Turnul pompierilor
Construit in anii 1903-1904, turnul are o inaltime totala de 45 m. La baza turnul are sectiune rectangulara in exterior cu latura de 4,32 m, interiorul fiind realizat octogonal, grosimea peretilor fiind de 80 cm.
De la cota +9,93 m in sus turnul trece la sectiune circulara cu diametrul variabil pe inaltime de la 3,90 m masurat la partea inferioara reducandu-se la 3,0 m la partea superioara.
Grosimea peretilor este de asemenea variabila,reducandu-se in trepte de la 80 cm la baza pana la 45 cm sub nivelul balconului circular. Deasupra balconului circular si pana la baza cupolei decorative zidaria turnului are grosimea de 30 cm.
Accesul pana la platforma balconului circular se face printr-o scara metalica in spirala.
Platforma balconului circular perimetral este realizata sub forma de planseu de lemn sustinut de traverse metalice. Platforma este prevazuta cu o balustrada de protectie din fier forjat.
Cupola decorativa este realizata din lemn iar invelitoarea din tabla de cupru.
In varful cupolei este montata o veche stema a orasului.
Intrarea in turn se face printr-un portal cu fronton triunghiular, avand deasupra trei casete formate din patru baghete de piatra cioplita, in care se aflau trei texte cu privire la la anul ridicarii turnului si contextul in care a fost realizat.
Astazi este un simbol al orasului vechi.
Restaurarea turnului a fost terminata in anul 2005, cu ocazia zilei pompierilor la 13 septembrie.