Parcul Piatra Craiului este amplasat in partea de sud-est a Carpatiilor Meridionali, la o altitudine de aproximativ 2.000 metri, avand ca vecini muntii Bucegi, Fagaras, Izer-Papusa si Leaota.
Mai exact, este localizat in aproprierea judetelor Brasov si Arges, pe raza localitatilor Zarnesti, Bran, Moeciu, Rucar, Dambovicioara, Perstera, Magura, Satic si Sirnea.
Parcul devine rezervatie naturala in anul 1938 cu o suprafata de 440 hectare, astazi, aceasta suprafata 9894 hectare.
Principala trasatura a Pietrii Craiului este creasta calcaroasa de aprox. 25 metri, unica in Romania.
In Piatra Craiului s-a format cel ma adanc avent din Romania, de 540 metri, Avenul de sub Coltii Gridului.
Versantul calcaros din Carpati are o suprafata formata numai din capete stratelor geologice, cu forme reziduale imense de piramide, muschi, colti, turnuri, ace, etc.
Parcul Piatra Craiului este impartit de Curmatura Pietri Craiului si Saua Funduri in: Piatra Craiului Mare, Piatra Craiului Mica si Pietricica.
Tot aici se gasesc Cheile sau Prapastiile Zarnestilor considerate Raiul alpinismului. De asemenea, se poate observa fenomenele carstice: Cheile Dambovicioarei si Pestera Dambovicioarei, iar in partea N-E: Fantanile Domnilor si Fantana lui Botorog, La Zaplaz, Cerdacul Stanciului, Pestera Stanciului si Moara Dracului.
Flora este rerezentata prin specia endemica – Garofita Pietrei Craiului. Pajistele si tufarisurile pitice completeaza peisajul.
Pe cararile inguste este probabil sa intalniti vecii prieteni: cerbul, ursul, mistretul sau rasul.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat