Nei Pori

Nei Pori - soare, liniste si civilizatie

11 voturi
Autor: florinbad, 24 Mai 2011
O experiență de:
Vizualizări: 9223
Nei Pori In vara anului 2008 am ajuns pentru prima data pe pamantul Greciei, poate de aceea am ramas atat de atasat de aceasta statiune relativ noua, micuta si linistita, intesata cu turisti greci, germani, polonezi, cehi, slovaci, sarbi, suedezi si romani (putini).
De la drumul national, dincolo de Paralia Katerini o iei la stanga spre Nei Pori (Neoi Poroi, in greaca). Atentie mare deoarece pana la aceasta abatere spre stanga drumul este in panta si politia greaca sta la panda cu radarul chiar cand mai aveti 500 de metri pentru a iesi din autostrada. Pana la Nei Pori bucata de drum nu este dreapta, este ciudat de intortocheata, aidoma unui piton urias, de parca te-ar determina sa te intorci din drum.

Nei Pori este cea mai sudica statiune din regiunea Pieira. Este destul de noua, dupa cate am aflat, finalizarea ei facandu-se acum cativa ani. Inca de atunci s-a interzis ridicarea altor vile. A fost construita pe o suprafata destul de mare, cu strazi largi, o strada principala din Nei Pori avand cam 18-20 de metri latime! Adica doua parti carosabile de 7-8 m fiecare, separate de o zona cu verdeata de cca 4-5 metri. O strada "secundara" are cam 10 metri latime...
Statiunea este compusa din doua zone: o zona in care sunt cazati turistii straini si o zona "greceasca" (majoritatea celor cazati aici fiind greci). Intre cele doua zone exista o zona a nimanui, populata cu 2 parcuri de distractii. In fiecare zi de vineri aceasta zona este populata cu autohtoni care isi vand marfa (masline, ulei de masline, vin grecesc, fructe si legume etc.)

Nu exista cladiri mai mari de 3 etaje, din cauza cutremurelor. Trei-patru etaje au numai cateva hoteluri. Cea mai inalta cladire din statiune este... biserica.
Statiunea este compusa cam 95% din vile. Acestea nu au (in general) nume, deci, daca cauti vila Florinbad (as vrea eu... ) o cauti in zadar deoarece nu o vei gasi. Trebuie sa intrebi in dreapta si in stanga pana o gasesti. Confortul general este cam de 3-4 stele grecesti. Hotelurile insa au nume. Daca veti cauta cazare, urmariti afisul pe care scrie "enoikiazomena domatia", adica "camere de inchiriat".
Eu am stat la vila Natali.
Majoritatea camerelor au chicinete, adica, daca ai chef, poti sa-ti faci o ciorba sau o mancare gatita pe loc, la un aragaz electric. Nu recomand, ar fi aiurea, doar nu vii in Grecia sa-ti prepari mancare romaneasca.

Este o statiune aerisita, este multa liniste, o feerie de flori, maslini, leandri si palmieri. Toata statiunea iti da un aer de larghete, nu de inghesuiala, un aer de calm si prospetime, de vreme care nu mai are chef sa treaca. Aici timpul parca sta pe loc, nimeni nu se grabeste, desi masinile gonesc ca pe Magheru.
Daca grecul te vede ca traversezi strada, franeaza cu un kilometru inainte si apoi vezi ca vine spre tine incet-incet, de parca te-ar proteja. Motociclistii sunt aici in legea lor. Si totusi, franeaza si ei cu un kilometru inainte. Au grecii un stil de a conduce, de ti Nei Pori se ridica parul in cap: cineva imi spusese ca in Salonic, unul cu o duba a oprit in mijlocul strazii, a deschis usa si a zbughit-o intr-un magazin. In spatele lui a inceput sa se formeze o coada destul de mare, insa nimeni n-a inceput sa zbiere, sa claxoneze sau sa-i traga aluia una in cap cu bata de baseball. Ce credeti ca a facut un taximetrist aflat in spatele dubei? A inceput sa... citeasca ziarul.

