La numai un an de la prima cursa de Formula 1, Abu Dhabi spera sa atraga si mai multi turisti prin deschiderea Ferrari World, un parc de distractii tematic grandios si primul dedicat faimosului constructor de masini. Parcul se va deschide in mai putin de 100 de zile si va contine un roller coaster care vrea sa imite senzatia de a conduce o masina de formula 1.
Parcul se afla langa circuitul futuristic de formula 1 Yas Marina, unde a avut loc primul Grand Prix din Abu Dhabi in noiembrie 2009 si complexul va fi cel mai mare parc de distractie tematic din lume care nu se afla in aer liber. Ferrari World, situat pe Insula Yas, se va deschide pe 28 octombrie, cu doua saptamani inainte de Grand Prix-ul de anul acesta si va fi acoperit de un acoperis rosu masiv ce se aseamana cu caroseria unui Ferrari GT.
Dupa ce intrati veti uita ca sunteti inauntru datorita faptului ca inaltimea acoperisului variaza intre 35 si 50 m si nu se vad elementele de sustinere a acestuia cu exceptia unui cos in mijloc si a unui rand de coloane. Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, spera ca parcul sa atraga turisti din intreaga lume mai ales ca orasul mai are si alte obiective turistice precum filiale moderne ale muzeelor Louvre si Guggenheim.
Ferrari World se intinde pe o suprafata de 86.000 m patrati in timp ce acoperisul care poarta si cea mai mare emblema Ferrari din lume, a calutului cabrat, se intinde pe o suprafata de 200.000 m patrati. Printre cele 20 de atractii ale sale se afla si 2 roller coastere dintre care unul numit Formula Rossa are ca tema cursele de formula 1 si se spune ca este cel mai rapid din lume cu o viteza maxima de 240 Km/h si care iti da senzatia ca esti la bordul unei masini de formula 1.
Al doilea a carui lungime iese de sub acoperisul rosu e format din doua linii cu trenuri care au forma de masini Ferrari. Ce este foarte interesant la acesta este faptul ca trenurile merg unul langa celalalt si in functie de greutatea pasagerilor unul din ele va trece linia de sosire primul.
Chiar in mijlocul cladirii se afla singura zona pe unde intra lumina naturala si unde turistii pot incerca Turnul G-Force. Acest turn a fost construit la inaltimea maxima admisa pe insula si prin intermediul lui turistii sunt aruncati in sus de unde pot vedea o panorama a intregii insule. In timpul urcusului pasagerii experimenteaza forte gravitationale similare cu acelea experimentate de pilotii de formula 1 in timpul curselor.
In alt loc o decapotabila Ferrari California Spyder ii plimba pe turisti prin Bell`Italia, o reproducere a zonei rurale italiene cu sate in miniatura dar si cu alte obiective importante a Italiei precum laguna Venetiei, Colosseum-ul si Turnul din Pisa. Exista aici si o replica destul de mare a fabricii de la Maranello unde pot fi observate etapele fabricarii unui Ferrari de la design pana la produsul final. Iubitorii motoarelor vor avea ocazia sa vada si cum functioneaza si cum arata la interior un motor V12 de la Ferrari.
Abu Dhabi spera ca toate aceste atractii vor atrage mai multi turisti in desertul Emiratelor Arabe. Se crede de asemenea ca pasionatii de curse din tarile vecine vor avea acum un motiv in plus pentru a vizita orasul.
Poti sa te numesti cu adevarat turist numai dupa ce ai vazut vulturii plesuvi din Canada sau crabii rosii din ...
Insulitele Kalla, Maakalla si Ulkokalla se gasesc in Golful Bothnia la aproximativ 20 Km distanta de Kalajoki. Idilica comunitate de pescari ...
Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca se deschide usa avionului la 10.000 metri altitudine? Sau ce se intampla cu apa ...
Un turist american risca sa fie acuzat si arestat pentru faptul de a aduna suveniruri de pe o plaja turceasca. ...
Saxonia a fost intotdeauna una dintre cele mai prospere si avansate cultural dintre toate regiunile Germaniei. In prezent, viata moderna ...
In primavara anului 2013 British Museum va prezenta doua expozitii noi, despre orasele romane Pompei si Herculaneum. Acestea vor fi primele ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat