Fântânile Copenhagai
Fântâna Caritatii este situata in Piata Gammeltorv si dateaza din 1610 fiind cea mai veche din oras. Intr-o traditie ce se intoarce la nunta de aur a regelui Christian al IX-lea cu regina Louise din anul 1892, merele de aur imitate sunt facute sa danseze pe jeturile fantanii de ziua monarhului.
Fântâna Gefion
. Reproduce într-o sculptură monumentala frumoasa legendă conform căreia regele suedez Gylfi i-ar fi promis zeitei nordice Gefion întreg teritoriul pe care ea l-ar fi putut ara într-o noapte. Prefăcându-şi cei patru fii în boi, ea a arat aruncând pământul în mare, între Scania şi insula Fyn, astfel apărând o nouă insulă, Zealand. Acest monument grandios, realizat de artistul danez Anders Bundgaard a fost finalizat în 1908. Lucrarea reuşeşte să surprindă zelul cu care trudea Gefion cu animalele sale, iar bazinele cu apă sugereaza întinderea mării. Ea este un dar făcut oraşului Copenhaga de Fundaţia Carlsberg cu prilejul împlinirii a 50 de ani de existenţă a renumitei fabrici de bere Carlsberg
Fântâna Dragonului din Piata Primariei este o impresionanta sculptura din cupru ilustrand o batalie marina fioroasa intre doua bestii.
Fântâna din Gradinile Amalienhavn. Stalpii din jurul fantanii sunt o creatie din bronz a arhitectului italian Arnaldo Pomodoro autorul unor opere de arta monumentala contemporana deosebit de spectaculoase.
Fântâna Stork, construită aici cu ocazia sărbătoririi nunţii de argint a regelui Danemarcei Christian al IX-lea si regina Louise.