Simbolul suprem al Londrei si al monarhiei britanice, Palatul Buckingham nu a devenit resedinta regala decat in 1837, cand regina Victoria s-a mutat aici de la Palatul Kensington. Situat la capatul celebrei promenade the Mall, edificiul este in prezent locuinta si principalul centru de activitate al intregii familii de Windsor.
Cunoscut si ca palatul Parlamentului (unde isi desfasoara activitatea cele doua Camere ale legislativului cea a Lorzilor si cea a Comunelor), acesta este unul din principalele obiective turistice ale Londrei. Turnul cu ceas, orientat spre Piata Parlamentului si Westminster Abbey si cunoscut de toata lumea sub numele de Big Ben
Situata pe latura sudica a Pietei Parlamentului, Westminster Abbey a fost teatrul multor evenimente de maxima importanta pentru britanici. Aici au fost incoronati majoritatea monarhilor englezi, unii dintre ei dormindu-si tot aici somnul de veci. Fiind una din cele mai vechi biserici ale Londrei, Westminster Abbey are o spectaculoasa arhitectura medievala.
Cunoscuta candva ca resedinta nr. 1 a Londrei, aceasta casa a fost intr-o vreme cea mai cunoscuta adresa din oras. Construita de Robert Adam, aceasta a fost locuita de faimosul duce de Wellington din 1817 si pana la moartea sa, in 1852. In prezent adaposteste un muzeu dedicat marelui om politic britanic, fiind pastrata asa cum ii placea pe vremuri ducelui de fier.
Impreuna cu mai putin vastele St. James si Green Park, acesta a facut parte pe vremuri din terenurile de vanatoare ale lui Henric al VIII-lea. In prezent, este unul din putinele locuri linistite din capitala britanica, cu exceptia, poate, a diminetilor de duminica
Fosta resedinta regala, acest palat pare sa nu fi purtat prea mult noroc femeilor care i-au calcat pragul. Era o simpla casa de tara in 1689, cand a fost cumparat de catre William al III-lea.
Gazduit intr-o frumoasa cladire in stil greco-victorian, cu o fatada asemanatoare celor ale templelor elene, acest muzeu adaposteste unele din cele mai importante relicve ale umanitatii. De mai bine de 250 de ani aici sunt expuse nenumarate opere de arta.
Principalul corp al acestuia, White Tower, a fost inaltat in timpul domniei lui Wilhelm Cuceritorul. Mai tarziu a fost completat cu mai multe ziduri, avand o inaltime de 31 de metri, si cu un sant de aparare.
In ciuda aspectului sau medieval, Podul Londrei (sau Podul Turnului) si-a celebrat centenarul abia in iunie 1994. Ridicat pe un schelet metalic imbracat in piatra, el a fost construit intentionat in stil gotic pentru a se armoniza cu turnul din apropiere.
Ametitor de frumoasa catedrala St. Paul se poate lauda cu al treilea cel mai mare dom din lume. Este capodopera lui Sir Christopher Wren (1632-1723) si a fost terminata in 1710, dupa 35 de ani de munca asidua. In interior, se remarca faptul ca domul este mult mai mic decat vazut din afara.
Conacul in stil Iacobin, restaurat, construit intre anii 1618 si 1635. Inca sunt vizibile urmele daunelor facute de Razboiul Civil Englez. aici are loc un eveniment popular, de Craciun, o data la doi ani, in timpul caruia tot terenul este iluminat de lumanari.
O mica galerie cu o colectie permanenta.
Un mare muzeu cu exponate din istoria locala, expozitii contemporane si mari colectii permanente.
O mare fabrica de ciocolata aflata in sudul centrului orasului. Turul include istoria ciocolatei si vizite in sectoarele fabricii.
Construita in 1765, aceasta moara este una dintre cele peste 50 de mori de apa care au existat la un moment dat in Birmingham.
Eleganta casa a pionierului industriei Matthew Boulton, care a locuit aici intre 1766 si 1809. Aici i-a intalnit pe unii dintre cei mai importanti oameni de stiinta, ingineri si filosofi ai timpului sau - Lunar Society.
Un centru de 2,5ha cu animale si pasari, inclusiv caprioare, vidre, bufnite si doua specii de panda rosii.
Un parc popular acoperind peste 200ha, cu un centru pentru vizitatori, un pub si un teren de golf.
O multitudine de animale acvatice, inclusiv piranha, testoase, caluti de mare, pisici de mare si vidre. Pe parcursul zilei au loc demonstratii de hranire.
Catedrala catolica, construita in 1841. contine moastele Sf Chad.
Catedrala Angliei construita intre 1709 si 1715, centrul Diocezei din Birmingham.
SS Great Britain, Podul Suspendat Clifton, Muzeul Imperiului Britanic si Commonwealth
Muzeul si Galeriile de Arta, Casa Georgiana, Cabana Rosie, Muzeul Industrial, Muzeul Castelul Blaise
Construita in 1075, este singura catedrala medievala care are o clopotnita separata si singura catedrala din Anglia vizibila de pe mare.
In aceasta catedrala au fost filmate scene din seria Harry Potter.
Docurile istorice din secolul XVIII sunt o atractie populara, cu numeroase muzee, magazine si pub-uri.
Pe strada Southgate, acesta este unul dintre cele mai interesante ceasuri animate - are cinci figurine ce reprezinta Anglia, Scotia, Tara Galilor, Irlanda si Batranul Timp.
Manastire, parc de pasari si un mozaic roman.
Aici au loc anual spectacole de artificii.
Tate Liverpool este muzeu si galerie de arta moderna.
Docurile Albert reprezinta un complex de docuri si depozite creat de Jesse Hartley si Philip Hardwick, deschis in 1856 ca prima structura din Marea Britanie realizata din fier, caramizi si piatra, fara lemn. Astfel, docurile Albert au fost primele depozite ignifuge din lume.
O colectie fabuloasa de flora si fauna de pe tot cuprinsul planetei, adapostita in domuri de sticla.
Acesta este locul in care Anglia intalneste apele vaste ale Oceanului Atlantic.
O suprafata de 32ha de natura spectaculoasa, cu un urias complex de flori si gradini cu zarzavaturi.
Locul de nastere al faimosului Rege Arthur.
Un teatru in aer liber construit pe panta unei stanci cu vedere spre ocean, aflat in orasul Porthcurno. Teatrul include si un muzeu.
O colectie de barci mici si alte obiecte.
Adaposteste faimoasa Scoala de Arta Nelwyn.
O mare casa construita in 1760.
Un amestec incantator de plaje cu nisip, stanci inalte si golfulete.
Numit si Cheia Angliei, castelul are o istorie de peste 2.000 de ani si a functionat ca far roman, biserica saxona si temnita normanda.
Ruinele unei case romane, ce includ eun sistem de incalzire si fragmente de mozaic.
O barca veche de 3.500 de ani conservata in namol. Acum se afla in Muzeul Dover.
Construita in vremea lui Napoleon pentru a facilita miscarea trupelor intre Townwall Street si fortificatiile abandonate Western Heights.
Aici se afla palatul Palace Pier si obisnuitele atractii de pe litoral.
Plaja cu pietricele este plina de turisti pe timpul verii. La est de Brighton se afla o plaja de nudisti. Cand apa marii se retrage la reflux, aceasta descopera o plaja de nisip.
North Lane este o zona cutreierata de hipioti, punkeri si alti ciudati, cu alte cuvinte este o zona in care se tolereaza orice abordare alternativa. In magazinele de aici puteti gasi de toate, de la obiecte de foarte buna calitate, la potiuni magice, si aripi de zane.
O zona adiacenta cu mici magazine, in care planul strazilor reflecta satul de pescari original.
Un acvariu cu un tunel pe sub apa, adiacent pontonului Brighton. Acesta este cel mai vechi acvariu functional din lume.
O atractie arhitecturala interesanta, transformata intre 1815 si 1823 de catre arhitectul John Nash intr-un palat de divertisment pe plaja. Exteriorul are o tematica indiana, iar interiorul are un stil chinez.
Aici se afla barci, baruri, restaurante, un supermarket si chiar un hotel.
Prima cale ferata electrica din lume, deschisa in 1883.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat