Menorca a fost declarata o biosfera naturala UNESCO in 1993, o distinctie acordata localnicilor pentru pasiunea cu care au pastrat numeroasele aspecte ale insulei, cultura, flora, fauna si pentru ca au promovat un turism controlat si ecologic si o dezvoltare urbana in armonie cu natura.
Calatorind in jurul insulei va puteti da seama cat de magnifica este insula, o adevarata bijuterie a Mediteranei. Insula nu este foarte mare, dar in interiorul granitelor ei puteti descoperi o varitate larga de peisaje si multe specii unice de plante si animale endemice. Localnicii prietenosi ai insulei s-au straduit sa-i pastreze patrimoniul natural si s-au opus incercarilor de a transforma peisajul.
Dezvoltarea satelor si constructia de noi cladiri este controlata riguros, iar materialele folosite trebuie sa fie in armonie cu mediul inconjurator; se sprijina pastrarea mediului fara adaosul de culori artificiale si conservanti.
Parcul Natural Albufera din Es Grau este probabil cel mai reprezentativ dintre toate si aici puteti observa pasari migratoare, pesti si reptile. In afara de acesta insula mai are alte 5 parcuri naturale, o rezervatie maritima si 19 Zone Naturale de Interes Special.
Totul decurge armonios si fara probleme pe insula Menorca. Cea mai mare dilema a voastra aici ar putea fi pe ce plaja sa mergeti intr-o anumita zi. Insula are peste 120 de plaje pe toate gusturile, de la cele luni si nisipoase pana la golfuri ascunse sau plaje pline de roci ascutite.
Coasta de sud a insulei este insirat cu plaje cu nisipuri fine, inconjurate de paduri de pin si cu ape de culoarea turcoazului. Coasta de nord este mai salbatica si mai aspra din cauza eroziunii produse de vantul Tramontana, iar stancile sculptate de vant fac loc plajelor idilice sau golfuri salbatice cu ape adanci. Prezenta ierbii de mare posidonia, o specie endemica Marii Mediterane, este un bun indicator al sanatatii plajelor desi ea provoaca un usor disconfort turistilor care vor sa faca baie si nu sunt constienti de importanta ei.
Fundul marii este un mediu foarte bogat in care puteti gasi multe specii ale vietii marine dar si forme minerale oferind scufundatorilor un spectru de culori foarte interesant. Rezervatia Maritima a insulei este situata in nord. Daca veti naviga in jurul insulei veti avea ocazia sa vedeti mult mai multe decat pesterile subacvatice pline de viata.
Dar Menorca nu este reprezentata numai de plaje. O gama larga de peisaje si cele 300 de zile cu soare de pe insula permit turistilor sa descopere insula plimbandu-se. Plimbarile prin cheile insulei deschid vizitatorilor o lume complet noua. Cheile pornesc din centrul insule si continua spre sud pana la Cala Galdana sau Santo Tomas. Puteti descoperi ravine majestuase si peste 220 de specii de animale care traies printre minele vechi de piatra si constructiile preistorice. Daca va plac pesterile si aveti echipament sunt peste 50 de astfel de forme geologice care asteapta sa fie explorate.
Calatorind prin insula puteti de asemenea vedea o multime de helestee, mlastini sarate si lagune. Cea mai importanta zona umeda a insule este in Parcul Natural Albufera desi zonele Addaia, Son Saura si Son Bou merita si ele vizitate.
Zona acoperita de Parcul National Dolomiti Bellunesi gazduieste peisaje naturale minunate si specii rare de flora si fauna pe care ...
Patrimoniul arhitectural bogat al Europei este una dintre cele mai mari atractii pentru turisti. Un numar impresionant de turisti este ...
Personalul terestru si echipajele din avioanele apartinand liniei aeriene spaniole Iberia planuiesc 15 zile de greva impartite in trei perioade in ...
Zeul fulgerului si al tunetului, Jupiter, se pare ca "si-a luat vacanta"... pe litoralul romanesc; ocupandu-si un loc intre zeul ...
Pasagerii aeronavelor vor putea folosi telefoanele mobile in avion in timpul decolarii si aterizarii, daca linia aeriana va permite acest ...
Pentru poporul elen, ouale simbolizeaza un omagiu adus sangelui lui Iisus, fiind totodata un simbol al fertilitatii si al belsugului. ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat