este inclusa in ofertele de vacanta ale cluburilor de plaja din Ortakent si Teos. Ca o completare a acestei incercari puteti participa la cursuri de perfectionare evident cu un tarif suplimentar. Puteti combina scufundarile cu alte sporturi printre care windsurf, schi nautic, tenis sau plimbari pe mountain bike.
Cele mai bune locuri de scufundar usor accesibile din Ortakent sunt:
Reciful Mare (Big Reef) este unul dintre cele mai interesante locuri cu o viata marina variata. Big Reef se ridica din Golful Bodrum si are o adancime minima de 5 m. Odata ajunsi la recif cu barca, aceasta din urma arunca ancora si dumneavoastra va incepeti minunata experienta printre bancurile de pesti, anghile, caracatite si numerosi bureti de apa frumos colorati.
Smmuggler`s Bay este un golf micut aflat in sud vestul Insulei Negre. Golful are o plaja nisipoasa cu apa putin adanca la inceput, ideala pentru incepatori, si apoi o cadere pana la 36 m. Protejat de vant si curenti golful gazduieste melci de mare, caracatite, anghile si multe pesteri subacvatice.
Aksona - intr-o parte a acestui loc se afla o intindere de iarba de mare si nisip, un loc foarte bun pentru incepatorii care vor sa se antreneze. In partea cealalta avem o adanacime de aproape 35 m dar si curenti puternici asa ca zona este destinata numai scufundatorilor cu experienta.
Bubble Cave (Pestera Bulelor)- intrarea in aceasta pestera sa afla la 12 m adancime. Pestera are si o iesire prin tavanul ei la 6 m adancime prin care scafandrii pot sa iasa si sa observe bulele de aer care se ridica prin crapaturile din tavanul pesterii. Adancimea maxima la care puteti cobora aici este de 30 m si puteti vedea multi pesti si homari.
Concediile si vacantele care protejeaza mediul devin din ce in ce mai populare, iar cei care se ocupa de industria ...
Impunatoarea Cetate a Sighisoarei iese in evidenta prin stilurile arhiteturale: gotic rural, renascentist si baroc.
Aceeasi destinatie binecunoscuta... o alta fata ei. Departe de imaginea aglomerata si incarcata de misticele temple si ruine, de casutele ...
Drumetii in Munceii Intorsurii: Satul Mestecanisul Reci - Satul Aninoasa - Cetatea Sociova - Dealul Sardarului - Poiana Cucu - ...
Orasul Mikulov din Cehia are multe atractii pentru turisti. Orasul are un centru istoric cu vechiul oras evreiesc, dar si ...
Drumetii in muntii Hasmas: Pasul Pangarati (Bicaz) (1.256 m) - Varful Medias (1.504 m) - Sub Varful Piatra Lunga - Poiana Alba (1.460 ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat