Parcul National Buila-Vanturarita
Parcul National Buila-Vanturarita, viitorul sit al Retelei Ecologice Europene Natura 2000, a fost infiintat in anul 2004. Este cel mai mic parc national din Romania, cu o suprafata de 4186 ha, fiind situat in Judetul Valcea, in sudul Muntilor Capatanii, pe teritoriul localitatilor Costesti, Barbatesti si Baile Olanesti.
Parcul cuprinde creasta calcaroasa liniara a Masivului Buila-Vanturarita, cu o lungime de cca 14 km, de la vest de Cheile Bistritei valcene, pana la est de Cheile Olanesti (Folea), creasta dominata de cele doua varfuri care dau numele masivului: Varful Buila (1849 m) si Varful Vanturarita Mare (1885 m).
Masivul prezinta caracteristicile specifice reliefului carstic, cu numeroase forme exocarstice (chei, abrupturi calcaroase, doline, campuri de lapiezuri, grohotisuri calcaroase, hornuri, ace, strungi) si endocarstice (pesteri si avene). Datorita caracterului de insularitate si accesibilitatii dificile, in masiv s-au pastrat nealterate numeroase elemente ale patrimoniului natural: habitate naturale, paduri virgine, numeroase specii ocrotite ale florei si faunei, situri mineralogice si paleontologice, pesteri.
Un element de atractie si valoare suplimentar al parcului il constituie existenta in perimetrul acestuia sau in imediata apropiere a numeroase obiective cultural-istorice: manastirile Arnota, Bistrita, Horezu, Frasinei, schiturile Patrunsa, Pahomie, Iezer, Bradu, Jgheaburi, bisericile fostelor schituri 44 Izvoare, Papusa, Peri, bisericile rupestre din Pestera Liliecilor, bisericile din localitatile din zona, precum si traditiile, obiceiurile si arhitectura traditionala din satele de la poalele muntelui.
Alte obiective turistice și atracții în Costesti