Catedrala Sf. Marcu din Gradec al carui portal este considerat o adevarata capodopera iar intreaga zona din jur este impodobita cu statui de Ivan Mestrovia. In apropierea bisericii, in piata cu acelasi nume, a fost executat, asa cum spune legenda Matija Gubec, celebra capetenie a rascoalei din 1573 rascoala, inecata in sange.
Cunoscuta anterior drept Catedrala Sfantul Stefan, aceasta este dedicata in prezent Adormirii Maicii Domnului. Se distinge in special datorita celor doua turle gemene, construite in stil neo-gotic, vizibile practic din orice zona a orasului. Din nefericire, este aproape permanent in proces de renovare, in mare masura din cauza istoriei sale zbuciumate.
Gazduit intr-o cladire in stil neo-renascentist, Muzeul Mimara contine una dintre cele mai valoroase colectii de arta din Europa. Obiectele, cateva mii la numar, au fost donate municipalitatii de catre Ante Topic Mimara, un colectionar particular originar din Zagreb. }n prezent, in galeriile muzeului sunt expuse 3.750 de opere de arta, printre care se numara lucrari semnate de Raphael, Rembrandt, Rubens, ...
Descrierea parcului Maksimir, situat in Zagreb, pare a fi insasi definitia locului ideal pentru relaxare: peluze inverzite, lacuri cu apa limpede si un cer ca o pictura in acuarela. Cele 18 hectare de teren acoperit de vegetatie luxurianta au fost deschise pentru public in 1794, parcul fiind primul de acest fel inaugurat in aceasta regiune a Europei. Pentru cei care nu agreeaza ...
Infiintata in 1890, gradina botanica din Zagreb cuprinde peste 10.000 de specii de plante, unele mai spectaculoase decat celelalte. In plus, parcul natural a fost invadat in timp de tot soiul de broaste testoase, porumbei si familii intregi de rate. Pentru odihna, la dispozitia vizitatorilor sunt puse mai multe randuri de banci.
Situat in partea de nord a Zagrebului, Mirogoj este unul dintre cele mai frumoase cimitire din Europa. Aici pot fi admirate cateva mausolee absolut spectaculoase, iar peisajele de tip englezesc sunt imprejmuite de o ampla arcada in stil neo-renascentist, datand din secolul al XIX-lea.
Decorata cu lucrari in piatra, aceasta biserica se afla in piata orasului si este inconjurata de casele in stil renascentist si baroc ale barcagiilor.
Dateaza din 1331 si a fost reconstruita in 1535. Fatada si clopotnita au fost remodelate in secolul XIX. Sfintii Fabian si Sebastian au comandat in 1576 o pictura de Veronese pentur altar, care din pacate a fost distrusa in incendiul din 1771, impreuna cu statuia miraculoasa a Fecioarei, care insa a fost restaurata ulterior. Alt artefact valoros este polipticul de Urban de Surgge din 1626...
Biserica baroca a unuia dintre sfintii aparatori ai orasului. Sicriul sfintei impreuna cu trupul acesteia au fost adapostite intr-o capela de langa biserica Sf Gheorghe, la inceputul secolului IX. Un secol si jumatate mai tarziu, s-a construit o biserica mai mare, dedicata ambilor sfinti.
Puteti intra in vechiul oras prin aceasta arcada din secolul XVII, indreptandu-va apoi spre cea mai interesanta strada din Rovinj, Grisia. Arcada are pe o parte sculptura unui cap de turc, iar pe cealalta parte pe cea a unui venetian.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat