Faro este centrul administrativ al intregii regiuni Algarve cu o populatie de peste 55.000 de oameni. Orasul se poate lauda cu ruine arabe si romane, dar cele mai frumoase si mai atractive din cladirile vechi care inca mai exista au fost construite dupa cutremurele puternice din 1532 si 1755.
Maurii au ocupat orasul in secolul 8 si au numit orasul Ossonoba si in timpul ocupatiei lor acesta s-a dezvoltat intr-un port comercial pana in 1249 cand maurii au fost invinsi de fortele armate ale lui Afonso III. Prin decaderea orasului Silves, Faro a preluat rolul administrativ al regiunii.
Contele englez de Essex a jefuit orasul in anul 1596 impreuna cu camarazii sai cruciati si colectia de carti pe care au luat-o acestia din palatul episcopului de Faro a devenit o parte importanta a Bibliotecii Bodleian din Oxford. Un alt fapt interesant este ca pe timpul celor 500 de ani de ocupatie maura, au existat aici cetateni evrei, care au tiparit multe copii ale Vechiului Testament.
Cea mai atractiva este partea veche a orasului care este inca incercuita de zidurile romane si care dateaza din secolul 9. In interiorul zidurilor, o piata spatioasa deschisa care a fost locatia unui forum roman este ocupata acum de o Catedrala din secolul 13 care sta fata in fata cu palatul episcopal din secolul 18.
O alta cladire interesanta este manastirea din secolul 16 care a fost transformata acum in muzeul arheologic al orasului. Acest muzeu gazduieste si o sectie dedicata ocupatiei arabe.
Se spune ca Biserica Nossa Senhora do Carmo este cel mai bun exemplu a unor lucrari de placare in aur din sudul Europei. Ea cuprinde si spectacolul macabru al capelei care este plina cu oasele a peste 1200 de calugari.
In apropiere de micul bazin care se invecineaza cu Praca de Dom Francisco Gomes se gaseste un mic Muzeu Naval care cuprinde barci si galioane care ne prezinta evolutia maritima de pe aceasta coasta. Gasiti aici si un Centru Evreiesc care este format dintr-un cimitir si un mic muzeu.
Mare parte din oras este alcatuit acum din apartamente dar sunt si magazine atractive si un teatru interesant. Faro gazduieste si cunoscuta laguna Ria Formosa, o rezervatie naturala de peste 17.ooo ha, un loc de popas pentru sute de specii de pasari in timpul perioadelor de migratie.
Plaja se gaseste la aproximativ 7 Km de oras si este lunga si nisipoasa. Pentru a ajunge aici trebuie sa treceti un pod aflat in apropiere de aeroportul international. Primaria locala are si un departament cultural foarte activ care organizeaza diferite evenimente de-a lungul anului.
In apropiere de Faro se gaseste micul oras Almancil unde puteti gasi biserica Sao Lourenco de Matos faimoasa pentru tiglele sale albastre din secolul 18. La nord de Faro gasiti satul Estoi unde sunt ruinele romane Milreu care reprezinta o locuinta romana din secolul 3 care se bucura de multe facilitati pe care vilele din prezent nu le au. Mai la nord de acest sat se gaseste orasul Santa Barbara de Nexe cu o fortificatie din epoca bronzului situata pe un deal din apropiere.
Cunoscutele statiuni Quinta do Lago si Vale de Lobo, amandoua destinatii de vacanta de 5 stele, se gasesc la vest de Faro. Impreuna asigura campuri de golf de calitate, centre de tenis, lectii de calarie, hoteluri si vile pentru cazare.
Aceasta parte veche a orasului se afla situata intre baza Muntelui Urgull si centrul orasului si are deschidere la mare ...
Istra (Istria), cea mai mare peninsula a Croatiei pare a fi un taram cu comori ce asteapta sa fie descoperite, ...
Zidit intre 1698-1702, de domnitorul Constantin Brancoveanu, Palatul are un stil arhitectural romanesc renascentist sau brancovenesc. Una dintre caracteristice de ...
Disneyland Paris se afla in oraselul Marne-la-Vallée, la 32 km est de Paris si este un parc de distractii avand ...
O companie din Statele Unite, Clean The World, a inceput sa recicleze sapunul si samponul care raman in camerele de ...
Pentru majoritatea oamenilor de pe Glob succesiunea noapte - zi este absolut obisnuita dar, cum ar fi daca ziua ar ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat