Muzeul Judetean Ialomita
Muzeul Judetean Ialomita detine un valoros patrimoniu arheologic, dobandit in urma cercetarilor sistematice, sau a descoperirilor intamplatoare. Colectia de arheologie este constituita din obiecte ce apartin unor perioade istorice diferite, incepand din neolitic (mil. V a. Hr.) si pana in plina epoca medievala (sec. XV-XVIII).
Aceasta colectie cuprinde, de asemenea, cea mai veche marturie de fauna preistorica documentata pe teritoriul ialomitean, si anume fragmente de Mammuthus primigenius (300.000 ani), descoperite Piscul Crasani si Fetesti-Vlasca. De asemenea, colectia cuprinde si cateva exemplare de amoniti (moluste cefalopode, ce au aparut acum aprox. 400 milioane ani, in Devonian, si au disparut acum 65 milioane ani, la sfarsitul Cretacicului, odata cu dinozaurii), prelevati de actualul director al muzeului, arheolog Florin Vlad, din rezervatia fosilifera Harsova, jud. Constanta.
Cea mai mare parte dintre obiectele apartinand acestei colectii sunt expuse astazi la Muzeul Judetean in cadrul expozitiei tematice „Evolutia comunitatilor umane in bazinul lalomitei, Omul si Raul”.
Muzeul detine si o colectie de numismatica cu piese republicane si imperiale romane, bizantine, turcesti, bulgaresti, austro-ungare si romanesti din bronz, sau argint.
Alte obiective turistice și atracții în Slobozia