Salamajarvi se afla situat in frumoasa regiune aspra si umeda Suomenselka. Aceasta zona intinsa si nelocuita este cunoscuta pentru diversele ecosisteme de mlastina si pentru animalele salbatice care traiesc aici. Tot aici veti gasi si paduri seculare si lacuri linistite nealterate de activitatea omului. Peisajul alterneaza de la mlastini cu insulite impadurite pana la terenuri stancoase acoperite cu paduri de pin. In unele cazuri terenurile se transforma in campuri de pietre.
In Parcul National Salamajarvi puteti sa va plimbati prin peisajul salbatic pe poteci linistite mergand pe urmele Renului de Padure salbatic. Peisajul Parcului National este dominat de mlastini pentru ca el se gaseste intr-un bazin hidrografic cu diferente foarte mici de altitudine si unde apa curge foarte incet.
Caracteristice pentru aceasta zona sunt mlastinile intinse cu numai cativa copaci dar ele sunt totusi de mai multe tipuri. Daca urmati traseele marcate veti avea ocazia sa invatati despre aceste ecosisteme diferite ale mlastinilor.
Cea mai impresionanta mlastina din Parcul national este Heikinjarvenneva. La marginea mlastinii exista un turn de observatie de unde puteti observa multe din speciile care traiesc aici printre care becata obisnuita, fluierarul de mlastina, fluierarul gulerat, fluierarul cu picioare verzi si becatina mica. Multe specii de rate salbatice si pescarusi isi faccuiburile printre baltile mlastinii. De asemenea si cocorii si lebedele de iarna traiesc pe teritoriul parcului, iar cu ajutorul unui binoclu puteti observa si viata gastei de semanatura.
In Parcul National Salamajarvi exista si cateva paduri seculare si mai ales in Rezervatia Naturala Salamanpera. Cel mai impresionant ecosistem de padure din parc este reprezentat de padurea seculara Koirajoki aflata in partea nordica a acestuia care este protejata inca din anul 1900. Cele mai abundente specii de pasari care traiesc in padure sunt cinteza, pitulicea fluieratoare, muscarul sur, cinteza de iarna si presura.
Daca aveti noroc, in timp ce mergeti pe marginea mlastinilor, veti putea vedea Renul de Padure Salbatic care a fost reintrodus in zona dupa ce disparuse din Finlanda la inceputul secolului 20. In 1979 2 masculi si 8 femele au fost transferate aici de la Kuhmo si de atunci populatia renilor salbatici a ajuns la peste 1000 de exemplare.
De asemenea sa vedeti urme ale glutonilor este un fapt normal acum pentru ca si acestia au fost reintrodusi in zona la inceputul anilor 1990. Puteti vedea si lupi pentru ca vin si ei ocazional pe teritoriul parcului dar mai degraba veti vedea elani pentru ca ei au o populatie permanenta aici.
In ultimii ani s-a incercat restaurarea padurilor si a mlastinilor din interiorul parcului mai ales ca padurile, inainte de a fi protejate, erau in exploatare comerciala. Majoritatea mlastinilor au ramas din fericire in starea lor naturala. In padurile cultivate unde diversitatea este mica s-a facut mai mult loc pentru speciile de foioase. Cateva din mlastinile care fusesera secate au fost aduse la starea initiala prin taierea unor copaci si astuparea santurilor astfel incat vegetatia specifica sa poata sa creasca din nou.
Piramidele au atras intotdeauna turistii prin maretia lor. Cele mai cunoscute le gasiti evident in Egipt si in Mexic dar ...
Un turist american risca sa fie acuzat si arestat pentru faptul de a aduna suveniruri de pe o plaja turceasca. ...
Sappada este un oras frumos din regiunea Veneto din Italia, bogat in istorie, cultura si natura. Unul din modurile in ...
Oulu, cel mai mare oras din nordul Europei, este o destinatie de vacanta ideala cu posibilitati de a va distra, ...
Trasee turistice in muntii Ceahlau: Satul Grinties (500 m) - Obcina Boistei (1.000 m) - Statiunea Turistica Durau (800 m) - Cascada Duruitoarea (1.021 ...
Trasee montane in culoarul Rucar - Bran. Bran (825 m) - Poiana Clincea (1.640 m) - Saua Tiganesti (2.195 m) - Cabana Omu (2.505 ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat