Din Galway am facut o excursii de o zi in tinutul Connemara, admirind frumuseţea sa sălbatică, cu mozaicul sau uimitor de culori; gri pal munţii pustii , mlaştini cu exploatari de turba, văi ascunse, cascade impresionante, lacuri sclipitoare, un cer albastru, plaje aurii si nu in ultimul rind Kylemore Abbey pentru a absorbi atmosfera sa liniştită si o plimbare prin grădinile victoriene.
Tufarisul de rododendron cu flori multicolore impreuna cu iarba de un verde inchis inveselesc splendidul peisaj. Rhodendronul atit de indragit de noi este considerat o specie invaziva şi cauta sa il elimine din parc.
Din cauza pământurilor sale infertile, Irlanda nu a fost niciodată o insulă bogată, dar, în anul 1649, condiţiile de viaţă ale locuitorilor s-au deteriorat în mod dramatic. După una dintre revoltele catolicilor locali, Oliver Cromwell, lordul protector al Angliei, a dat ordin să fie pustiit acest ţinut, supranumit Insula de Smarald. Multe localităţi au fost transformate în ruine şi numeroşi oameni au fost ucişi sau alungaţi de pe pământurile lor. În acea perioadă, mulţi fugari şi-au găsit adăpost în districtul Connemara. Connemara era o zonă de coastă cu soluri relativ fertile pentru condiţiile din Irlanda, a căror cultivare asigura măcar un trai modest. În plus, turbăriile din împrejurimi ofereau o ascunzătoare ideală împotriva englezilor care făceau ravagii pe insulă.