Statiunea este din tipare, mai inai este amplasata pe un amfiteatru, la o altitudine cuprinsa intre 980-1100 metri, pe versantii muntilor Suhardului si muntele Ghilcos. Apartinand judetului Harghita, statiunea se intinde si spre teritoriul judetului vecin, Neamt.
A devenit o atractie turistica foarte importanta inca din 1873. Odata cu construirea cailor de acces, la inceputul secolului XX, Lacul Rosu a devenit “Caminul Turistului”.
In utimii patru-cinci ani, statiunea s-a modernizat intr-un ritm accelerat. Exista aici pese 340 unitati de cazare (hotel si vile).
Statiunea si-a luat numele, evident, dupa lac. Lacul de baraj natural se afla langa Cheile Bicazului, la o altitudine de 980 metrii si are forma literei “L”. Are o adancime de 10 metrii, o suprafata de 12, 7 hectare si o circumferinta de 2830 metrii.
Numele de Lacu Rosu se spune ca provine de la gresia rosie tertiana, usor dezagreabila, care a patruns de apa Paraului Rosu. Acesta a vopsit imprejurimile in rosu.
Legenda populara relateaza doua povestioare. Una a unei fete Estera care se indragosteste de un tanar voinic si alta a unor ciobani.
Cum se ajunge la lacul Rosu?
Dinspre Gheorgheni pe DN 12C cam 26 km.
Din Piatra Neamt apoi Bicaz se parcurg 57 km si apoi DN 12C.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat