Dominând Marea Mediterană din vârful unei stânci, Kourion este situl antic cu cea mai spectaculoasă locaţie din Cipru. Creat de către micenieni, oraşul a atins apogeul dezvoltării sale în perioada romană, dovadă fiind ruinele marii arene, teatrul şi luxoasele băi publice. Ca în multe dintre oraşele antice din Cipru, aici se practicau cultul zeiţei Afrodita şi al lui Apollo aceştia având şi altare in acest loc. După o plimbare printre ruinele din Kourion nu e greu de imaginat cum arăta oraşul în zilele sale de glorie.
Teatrul oferă imaginea cea mai frapantă din întreaga aşezare.
Acesta are o capacitate de 3.500 de spectatori şi a fost construit de către străvechii greci şi extins apoi de către romani pentru a permite desfăşurarea luptelor cu gladiatori şi a celor dintre oameni şi animale sălbatice. Este restaurat în întregime iar vara se organizează aici spectacole de teatru şi concerte în aer liber.
La parcul MiniEuropa din Bruxelles Ciprului este prezent cu macheta acestui teatru, considerat cel mai reprezentativ simbol al său.
Casa lui Eustolius este situată chiar în vârful dealului pe care se afla teatrul şi are pe podea un mozaic impresionant care poate fi admirat pe pasarelele ce străbat casa şi curtea interioară.
Puţin mai sus sunt băile romane pardosite de asemenea cu mozaicuri. Acestea au fost construite după tiparul tradiţional roman având frigidarium (camera cu apă rece), tepidarium (camera cu apă caldă) şi caldarium (camera cu apă fierbinte).
Încă se mai pot distinge instalaţiile folosite la încălzirea apei, alături de cuptoarele şi rezervoarele de apă.
La o distanţa de 3 Km vest de acest complex se află Templul lui Apollo zeul soarelui. Acest mic templu cu coloanele sale dorice era unul dintre cele mai importante sanctuare ale Ciprului antic.