Cine s-ar fi gândit că astăzi, la Orăştie va exista o fabrică de… adrenalină?
Se cunoaşte că printre anii 1936 si 1938, regele Carol al II-lea dădea în folosinţă un spaţiu de peste 88 de hectare, pentru desfăşurarea diverselor experimente (în domeniul materialului explozibil şi al munitiei); iar in perioada celui de-al Doilea Război Mondial, aceasta fabrică urcase pe pozitia a doua a producătorilor de muniţie (din punct de vedere al cantităţii).
În epoca comunistă, era locul cel mai păzit (nici nu e de mirare!): un soldat la trei muncitori.
Dupa anii Revoluţiei, fabrica de la Orăştie a intrat în declin, pentru ca apoi in anul 2003 să fie scoasă la vânzare.
Noul dezvoltator s-a gândit la un nou proiect în care sa îmbine turismul cu specificul locului… O bază de agrement militară: Arsenal Park.
Altfel spus, o nouă formă de viaţă militară… soldatul de vacanţă.
Aşadar, în locul fostei fabrici de armament (de la Orăştie) se mai află încă spiritul bărbătesc şi atmosfera de cazarmă, dar într-o nouă formă modernă.
Deschizându-şi porţile în vara anului 2009, la Arsenal Park buncărele si depozitele de muniţie abandonate au fost transformate în vile şi apartamente de lux; complexul turistic fiind cotat la 4****.
În total, Arsenal Park cuprinde 200 locuri de cazare şi se întinde pe 88 de hectare (fiind localizat chiar în mijlocul pădurii de foioase).
Iubitorii de adrenalină pot admira aici: 70 tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere si tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, ambulanţa militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26.
Totodată, Arsenal Park este şi cel mai mare muzeu de tehnică militară din România, deschis publicului.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat