Muzeul National de Istorie Naturala dateaza din 1857 si pana in prezent in colectiile sale se gasesc peste doua milioane de specimene diverse, din intreaga lume, fiind unul dintre cele mai interesante muzee atat pentru copii, cat si pentru adulti.
La Galeria Nationala pasionatii vor descoperi o impresionanta si variata colectie de arta irlandeza si lucrari ale marilor maestri europeni.
La Biblioteca Chester Beatty bibliofilii au la dispozitie numeroase carti rare, manuscrise foarte valoroase, multe vechi de sute de ani, colectii de imagini si publicatii irlandeze si miniaturi.
Construit de regele Angliei, John, in 1210, castelul a fost asediat de doua ori in secolul XVII.
Cel mai lung rau din Irlanda.
Una dintre cele mai bune locatii din Europa in care puteti pescui somon.
Cunoscut si ca Nevasta lui Lot, aceasta structura din piatra aflata la intrarea in port a fost construita la ordinele guvernului britanic, dupa revolta din 1798. A facut parte dintr-o retea de faruri si semnalizatoare asezate de-a lungul coastei irlandeze.
Un tur infricosator prin viata scriitorului Bram Stocker, autorul lui Dracula.
Datand din secolul XI, este cea mai veche cladire din Dublin, desi a fost restaurata masiv in secolul XIX. Un interes special in prezinta cripta, care este mai veche decat catedrala.
Aceasta este inchisoarea in care au fost executati cei 1916 de razvratiti.
Cel mai mare parc urban din Europa. Include un teren de polo si gradina zoologica. In parc se afla si resedinta presedintelui Irlandei si al ambasadrului SUA.
Desi partea de vest a castelului a fost preluat de Hugh de Lacy in 1190, castelul poarta numele regelui John, care a vizitat Carlingford in 1210. Partea de est a castelului a fost construita la jumatatea secolului XIII, cu modificari in secolele XV, XVI.
Un conac fortificat ce a apartinut familiei de comercianti bogati Taaffe, care au devenit conti de Carlingford in 1661. apropierea de port sugereaza ca parterul cladirii a fost depozit, doar etajele superioare fiind folosite ca resedinta.
Aceasta este singura poarta pastrata in Carlingford si printre putinele din Irlanda. La inceput a avut trei etaje, insa a fost modificat in secolul XIX.
O casa cu trei etaje fortificata, apartinand unei familii bogate de comercianti. Desi doar in 1467 Carlington a primit dreptul de a bate monezi, este putin probabil ca aceasta casa sa fi fost folosita ca monetarie. Cea mia interesanta trasatura a casei sunt ferestrele inalte.
Dominicanii s-au stabilit in Carlingford in 1305. Desfiintata de catre Henry VIII in 1540, manastirea a devenit obiect de disputa intre dominicani si franciscani. Au castigat dominicanii, insa manastirea a ramas abndonata in secolul XVIII. Ramasitele de astazi constau intr-un naos si spatiul rezervat coristilor, separate de un turn. Mai exista si posibile ramasite ale unei mori situata la sud.
Astazi a mai ramas doar cateva urme de muschete in zid, ceea ce sugereaza prezenta armelor de foc in Irlanda la sfarsitul secolului XV. Scopul portii era ca bunurile ce intrau in oras sa poata fi taxate.
O frumoasa casa in stil georgian construita de William Stannus in 1727, inconjurata de ziduri si un turn de veghe. La primul etaj se afla o camera cu tavanul decorat in stil rococo. La subsol se afla doua pasaje subterane, acum blocate.
Donata de Biserica Irlandei orasului Carlingford, aceasta biserica medievala expune in interior istoria orasului, din vremea vikingilor pana in prezent.
Un cap din piatra numit cu afectiune De gaulle. Acesta se afla la sud, pe o cladire de pe strada Newry.
Acum strada principala din oras, aici a fist zona in care se tinea iarmarocul in fiecare saptamana, inca din 1358. Acum este intersectia dintre strazile Dundalk si River Lane.
Muzeul expune istoria tinutului Tipperary, din epoca de piatra pana in prezent. In fiecare an, muzeul gazduieste si o serie de expozitii speciale.
A fost o cladire civila pana in 1810, cand a fost transformata in magazin. In trecut a fost folosita si pentru colectarea taxelor, pentru intalniri si ca sala de judecata. In cladire se afla si o macheta a orasului, cum arata in secolul XIII.
Centrul de arta prezinta un amestec de arta si evenimente culturale. Gazduieste 12 expozitii pe an, iar toamna si primavara are loc sezonul de mizica clasica.
O biserica neo-gotica, inceputa in 1862. La inceput avea un naos si doua nave laterale separate prin arcade. Arcadele au fost mai apoi demolate, precum si zidurile din exterior.
Ruinele manastirii se afla la intrarea in oras. Au mai ramas doar fragmentele bisericii, o usa sculptata si cateva capitelii fiind exemple exceptionale de arta romanesca irlandeza.
Crucea a fost facuta pentru regele Turlough O~Conor, in 1123, iar acum se afla in Muzeul National din Dublin. Pe strada principala se afla o cruce din secolul XIV, cu inscriptii.
Movila funerara neolitica si locatie aflata pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Monumentul funerar a fost construit inainte ca celtii sa vina pe insula. Arhitectura mormantului include un cub prin care lumina solara intra in mormant, doar in timpul solstitiului de iarna. Newgrange face parte din Parcul Arheologic Bru Na Boinne, aflat la 8km vest de Drogheda.
Aflata in centrul orasului, catedrala contine ramasitele capului Sf Oliver Plunkett, expuse intr-o vitrina de sticla.
Turnul poarta numele intemeietorului orasului, Regnall si este cea mai veche cladire civica din Irlanda, precum si cel mai vechi monument care si-a pastrat numele viking. Acum turnul este muzeu ce expune elemente din istoria orauslui si a turnului in sine.
Muzeul detine mii de artefactegasite in timpul sapaturilor arheologice care au descoperit patrimoniul celui mai vechi oras din Irlanda.
Va ofera privelisti panoramice excelente.
Aflat pe Insula Regelui.
Aflata pe Insula Regelui.
Un excelent teren de rugbi.
Un loc ce merita vizitat, fie ca sunteti sau nu genul activ.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat