Circuit 2019 KENYA – TANZANIA – ZANZIBAR
- Circuit in: Africa
- Durata: 18 zile
- Transport: cu avionul
- Cazare: hotel 4*
Pret: 4880 $ / persoană
Traseu:
Nairobi – Parcul Naţional Mount Kenya – Rezervaţia Națională Samburu – Parcul Naţional Nakuru – Lacul Naivasha – Rezervaţia Maasai Mara – Parcul Naţional Serengeti – Olduvai – Craterul Ngorongoro – Lacul Manyara – Arusha – Zanzibar
Tarife:
Perioada: 03.09. – 20.09.2019
TARIF: 890 EURO + 4880 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 830 USD
(tarif valabil pt. un grup minim de 15 de turişti; pt. 10-14 turişti tariful se majorează cu 200 usd/pers.)
Detalii:
Sălbăticie, “bestii” şi romantism
KENYA – TANZANIA – ZANZIBAR
Nairobi – Parcul Naţional Mount Kenya – Rezervaţia Națională Samburu – Parcul Naţional Nakuru – Lacul Naivasha – Rezervaţia Maasai Mara – Parcul Naţional Serengeti – Olduvai – Craterul Ngorongoro – Lacul Manyara – Arusha – Zanzibar
“În ținuturile Africii te izbește sentimentul de a fi trăit, pentru câtva timp, în aer”, așa descrie scriitoarea daneză Karen Blixen, timpul ei petrecut în Africa. Vă invităm să trăiți acest sentiment al “plutirii” în zone cu adevarat sălbatice și neîmblânzite ale Keniei și Tanzaniei, care vă vor dezvălui peisaje spectaculoase, de la câmpiile de coastă la zonele muntoase vulcanice, de la semi-deșert la cel mai înalt vârf muntos al Africii, Kilimanjaro. Frumusețea acestor locuri completată de întâlnirile cu triburile Masai, dar și cu fascinanta lume a sălbăticiunilor care vor defila prin fața dumneavoastră, răgetele nocturne ale leilor sau aparenta liniște încărcată de mister a savanelor de acacia, vă vor conduce fără îndoială cu gândul la celebra producție cinematografică “Out of Africa”, în atmosfera căruia “parcă” veți pătrunde. Și ce poate fi mai relaxant după acest itinerar inedit presărat cu safari-uri memorabile decât un bine meritat repaus în paradisul plajelor cu nisip alb din Zanzibar, scăldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian.
Perioada: 03.09. – 20.09.2019
Ziua 1 / 03.09.2019: Bucureşti
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways).
Ziua 2 / 04.09.2019: Bucureşti – Doha – Nairobi
Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (00:35 / 05:20), de unde se va pleca spre Nairobi cu zborul QR 1335 (08:15 / 14:10). Kenya, “bijuteria Africii de Est”, este o țară monument, având peste 50 de parcuri și rezervații naturale, cele mai frumoase plaje de pe continent și chiar 6 parcuri marine în Oceanul Indian. Populația Kenyei este fascinantă, cu peste 40 de triburi, fiecare dintre acestea având propria cultură și limbă, cei mai faimoși fiind localnicii înalți îmbrăcați în roșu din tribul Masai, care au încă o viață semi-nomadă. După formalitățile de viză de pe aeroport, vom porni într-un tur panoramic al capitalei Kenyei, Nairobi, numele acesteia provenind de la Ewaso Nyirobi din dialectul massai, care înseamnă “ape răcoroase”. Nairobi este supranumit “Orașul Verde”, datorită faptului că acesta are o mulțime de spații verzi. În cadrul turului panoramic al orașului african, modern și cosmopolit, dar și al contrastelor, vom vedea Clădirea Parlamentului, recunoscută pentru turnul cu ceas, Primăria, care încă mai păstrează arhitectura sa originală, Moscheea Jamia, una dintre cele mai impunătoare clădiri religioase din țară, cu marmură și inscripții din Coran, construită între anii 1902-1906, piața orașului, un loc minunat plin cu produse de artizanat și artefacte colorate, Banca Centrală, precum și Universitatea. Orașul, situat la o altitudine de 1.680 m, oferă în zilele senine o priveliște impresionantă cu cele două simboluri ale Africii: la nord muntele Kenya, cel mai înalt munte din țară cu o înălțime de 5.199 m și mai spre sud, la granița Kenyei cu Tanzania, masivul muntos Kilimanjaro cu o înălțime de 5.895 m, cel mai înalt munte din Africa. După turul de oraș ne vom îndrepta spre hotel pentru cină şi cazare. Cazare în Nairobi.
