Pestera Ursilor
Pestera a fost descoperita la 17 septembrie 1975, cand in urma unei dinamitari in cariera de marmura de la Chiscau, s-a format o spartura, prin care a intrat pentru prima data minerul Curta Traian. Spartura imediat a fost inchisa, iar dupa explorare o parte a pesterii a fost amenajata si electrificata. Astfel la data de 14 iulie 1980 pestera a fost deschisa publicului.
Are o lungime de 1,5 km, din care 521 m a fost declarat rezervatie stiintifica. Nivelul superior in lungime de 488 m a fost deschis circulatiei turistice, acolo sunt acele formatiuni carstice, care sunt deja cunoscute in toata lumea.
Aici sunt 3 galerii: cea a Ursilor, galeria Emil Racovita si Galeria Lumanarilor, precum si 4 sali: Sala Lumanarilor, Sala Spaghetelor, Sala Emil Racovita si Sala Oaselor.
Vizitarea pesterii incepe cu galeria ursilor unde au fost gasite resturi scheletice ale ursului de caverna (Ursus Spelaeus) disparut de pe suprafata pamantului de mai bine de 15000 de ani. Pestera ursilor are anual peste 200.000 de vizitatori.
Alte obiective turistice și atracții în Chiscau