Autor: IRINA E, 25 Ianuarie 2018
O experiență de: Vizualizări: 1051
Episodul 3. Prin Delta Mekongului De bună dimineaţă părăsim HoChiMinh-ul şi ne îndreptăm spre Cai Be un oraş situat în inima Mekongului, unde fluviul se împarte într-o vastă reţea de canale şi golfuleţe. Prima oprire o facem la Templul Vinh Trang cu o pagodă impecabil întreţinută şi cu impunătoarele statui ale lui Buddha Culcat şi Buddha Fericit. A urmat apoi o oprire la Ferma de şerpi Dong Tam, transformată dintr-o bază militară americană şi care are în crescătorie peste 50 de specii de şerpi veninoşi şi produce venin pentru uz local şi pentru export. Pe lângă şerpi am mai văzut în această fermă şi păsări şi animale cum ar fi maimuţe, struţi, papagali dar cel mai inedit a fost leneşul, animal pe care n-am avut ocazia să-l văd până acum. Poziţia în care l-am găsit este grăitoare în ce priveşte asocierea cu numele pe care-l poartă. Cele două- trei minute cât am stat în preajmă, pentru că mai mult n-am rezistat datorită duhorii pe care o emana nu i s-a mişcat decât un firicel din mustaţă, probabil de la respiraţie. Am mai aruncat o privire după câteva minute în direcţia lui, era tot nemişcat. În Cai Be ne îmbarcăm într-o ambarcaţiune care ne poartă pe apele Mekongului preţ de vreo două ore până la Can Tho. Desigur am oprit pe la jumătatea drumului pentru a servi masa cu preparate în stil tradiţional. Am avut şi aici mai multe feluri de mâncare dar vedeta a fost peştele ,,ureche de elefant,, a cărui prezentare a fost spectaculoasă. Ospătarul sau o fi fost chiar bucătarul ne-a prezentat tehnologia de împachetare a felului principal respectiv bucăţele din peşte prăjit cu câteva frunze de salată într-o hârtie de orez. Următoarea oprire a fost la doar câteva sute de metri, la o manufactură. Aici am putut vedea cum se fac foile de hârtie de orez, cum se face orezul expandat, cum se face alcoolul din orez, laptele şi uleiul de cocos precum şi caramelele cu diferite arome. Am debarcat pe malul opus la Vinh Long unde ne aştepta autocarul cu care ne-am continuat călătoria la Can Tho. Am fost cazaţi la un hotel de 4* TTC Hotel cu vedere la fluviu iar din balconul camerei am putut observa o faleză minunat amenajată şi luminată multicolor, cu restaurante plutitoare şi terase parcă suspendate pe apă. Până la cină am făcut o plimbare pe promenada foarte animată probabil şi datorită faptului că era duminica seara.
Accept cookies Informare Cookies
Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.