Catedrala Ortodoxa Sf. Ioan Botezatorul
Cladirea a fost construita intre anii 1862 - 1865, in stil baroc. Lucrarile au fost conduse de arhitectul Antoniu Czigler si au inceput in anul 1861 pe un teren mlastinos nu tocmai prielnic pentru o zidire monumentala, fapt ce a necesitat construirea bisericii pe pilote. In scurt timp, dupa darea ei in folosinta, datorita structurii terenului au aparut crapaturi in zidire, ce necesitau reparatii urgente. Aceste reparatii s-au desfasurat concomitent cu lucrarile de finisare si infrumusetare interioara, totul terminandu-se la 28 februarie 1870.
Biserica prezinta un plan treflat cu un pronaos supralargit ca urmare a flancarii lui de catre cele doua turnuri clopotnita. Absida altarului, in interior, este semicirculara, cu o nisa pentru tronul episcopal. La exterior absida altarului este poligonala, prezentand cinci laturi. Altarul este despartit de naos printr-un splendid iconostas, opera a sculptorului Mihail Alexici. Intrarea in biserica se face pe laturile de nord, sud si vest. Pe fatada de vest se afla intrarea principala, asezata central, avand o usa cu doua canaturi. Intrarea este dreptunghiulara si are ancadrament din piatra ce este flancat de nise dreptunghiulare.
In 1905-1906 se efectueaza prima mare restaurare a exteriorului si o serie de lucrari in interior. Aticul, cu fereastra rotunda dintre cele doua turnuri clopotnita, a fost adaugat in aceasta perioada. Bisericii i s-a introdus lumina electrica in anul 1921, iar in 1939 s-au facut din nou o serie de reparatii.
In 1966, pe fatada principala, au fost pictate in fresca nisele. In ultimii ani, prin stradania Episcopiei aradene, au fost realizate ample lucrari de restaurare, facute de catre artistul Viorel Tigu.