N-as putea spune ca este o statiune pentru tineri sau o statiune pentru batrani. Este altceva, nu stiu cum sa ma exprim. Este o statiune pentru toate varstele dar nu si pentru toate gusturile. Daca vii aici sa-ti incarci bateriile, atunci este statiunea potrivita. Daca vii aici pentru luna de miere, la fel, este foarte potrivita. Pentru tabere este foarte potrivita. Pentru cupluri este ideala. Este un fel de Mamaia amestecata cu Costinesti. Prin statiune vei auzi doar muzica greceasca placuta, ascultata in surdina. Nu prea gasesti locuri de distractie. Noaptea e destul de liniste daca n-ar fi miliardele de motociclete si scutere care impanzesc statiunea, cu barbati frumosi veniti la vanatoare de femei frumoase. Singura distractie o reprezinta plimbarile de seara pe faleza, superba, lunga, plina de taverne si magazine, cu studierea teraselor pline de flori si studierea vecinilor sau a vecinelor, conform sexului fiecaruia. Gasiti si romani, dar parca altfel de romani, mai calmi, mai cu bun simt decat cei din Paralia Katerini, de exmplu.
Copiii au un fel de loc amenajat doar pentru ei, insa seamana cu un balci de pe la noi: o plasa pentru topait, cativa calusei si niste tobogane umflate cu aer. Daca doriti distractie, gasiti asa ceva la Platamonas (20-30 minute de mers pe jos) sau dati o fuga de 35 km pana la Paralia Katerini, pentru a dantui in discotecile de aici.

Statiunea are si gara. Da, puteti ajunge aici si cu trenul! De aici puteti lua trenul in doua directii: spre Larissa/Atena sau spre Salonic. Biletul pana in Salonic costa 8 euro, este tren electric, gen Sageata Albastra si drumul dureaza cam o ora.
Gasiti si un centru de inchiriere scutere si ATV-uri, la Vasilis, un grec foarte ok. Firma lui este aproape de biserica, a 3-a strada paralela cu plaja. Va trebuie permis categoria B. Merge si cu A sau A1 insa doar pentru atv-uri cu capacitate cilindrica mai mica. Puteti merge cu ele in Platamonas (si pana la castel), din cand in cand gasiti mici stradute care urca spre munte. Cand va veti intoarce, Vasilis va va da cate un paharel cu tzipuro.
Am uitat sa adaug ca un mare minus il reprezinta lipsa bancomatelor. Daca doriti sa schimbati bani, mergeti in Platamonas, unde gasiti bancomate.

PLAJA
Plaja este una dintre cele mai frumoase din Grecia si este foarte larga, fiind cotata cu blue flag (respecta anumite standarde turistice). Nu are nisipul fin de la Mamaia, dar este curata. Plaja este lata. Ba nu, foarte lata. Ba nu, extrem de lata! Latimea ei variaza intre 50 m (in zona cu Ne Pori - faleza (partea stanga) umbrelute si sezlonguri) si 80-100 de metri in partea dinspre oraselul Platamonas si are cam 2 kilometri lungime. Seamana cu plaja de la Mamaia aflata in dreptul hotelurilor Doina si Flora si este impartita cam asa: 30 metri pentru distractie (volei, fotbal, un fel de tenis cu palete mari din lemn si cu mingi de tenis de camp; pentru volei exista plase de volei puse gratis la dispozitie de municipalitate), urmeaza 10 metri cu sezlonguri si umbrele sau ciuperci din lemn, apoi 10 metri pentru plaja.
Apa e curata si nu are alge, are o culoare galben spre verde, clara-clara-clara (daca te scufunzi mai in adanc, parca te rapeste, te ameteste, te drogheaza de nu-ti mai vine sa iesi la suprafata) si are intrarea lina in apa. Mergi cam 40-50 de metri in larg si abia-abia de-ti ajunge pana la brau, deci este ideala pentru copiii (3-12 ani). Asta in zona cu umbrele si sezlonguri, nu stiu cum este in partea cealalta.
Pe fundul apei se afla nisip si nu pietre, cum este la Platamonas, de exemplu.
In viata mea n-am stat aproape doua ore si jumatate in apa, atat este de calda! Iar copilul din tine se trezeste brusc si te pomenesti chiuind de parca ai avea 3 ani!
Arici de mare gasiti in portiunea dintre sfarsitul statiunii si intrarea in Platamonas (daca o luati de-a lungul plajei). Oricum, in aceasta portiune nu se face plaja deoarece sunt scoici si pietre foarte multe.

Pe plaja n-o sa auziti manelele clasice, n-o sa auziti zbierete, urlete, n-o sa vedeti femei topless. Pentru asta, va ramane Paralia Katerini si Olympic Beach. Numai acolo romanul se simte ca la el acasa, la Mamaia, Costinesti sau Vama. In Nei Pori romanul se simte ca un oaspete de seama.

Va recomand sa folositi crema si umbrela de soare. Nu recomand facutul plajei intre 11:30 si 16:00 deoarece veti schimba cateva randuri de piele. In schimb, curios lucru, desi termometrul digital din statiune arata 42 de grade Celsius pe la ora 12:00 zapuseala nu se simte deloc!
Majoritatea sezlongurilor se platesc, cam 5 euro de sezlong, insa in acest pret puteti primi de exemplu 2 frappe-uri sau apa plata la sticle de 500 ml.
Gasiti dusuri cu apa rece din 50 in 50 de metri si cabine de schimb aflate la mijlocul plajei. Daca aveti chef sa creati senzatie, intrati intr-o asemenea cabina, scoateti-va slipul si rotiti-l deasupra capului, facand galagie. Multe persoane fac acest lucru si apoi, din mai multe colturi ale plajei, diversi tineri si tinere vor alerga spre cabina de schimb, tipand la randul lor, spre hazul general.
Pe la pranz nisipul se incinge foarte tare si nu poti merge decat incaltat. Si inca ceva ce am uitat sa mentionez: toata ziua va veti holba la muntele zeilor, Muntele Olimp, sau la cetatea Platamonas.

EXCURSII
Le puteti lua de la ghidul agentiei romanesti cu care ati sosit aici sau direct (recomand) de la cele 2 agentii din localitate. Prima este agentia Pori Travel, aflata langa biserica. Cealalta (imi scapa acum Nei Pori - faleza (partea dreapta) numele) se afla in partea cealalta a statiunii, dupa ce treceti de no-man's land-ul din mijlocul statiunii. La Pori Travel gasiti si agenti romani ai agentiilor turistice partenere, deci daca aveti nevoie de un sfat nu ezitati sa apelati la ei.

Recomand urmatoarele excursii:
- Muntele Olimp - excursie singulara sau o primiti cadou daca luati 2 excursii de peste 30 euro. Veti merge la o cabana aflata la 900 metri, apoi mergeti la o manastire aflata mai jos, apoi in oraselul Litochoro.
- Meteora, prima impresie pe care am avut-o a fost ca m-am teleportat pe planeta Marte! Va vor duce la un atelier de pictat icoane, unde cu siguranta veti lasa acolo destui euro. Insa icoanele cumparate de aici, de la "producator", le gasiti la jumatate de pret in Nei Pori. La Meteora am vizitat 2 manastiri, 2 euro de persoana fiecare, dar merita, mai ales a doua, Marele Meteor.
- Skiathos, superb, Koukounaries - o plaja cu pini si apa limpede de culoare turcoaz (una din cele mai frumoase din lume).
Sa nu cumparati sandwich-uri si bauturi de pe vapor deoarece sunt foarte scumpe. Mai bine pastrati-va banii pentru o masa super la o taverna din orasul Skiathos, unde veti halaidui o ora sau doua.
Vasele de croaziera pleaca din portull Achilleios, un port decupat parca din filmul Zorba Grecul. La intoarcere, autocarul va va opri si la manastirea Sf.Parascheva, un loc foarte frumos si racoros.
- Waterland la Salonic (Thessaloniki), distractie cat cuprinde

Nu recomand urmatoarele excursii:
- Seara greceasca; veti fi inghesuiti intr-o sala mare, cam 1000 de persoane.
- Atena, extrem de obositoare din cauza drumului lung

Se poate vizita oricand oraselul Platamonas, cu castelul venetian de la Platamonas.
Pana la castel, faceti 5 minute cu masina sau cu ATV-ul. La castel se urca doar per pedes. Intrarea la castel costa 2 euro/persoana (copiii gratis). La Platamonas se mai poate ajunge cu trenuletul-tractoras (8 euro/persoana), care circula regulat la 30 minute intre statiuni, incepand de pe la 17.00 pana la 24.00. Pe jos, faceti cam 20-30 de minute pana in Platamonas.

Alti turisti recomanda si vizitarea satului Paleo Panteleimonas, (la 10-15 km de Nei Pori), situat pe muntele Olimp, cu case de piatra, în mare parte renovate cu fonduri europene. Nu am fost acolo dar din ceea ce am citit am inteles ca este un loc superb, pitoresc, plin de verdeata, cu o panorama minunata asupra Rivierei Olimpului. In centru, langa biserica sunt vreo 5-6 terase unde se mananca foarte bine iar langa magazinul de suveniruri de pe latura dreapta a bisericii gasiti o gelaterie unde se mananca o inghetata super-ultra-mega de buna.
Alta recomandare: parcul arheologic de la Dion, pe muntele Olimp, manastirile Sf Dionysios cea noua si cea veche aflata in reconstructie.

SUPERMARKET-URI, TAVERNE, MANCARE SI BAUTURA
Taverne sunt cate vrei, ai de unde alege. Acolo unde vezi aglomeratie (unele persoane chiar stau in picioare si asteapta eliberarea meselor) inseamna ca taverna este renumita. Majoritatea chelnerilor de la taverne vorbesc limba romana. Sa nu ramaneti socati daca veti auzi: "multumesc", "buna seara", "la revedere"!
Sa fiti atenti Plaja din Nei Pori la alegerea meniului, deoarece la anumite taverne la multe din preparatele cu garnituri, painea si garnitura sunt taxate separat (veti vedea pe nota de plata). Painea, care este de dimensiunile unei chifle, este destul de scumpa. La alte taverne, painea si garnitura sunt introduse in pretul felului de mancare ales. Va recomand sa mancati la mai multe taverne, mai mult pentru diversificare. Cel mai bun gyros il gasiti la localul Gyros Toy Kosmoy de langa plaja.

Orice ai cere, ai si salata inclusa pe farfurie si inevitabila felie de lamaie. Unele taverne iti dau gratis ba un pahar de bere, ba unul de vin, ba unul de Fanta. Alte taverne iti dau gratis o inghetata. Preturile se invart, de obicei, in jurul cifrei de 5 euro (musaca, cotletele, fileurile, frigaruile, snitelele, muschiul, biftecul). Cele mai mari preturi le gasiti la caracatite si calamari.
Gyros-ul se poate manca la 5 euro pe platou sau la 2,5 euroi impachetat
Mancare buna gasiti la Athena, Platon, Alkazar, Iaion, Dyonisos, Iraklis si Ayra. Preparatele sunt semicongelate si va sunt pregatite in cateva minute. Dulciuri si patiserie gasiti la Zaharoplastia - PapaJohn dar si la Platamonas. Cam toate tavernele au meniuri in limba romana. Cam toate tavernele incearca sa te atraga prin diverse gratuitati. La taverna Volcano am mancat pizza gigant. Costa 10 euroi, dar este imeeeensaaaa! Trei insi de-abia de-am prididit-o. Au mai multe feluri de pizza, cam 12-15 feluri, dar am vrut sa vad cum este pizza greceasca. Este sarata...
Sunt multe taverne, pizzerii sau patiserii bune, asa ca nu le pot enumera pe toate. La Platamonas gasiti o patiserie unde vinde o doamna in varsta, care vorbeste romaneste. Cataiful dumneaei este de nota 10, o adevarata delectare culinara (patiseria o gasiti pe strada principala, spre sfarsitul ei, in partea veche a orasului).
Ca un pret general si pentru a va face niste calcule, doi adulti si un copil pot manca la o masa normala (fara fructe de mare) de circa 18-20 euro.

Nu veti gasi supermarketuri de genul Kaufland sau Carrefour. Sunt destule supermarket-uri, vorba vine, la fiecare colt de strada, un supermarket clasic insemnand o incapere de 6x6 metri. Fapt e ca aici gasesti absolut de toate si la preturi foarte mici. Sa nu va carati cu apa plata sau bere din Romania caci nu merita. La supemarket-uri acestea sunt foarte ieftine. De regula engleza este sfanta, insa deja multi greci o rup bine pe romana. Daca nu va intelegeti cu ei, aratati cu degetul ce doriti iar ei va scriu pe hartie pretul total. Daca pretul vi se pare prea mare se poate negocia deoarece grecul este ca si romanul: iti da chitanta numai daca vor muschii lui asa ca este in interesul lui sa negocieze.
Sunt si magazine cu articole pentru plaja dar si magazine specializate pe incaltaminte, imbracaminte, blanuri, bijuterii, insa acestea merita sa le vizitati seara, numai dumneavoastra, domnilor, fara sotiile insotitoare, biensur, altfel ramaneti rapid fara euroi
Gasiti si o pescarie dar si o macelarie (langa biserica), pentru cei care aveti chef de un gratar ad-hoc, pe balconul vilei. Insa nu va recomand. Doar n-ati venit in Grecia pentru gratar.

De preturi nu va spun nimic deoarece nu sunt de speriat si se modifica de la an la an. Doar atat va spun: cele mai mici preturi le gasiti la asa-zisele supermarketuri. Preturi mari (la bauturi mai ales) gasiti la taverne, pe plaja sau in frigiderul camerei unde sunteti cazati. Ca bauturi, sa nu va scape Metaxa si Ouzo, de la mama acasa. Berea greceasca este cam lesinata, insa unii recomanda berea Mythos ca fiind cea mai buna bere din Grecia. In rest, Amstel, Heineken si Tuborg gasiti peste tot. La fel, vinul grecesc este foarte bun si de calitate. Merita sa luati.

Fac si putina publicitate gratuita vilei Islarooms, unde veti gasi un grec de nota 10, pe numele sau Pantelis. Vila se afla pe plaja si aici aveti parte de camere foarte bune, spatioase si curate. Apelati la Pantelis, este foarte de incredere. Adresa de mail islarooms@yahoo.gr (vedeti ca are si site http://islarooms.blogspot.com/ si, mai mult, il gasiti si pe Facebook)

Per total (drum + cazare + masa + excursii + suveniruri) doi adulti si un copil de 10 ani au cheltuit aici in jur de 900 de euro.

Acestea au fost impresiile mele. Am citit ca altora nu le-a placut statiunea. Cauzele au fost destule: agentia romaneasca prin intermediul careia au ajuns aici, o furtuna pe mare care a adus algele la mal, a plouat cateva zile, unele excursii nu le-au adus satisfactia dorita, n-au putut negocia la supermarket-uri sau la magazine, etc.
Ar fi foarte multe de scris. Stiu ca am nedreptatit multe taverne, vile si hoteluri, omitandu-le in enumerarea mea aleatorie, insa deja am scris un ditamai carnatul de articol pe care nu stiu cati dintre voi vor avea rabdarea sa-l citeasca. Sa aveti o zi impecabila !

Kalispera sau Kalimera sau Kalinihta !

Nei Pori

Nei Pori

Nei Pori

Nei Pori

Ne Pori - faleza (partea stanga)

Ne Pori - faleza (partea stanga)

Nei Pori - faleza (partea dreapta)

Nei Pori - faleza (partea dreapta)

Plaja din Nei Pori

Plaja din Nei Pori

Plaja din Nei Pori - muntele Olimp in spate

Plaja din Nei Pori - muntele Olimp in spate

Nei Pori - vila Natali

Nei Pori - vila Natali

Skiathos - Plaja Koukounaries

Skiathos - Plaja Koukounaries

Skiathos - vedere asupra orasului

Skiathos - vedere asupra orasului

Manastirea Sf. Paracheva

Manastirea Sf. Paracheva



 

Comentarii (14)

 
18 Iunie 2011
Camelia

Nei Pori, we are come!
Multumim frumos pentru articol, foarte complet, cu toate informatiile pe care e bine sa le cunosti, nici o agentie de turism nu e in stare sa dea atatea detalii, am constat de multe ori ca agentii habar n-au sa te lamureasca despre statiune sau locul de cazare, in afara de cateva poze care le pun pe site.....abia asteptam sa ajungem si noi, sa experimentam pe propria piele...mai avem insa de asteptat pana pe 9 septembrie

 
20 Iunie 2011

Multumesc pentru aprecieri!
Vedeti insa ca Nei Pori este o statiune de incarcat bateriile si nu de distractie. Sa nu reveniti debusolati de faptul ca nu v-ati distrat (bine, acum fiecare intelege ce vrea prin "distractie").

 
28 Iunie 2011
Betty

Foarte bună descriere:)

Şi eu am fost în Nei Pori în 2008 şi 2009 am fost cazată la vila Niovi şi pot să spun că totul a fost perfect aşa că dacă mă ajută Dumnezeu voi merge şi în acest an.

Aproape la sfărşitul staţiunii spre Platamonas este o fată româncă numele ei este Lili este foarte amabilă şi au un restaurant împreună cu soţul ei la ei un şezlong costă 3euro în preţ sunt incluse un suc sau shake sau ce îţi doreşte inima:) plus apă plată.

Vacanţă plăcută tuturor

 
29 Iunie 2011
metaphor

Uraaaaa! E fain la Nei Pori, dupa cate am citit aici, multumim pentru aceasta descriere perfecta!
Ma bucur ca am ales aceasta destinatie, plecam peste 2 zile. La Paralia am fost de 2 ori dar vrem ceva mai select, mai linistit, dar tot in Grecia. Asadar e exact ceea ce dorim. :)))

 
29 Iunie 2011

Multumesc pentru aprecieri. Astept cu mare interes comentariile voastre, dupa zilele petrecute acolo. S-ar putea sa se fi schimbat ceva in ultimii 2-3 ani si poate ca descrierea mea este invechita si neconforma cu realitatea.

 
1 Iulie 2011
Dragos Cleopatra

Frumos articos si foarte interesant,plin cu informatii utile pentru cei care doresc sa calatoreasca acolo.Va multumim

 
1 Iulie 2011

Eu ma bucur ca ati avut rabdare sa cititi ditamai cârnatul de articol :)
Multumesc pentru aprecieri.

 
1 Iulie 2011

LE: am impresia ca nu sunt acceptate caracterele romanesti (vedeti postul lui Betty, neinteligibil, dar si faptul ca am incercat sa scriu la "carnatul" i din a cu alt131). Sau poate numai eu nu vad aceste anomalii de scriere iar la voi se vede corect.

 
28 Iulie 2011
Stefan nicolau

Salut. Am avut si eu fabuloasa rabdare de a citi "carnatul" si am aflat o multime de lucruri care mai de care mai interesante...amuzant este faptul ca eu cautam daca se pot inchiria atv-uri si am aterizat pe aceasta pagina. In fine, mi-ai raspuns si la interebare si apreciez si eu, "ca tot romanu` " efortul depus de muschii falangelor tale pentru a ne oferi o imagine de ansamblu asupra acestei statiuni, anticipat. Apuca-te de scris ca avem nevoie de scriitori asemeni tie si mai povesteste si despre alte statiuni pe unde ai mai fost/te vei mai fi dus, caci nu stii niciodata cum are cineva curiozitati...take care!

 
28 Iulie 2011

Mama, cati laudatori pe aici:)! E plina lumea de voi :)! Multumesc!
Pai daca nu ai ce face altceva mai bun cu timpul tau liber, vezi mai jos si alte aventuri dintr-un taram magic si foarte indepartat (Peloponez):
http://www.turistik.ro/content.php?p=5
Sa aveti toti o zi sau seara impecabila!

 
3 August 2012
Alicia

Multumesc pentru pretioasele informatii, o sa le printez si o sa le iau cu mine pe 20, cand o voi zbughi spre Nei Pori, am fost in 2006 in Platamonas si acum abia astept sa ma imbat din nou cu mirajul grecesc. Vacanta placuta!

 
5 Decembrie 2013
vali

F intresanta si completa descriere. Am fost in maimulte insule grecesti, destulde scumpe (creta, rhodos,myconos,patmos,santorini) in mai anul acesta mi-am luat un sejur la nei pori.daca e adevarat ce scrii sper sa ma simt ok. multumesc. Cluburi de noapte, carciumi unde se poate dansa sunt?

 
5 Decembrie 2013
vali

scuze la anul in 2014

 
5 Decembrie 2013

Asta a fost acum 5 ani. Va dati seama ca nu stiu ce s-a mai intamplat intre timp.
Mai jos aveti ultimele noutati de la Nei Pori (cititi ultimele 10 pagini, de exemplu, sau intrebati-i pe cei care s-au intors de curand de acolo).

Sa aveti o zi impecabila!

Ai fost în Nei Pori?

Povestește-ne despre experiența ta și arată-ne poze cu locurile pe care le-ai vizitat.
Înscrie-te în comunitatea Turistik.
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.