A fost superb, insa voi reda din amintirile care mi-au ramas. In primul rand, as incepe cu drumul spre Turcia caci am calatorit cu un autocar, printr-o agentie de turism. Dupa ce am trecut de granita cu Bulgaria, am avut un sentiment de revenire in trecut intrucat de celalata parte a Dunarii ne astepa un oras din alta epoca , cu blocuri afumate de timp si noxe iar asezarile si oamenii, pe masura ce ne apropiam de granita cu Turcia mi s-au parut foarte sarace, de undeva dintr-un alt timp, cu case construite din chirpici si neingrijite. Mi-a placut insa peisajul, intrucat drumul trecea prin munti .Dupa ce am trecut granita cu Turcia, inca de la intrare, parca am intrat intr-o alta lume. Soseaua era lata, neteda, campurile cultivate cu porumb si floarea soarelui erau impecabile, arate si fara pic de buruiana. Foarte tarziu am ajuns la Canakkale, primul oras mare din Turcia , unde am innoptat, intr-un hotel, la marginea unui lan de porumb. Dar ce mai conta! Eram foarte obositi si nu doream decat sa ne odihnim. Locatia desi saracacioasa avea si pat cu lenjerie curata si aer conditionat. Astfel ca a doua zi , dis de dimineata am pornit cu autocarul spre port pentru a traversa Bosforul si am avut o senzatie deosebita, desi am mai fost cu vaporul. Dupa traversarea cu bacul, am ajuns la vechea cetate a Troiei si apoi , pe ruta Izmir ne-am deplasat si ajuns la Marmaris, in sud estul Turciei. Acest lucru a fost posibil pentru ca drumurile la turci sunt nemaipomenite. Nici in 20 de ani nu o sa-i ajungem, din pacate.! Seara, tarziu am ajuns la hotel, aflat la 100 de metri de mare, am luat cina si ne-am dus sa vedem marea. Hotelul la care ne-am cazat se numeste Atlanta Persa, cu personal amabil, si clasat la 3 stele. De fapt dupa standardele noastre este de 2 stele. Dar a fost curat, cu lenjerie si prosoape curate. Avea aer conditionat si televizor , cu programe in limba turca. Gunoiul se schimba in fiecare zi iar vederea era la mare. Marea era mult mai sarata decat marea Neagra, limpede , se vedeau pestii, curata, calda si fara bolovani. Bucataria turceasca este foarte interesanta, cu multe legume, fructe si sosuri excelente. Turcii nu mananca prea multa carne din cauza temperaturilor extrem de ridicate ( noua ne-a luat 2 zile sa ne aclimatizam ) Dulciurile, torturile sunt extrem de dulci pentru gusturile noastre. Aceasta, se explica din nevoia de energie. As avea foarte multe de spus pentru ca am ramas cu impresii foarte placute ca turist insa nu mi-ar placea sa fiu femeie in acea tara.,