Ziua 3 / 05.09.2019: Nairobi – Parcul Național Mt. Kenya
Mic dejun. Dimineaţa vom porni spre Parcul Național Muntele Kenya, iar traseul pitoresc pe care îl vom parcurge ne va oferi o priveliște spectaculoasă a piscurilor muntelui Kenya. De o frumuseţe extraordinară, Muntele Kenya este al doilea ca înălţime din Africa, iar Parcul său Național a fost declarat Patrimoniu Modial UNESCO în anul 1997. Flora și fauna rezervației este diversă și pe alocuri unică pentru continentul african, evoluția acestora reprezentând un exemplu remarcabil al proceselor ecologice și biologice. Cazare și dejun. După-amiază, timp liber pentru a explora zona și pentru a admira numeroasele specii de animale care şi-au găsit adăpostul pe acest munte: zebre, bivoli negri, o specie de ţapi de tufiş, antilope-cerb, rinoceri negri, maimuţe-mătăsoase, damanul de stâncă etc, variatele specii de plante care sporesc frumuseţea peisajului, precum ienupărul, podocarpusul, arborele de camfor, bambusul Arundinaria alpina, precum şi nenumăratele păsări care atrag privirile turiştilor: acvila cu coroană, turacoul cu moţul albastru, pasărea-rinocer cu obraji argintii, grangurul cu capul negru etc. Cină si cazare în Parcul Național Mt. Kenya.
Ziua 4 / 06.09.2019: Parcul Național Mt. Kenya – Rezervația Națională Samburu
Mic dejun. Dacă este senin, de la poalele muntelui Kenya pot fi admirate cele mai înalte vârfuri, respectiv Batian care are o înălțime de 5.199 m și Nelion cu o înălțime de 5.188 m, piscuri formate din fragmente imense de rocă vulcanică neagră, care parcă plutesc deasupra norilor. Plecare spre Rezervația Națională Samburu, care în traducere înseamnă fluture, una dintre cele 56 de arii protejate din Kenya. După cazare la lodge și dejun, ne vom plimba prin cea mai exotică rezervație din Kenya: Samburu. Aceasta este situată pe malul râului Ng’iro Ewaso, care curge prin mijlocul rezervației, printre plantațiile de palmieri și pădurile dese, furnizând apa necesară supraviețuirii în această zonă aridă. Aici vom putea întâlni unele specii de animale rare, mult mai greu de văzut în celelalte parcuri ale Kenyei, precum: girafă reticulată, cea mai frumoasă dintre girafe, grațioasele gazele Gerenuk cu gâtul lung, enorma zebră Grevy, încă și mai amenințată cu dispariția decât rinocerul, o specie rară de antilope denumită Beisa Oryx sau Oryx-ul est-african, struțul somalez cu picioare albastre etc. Rezervația este de asemenea populată cu aprox. 900 de elefanți și cu prădători mari, cum ar fi leul sau ghepardul. Cină și cazare la lodge în Rezervația Națională Samburu.
Ziua 5 / 07.09.2019: Rezervația Națională Samburu
Mic dejun. În această zi vom continua să explorăm Rezervația Samburu în cadrul unui safari de excepție de 1 zi, cu dejun inclus. Această rezervație este locul unde frumusețea sălbăticiei se dezvăluie în toată splendoarea și varietatea ei. Întoarcere la lodge pentru cină și cazare.
Ziua 6 / 08.09.2019: Rezervația Națională Samburu – Parcul Național Nakuru
Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional Nakuru, unul dintre cele 23 de parcuri naţionale ale ţării, situat în centrul Kenyei în provincia Văii Rift, cu un scurt popas la Cascadele Thompson. Ne vom deplasa în continuare spre Parcul Naţional Nakuru care deţine o diversitate ecologică largă, cu 56 de specii diferite de mamifere şi unde, printre alte animale, vom putea vedea rinocerul alb, leopardul şi girafa Rothschild, animale pe cale de dispariţie. Parcul este un adevărat sanctuar ornitologic, aici sălăşluind peste 400 de specii de păsări, fiind renumit mai ales pentru coloniile impresionante de flamingo roz. După dejun vom pleca în safari în zona Lacului Nakuru. Cină şi cazare.
Ziua 7 / 09.09.2019: Parcul Naţional Nakuru – Lacul Naivasha
Mic dejun. Plecare spre Lacul Naivasha care se află la o altitudine de 1.870 m faţă de nivelul mării, cu o suprafaţă de 139 km², cel mai mare lac de apă dulce din partea kenyană a Văii Rift, adăpost pentru o mulţime de peşti, precum şi pentru turmele de hipopotami care se bălăcesc aici. Numele Naivasha provine din cuvântul autohton „Nai’posha”, care tradus din limba Masai înseamnă apă violentă, datorită furtunilor care pot apărea în mod brusc. Pe malul lacului, de jur împrejur, porţiuni verzi de papirus şi plante acvatice găzduiesc peste 400 de specii de păsări viu colorate, printre care canarul gălbui, pasărea cântătoare cu penaj gri, ţesătoarea cu ochelari, vulturi pescari, pescăruşul vărgat, cintezoiul cu ciocul roşu etc. Având în fundal arborii acacia cu flori galbene, fiind înconjurat de lanţuri muntoase, Lacul Naivasha oferă o privelişte de o frumuseţe de neuitat. După dejun, opțional puteți face o interesantă plimbare cu barca pe lac, prilej pentru a observa ecosistemul sălbatic de pe Insula Crescent. Cină şi cazare.
Ziua 8 / 10.09.2019: Lacul Naivasha – Rezervaţia Masai Mara
Mic dejun. Dimineaţă ne vom îndrepta spre Masai Mara, cea mai cunoscută rezervaţie din Kenya, trecând prin spectaculoasa Vale a Marelui Rift şi prin micul oraş Narok, centrul administrativ al regiunii. În Rezervaţia Masai Mara, considerată a fi unul dintre cele mai preţioase sanctuare ale vieţii sălbatice datorită celei mai mari concentraţii de animale sălbatice din Africa, vom asista la spectacolul uimitor al naturii şi vom avea posibilitatea de a admira şi fotografia o mulţime de animale, adevărate staruri ale acestui safari, precum rinocerii negri, elanii, zebrele, maimuţele cheetah, hienele pătate, girafele, şacalii cu spinarea neagră şi multe alte sălbăticiuni. Cazare și dejun. După-amiază, vom pleca în safari prin această extraordinară rezervaţie unde, în afară de faptul că vom putea privi în voie animalele sălbatice în elementul lor natural, vom avea prilejul de a întâlni populaţia Masai care trăieşte aici, un trib de oameni mândri care şi-au păstrat obiceiurile şi cultura de sute de ani şi care îşi câştigă existenţa din creşterea turmelor de vite. Vizita în satul tradiţional de Masai este opţională. Întoarcere la lodge pentru cină şi cazare.
Ziua 9 / 11.09.2019: Rezervaţia Masai Mara
Mic dejun. Opţional, în zorii zilei sau la apus, veţi putea experimenta un inedit safari cu balonul deasupra Rezervaţiei Masai Mara, o experienţă de vis în care veţi putea admira de sus rezervaţia cu animalele sale. Întreaga zi va fi dedicată explorării Rezervaţiei Naţionale Masai Mara, prilej de a vedea şi admira nenumăratele specii de animale precum: lei, hipopotami, girafe, gheparzi, elefanţi etc. Dejun picnic. Întoarcere la lodge pentru cină şi cazare.
Ziua 10 / 12.09.2019: Rezervaţia Masai Mara – Parcul Naţional Serengeti
Mic dejun. Deplasare spre graniţa cu Tanzania o ţară de o frumuseţe aparte, una dintre cele mai mari ţări din Africa, o uniune între partea continentală, Tanganyika şi Insulele Zanzibar formate din Unguja şi Pemba. Relieful Tanzaniei este foarte variat, de la câmpii de coastă, la zone muntoase vulcanice şi include cel mai înalt vârf muntos al Africii, Kilimanjaro. Tanzania este singura ţară din lume care a alocat aprox. 25% din suprafaţa totală, parcurilor naţionale şi zonelor protejate. După formalităţile vamale, deplasare spre Parcul Naţional Serengeti, al doilea parc naţional ca mărime din Tanzania. Denumirea Serengeti provine din limba masailor şi în traducere înseamnă câmpia fără sfârşit, o descriere potrivită a acestui ţinut sălbatic, care se întinde pe o suprafaţă de 30.000 km². Ecosistemul parcului este de-a dreptul încântător, milioane de animale străbătând permanent parcul pe care-l vom explora în cadrul unui safari inedit. Dejun picnic. Peste 3 milioane de animale străbat permanent câmpiile parcului: mari turme de antilope de toate felurile (ex: springbook, impala, gazele, zebre, viţei sălbatici şi altele), animale medii cum ar fi leul, leopardul, ghepardul, hiena, câinii sălbatici etc, dar şi animale mari precum bivolul, girafa, elefantul sau hipopotanul. Dintre cele 500 de specii de păsări care trăiesc în zonă, pot fi văzute: vulturul, flamingo, marţialul, struţul etc. Cină şi cazare în Parcul Naţional Serengeti.
Ziua 11 / 13.09.2019: Parcul Naţional Serengeti
Mic dejun. Întreaga zi va fi dedicată pentru safari în Parcul Naţional Serengeti, cel mai faimos parc din Tanzania pentru populaţia mare de leoparzi şi lei. Vastele întinderi ale parcului reprezintă “casa” rinocerului negru, o specie pe cale de dispariţie, dar care aici găseşte protecţie şi este parte a unui program special de reproducţie alături de ghepard şi alte mii de specii de animale, păsări şi insecte. Există, de asemenea şi câteva specii de reptile, printre care crocodili şi şerpi. Peisajul extraordinar este completat de păduri de acacia cu flori galbene şi salcâmi ţepoşi. Dejun, cină şi cazare la lodge.
Ziua 12 / 14.09.2019: Parcul Naţional Serengeti – Olduvai – Ngorongoro
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Aria de Conservare Ngorongoro, cu o scurtă oprire pe parcurs la Defileul Olduvai, loc devenit celebru datorită siturilor arheologice, unde panteologul german Wilhelm Kattwinkel a descoperit fosile ale primilor hominizi, locul fiind astfel considerat “leagănul omenirii”. Ziua va continua cu turul zonei protejate Ngorongoro, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, situată în partea de sud a Parcului Serengeti. Craterul Ngorongoro se află la o altitudine de 2.236 m, măsoară 19,2 km în diametru şi are o suprafaţă de 304 km2. Vom coborî pe marginea craterului adânc de 610 m către baza celei mai mari caldere din lume, unde se află în prezent una dintre cele mai mari concentrări de animale sălbatice. În ceea ce priveşte fauna din această zonă, populaţia animalelor ajunge la un număr de aprox. 25.000 şi raportat la acest număr, tot aici trăiesc cele mai multe animale de pradă din Africa, între care predomină leii şi leoparzii. Printre celelalte animale se mai întâlnesc elefanţi, rinoceri şi hipopotami. Dejun, cină şi cazare la lodge.
Ziua 13 / 15.09.2019: Ngorongoro – Lacul Manyara
Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre o altă zona protejată, Parcul Național Lacul Manyara. Situat în regiunea Arusha, parcul a fost înființat în anul 1960 și se întinde pe o suprafață de 325 km² în jurul Laculului Manyara, un lac alcalin de 231 de km² din regiunea marelui Rift African. Cazare și dejun la lodge. După-amiază vom porni într-un safari pentru a observa îndeaproape animalele din zona. Parcul este casa unor numeroase populații de erbivore mari, precum antilope gnu, impala, zebre, girafe, elefanți, dar și hipopotami, bivoli și ngiri (denumirea în swahili a facocerului). De asemenea, un număr mare de babuini și alte maimuțe populează pădurile și luminișurile. Lake Manyara este un paradis și pentru ornitologi, peste 300 de specii de păsări locuind sau migrând în regiunea din jurul lacului. Cele mai multe sunt flamingo, vulturi pescari și cu creastă, dar și pelicani, cormorani sau berze. Întoarcere la lodge pentru cină și cazare.
Ziua 14 / 16.09.2019: Lacul Manyara – Arusha – Zanzibar
Mic dejun. Transfer către aeroportul din Arusha pentru zborul spre Zanzibar, arhipelagul de lângă coasta africană de est, teritoriu autonom care aparţine de Tanzania, compus din două insule principale, Pemba sau Insula Verde şi Unguja, cunoscută drept Insula Zanzibar. Numele Zanzibar provine din combinarea a două cuvinte arabe, zenj, în traducere om negru şi bar, în traducere pământ, prin urmare, pământul negrilor, denumire dată insulei deoarece aici s-au stabilit populaţii care au venit din Orient, Iberia, Asiria şi India. Scăldată de apele albastre şi calde ale Oceanului Indian, mărginită de plaje albe cu nisip fin, “împodobită” cu dealuri vălurite şi cu palmieri care se leagănă în bătaia alizeelor, Zanzibar este o insulă cu adevărat pitorească. După sosirea în Zanzibar, transfer la hotel pentru cină şi cazare.
Ziua 15 / 17.09.2019: Zanzibar
Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau opţional, vizitarea oraşului vechi Stone Town, construit de negustorii arabi și indieni în sec. al XIX-lea din piatră de coral, numit din acest motiv “Oraşul de Piatră”, oraş care diferenţiază această insulă de alte mii de insule tropicale. Oraşul vechi impresionează prin arhitectura clădirilor care datează din sec. al XIX-lea, cu influenţele poporului Swahili, dar şi cu un amestec de elemente unice arabe, persane, indiene, europene şi africane. Oraşul în care veţi găsi bazare pline de viaţă, străduțe înguste și ziduri albe care închid între ele medina arabă, moschei, biserici creștine, băi persane şi conace grandioase construite în stil arab, cu uşi splendide sculptate în lemn, aici existând peste 500 de exemplare diferite de astfel de opere de artă manuală, a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2000. Turul panoramic al oraşului Stone Town va include Fortul Arab Bgome Kongwe, construit în anul 1701 şi care a servit ca fortificaţie de apărare a oraşului până în anul 1920, Catedrala St. Joseph’s, clădirea Beit El Ajaib sau “Casa minunilor”, construită de Sultan Seyid Barghash pentru ceremonii, fiind cea mai înaltă clădire din Zanzibar și Casa lui Livingstone, construită în jurul anului 1860 de către Sultanul Majid, primul din cei 11 sultani care au guvernat timp de 107 ani Zanzibarul. Veţi putea vizita casa unde s-a născut și a locuit Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen, care a părăsit insula împreună cu părinții săi după Revoluția din anul 1964, cu destinația Marea Britanie. Stone Town este însă un oraș cu o mare importanță simbolică în suprimarea sclaviei, deoarece a fost unul din principalele porturi de tranzacționare a sclavilor în Africa de Est. Negustorii arabi de sclavi au sosit în Zanzibar în sec. al VIII-lea și au rezistat în zonă câteva sute de ani, urmele teribilului negoț fiind vizibile și astăzi deoarece orașul a trăit și s-a dezvoltat prin comerțul cu marfă vie pe o perioada îndelungată de timp. Întoarcere la hotel pentru cină si cazare.
Ziua 16 / 18.09.2019: Zanzibar
Mic dejun. Opţional, tur de o zi în Prison Island, care în traducere înseamnă Insula Închisoare, denumire generată de faptul că în trecut aceasta a fost folosită de către arabi pentru a-i izola pe sclavi; atracţia actuală a insulei o reprezintă însă broaştele ţestoase Aldabra gigant. O altă variantă pentru petrecerea timpului liber poate fi o excursie opţională în Parcul Naţional Pădurea Jozani, singurul parc naţional din Zanzibar, un mozaic bogat al diverselor habitate naturale ale insulei, recunoscut prin pădurile de mangrove şi mlaștini, cu numeroase specii endemice printre care şi specia de maimuţe Red Colobus, aflată pe cale de dispariţie. În anul 2016, parcul a fost numit Rezervaţie a Biosferei de către UNESCO. Pe lângă maimuţe, veţi putea observa în acest parc şi numeroase specii exotice de păsări, reptile şi animale care trăiesc în jurul mangrovelor. Întoarcere la hotel pentru cină si cazare.
Ziua 17 / 19.09.2019: Zanzibar – Doha
Mic dejun. Dimineața timp liber pentru activități individuale, sau excursie opţională de o jumătate de zi „Spicy Tour”. De-a lungul timpului, insula şi-a câştigat renumele de “Insula Mirodeniilor”, deoarece aici se găsesc foarte multe ierburi aromatice și condimente care stau la baza unei bucătării recunoscute pentru exotismul și rafinamentul preparatelor sale. Miresmele de vanilie, cuișoare sau nucșoară cuprind întreaga insulă. Zanzibarul este faimos pentru exporturile de cuișoare, nucșoară, piper, vanilie, scorțișoară sau ghimbir, iar o serie de plante care în trecut erau folosite pentru tratarea malariei, indigestiilor etc., reprezintă astazi o adevărată medicamentație naturistă pentru mulți localnici. Mirodeniile aduse de negustori şi călători în această insulă cu teren fertil în urmă cu mai mult de două secole au schimbat istoria, pentru că pe lângă comerţul cu sclavi, Zanzibarul a atras sultanii din Oman şi pentru cuişoare, nucşoară, scorţişoară, piper sau pentru alte condimente exotice care creşteau doar în aceste locuri. Veţi avea ocazia să descoperiţi savoarea fructelor exotice şi aroma condimentelor şi să aflaţi parcursul acestora de când sunt cultivate până ajung în preparatele aromate pe care le consumaţi. Turul va include vizite ale fermelor în care se cultivă acestea şi o demonstraţie a modului în care sunt folosite. În cadrul activităţilor interactive, vă veţi dezvolta abilitatea de a recunoaşte anumite plante şi fructe exotice după miros, gust, textură. Veţi descoperi aroma condimentelor precum scorţişoara, cardamom, oregano, vanilie, ylang-ylang, cuişoare, cumin, ghimbir şi a celor mai aromate fructe dintre papaya, mango, fructul pasiunii şi altele. Întoarcere la hotel pentru transfer spre aeroport pentru plecarea spre Doha cu zborul QR 1352 (17:20 / 23:50).
Ziua 18 / 20.09.2019: Doha – Bucureşti
Plecare spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).
TARIF: 890 EURO + 4880 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 830 USD
(tarif valabil pt. un grup minim de 15 de turişti; pt. 10-14 turişti tariful se majorează cu 200 usd/pers.)
TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Nairobi şi Zanzibar – Doha – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe ruta: Arusha – Zanzibar
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti în Nairobi şi Zanzibar
- transport cu vehicule 4x4 în timpul safari-urilor
- 15 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi lodge-uri
- mic dejun bufet, dejun şi cină conform program (pe parcursul safari-urilor pensiune completă, în Nairobi si Zanzibar -
demipensiune)
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare în toate Parcurile menționate în program
- tur de oraș în Nairobi
- explorarea Parcului Național Mount Kenya
- safari în Rezervația Națională Samburu
- stop fotografic la Cascadele Thompson
- safari în Parcul Național Nakuru
- safari în Rezervația Masai Mara
- safari în Parcul Național Serengeti
- stop fotografic la Defileul Olduvai
- safari în Craterul Ngorongoro
- safari în Parcul Național Lacul Manyara
- ghizi locali
- însoţitor român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală și storno inclusă
TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile
continentale: aprox. 60 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă
fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxă viză si procesare Kenya: 55 euro/pers., care se achită la agenţie
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- bacşişuri: 70 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup
cel târziu la sosire)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- vaccinurile obligatorii şi tratamentele preventive împotriva febrei galbene, malariei etc.
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii externi
• plimbarea cu barca pe Lacul Naivasha: aprox. 50 usd /pers.
• vizitarea unui sat de Masai: aprox. 40 usd /pers.
• plimbarea cu balonul în rezervația Masai Mara: aprox. 450 usd /pers.
• vizita în Stone Town: aprox. 55 usd /pers.
ACTE NECESARE IN CALATORIE:
- pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțin 6 luni de la data încheierii călătoriei; nu se acceptă pașaportul
temporar
- vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și că aveți 3
pagini libere consecutive pentru aplicarea ștampilelor la sosire
- 2 fotografii tip paşaport care vor fi luate personal în călătorie
INFORMATII VIZE
- cetățenii români pot calători în Kenya numai în baza unei vize de intrare care se obține on-line de către agenție înainte de
plecarea în calătorie; o copie printată a vizei electronice trebuie să o prezentați autoritaților vamale la sosirea în Kenya
- cetățenii români care călătoreasc în Republica Unită Tanzania nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 90 de zile
ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI DE KENYA:
- copie electronică color după prima pagină a pașaportului cu detaliile persoanale: nume, data nașterii, numărul de pașaport etc.
- 1 fotografie în format digital color, tip pașaport (dimensiuni 500 x 500 pixeli), recentă, pe fundal alb, cu față întreagă, fără
șapcă, lobul urechilor vizibil, poziție serioasă, fără ochelari
- copie electronică după cartea de identitate
SFATURI MEDICALE
- vaccinul împotriva febrei galbene este obligatoriu pentru toți cetățenii străini care călătoresc între ţările CAE (Comunitatea
Africii de Est); aceștia sunt solicitaţi să prezinte Carnetul Galben de Vaccinări împotriva Febrei Galbene, la intrarea în Kenya,
Tanzania
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea
locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 60 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în
cazul neintrunirii grupului minim de turişti
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
Rezervare & Informații contact
Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism
DAL TRAVEL:
- Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
- Telefon: 0213197062
Trimite o cerere de rezervare pe email:
Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.