Este unul din cele mai importante monumente istorice existente, in momentul de fata, in zona de vest a tarii. Ridicata in a doua jumatate a secolului al XVII -lea, cetatea a fost considerata ca una dintre cele mai impresionante fortificatii militare ale timpurilor respective.
Palatul administrativ adaposteste in prezent Primaria, Prefectura si Consiliul judetean. A fost construit intre anii 1872-1874, dupa proiectul arhitectului Pekar Ferenc. Stilul cladirii imbina neorenascentismul flamand cu stilul primariilor medievale tarzii.
Situat pe Bulevardul Revolutiei nr. 73, Palatul este unul dintre imobilele cele mai impunatoare ale municipiului. La sfarsitul secolului al XIX-lea, a fost construit de societatea de cale ferata Arad-Cenad, dupa planurile arhitectului Jivaszek.
Construirea Podului Traian a fost propusa de catre conducerea orasului la inceputul secolului XX. Insa in anul 1908 s-a acceptat un proiect al societatii de cai ferate din Austria.
Cladirea a fost construita intre anii 1872-1874. In acelasi an, in cladirea nou construita au avut loc primele reprezentatii teatrale. Edificiul este realizat in stil neoclasic, cu trei nivele, iar intrarea principala este in axul bulevardului si marcata de o coloana ce sustine un fronton.
A fost construita intre anii 1698-1702, are un plan dreptunghiular cu absida in decros si un turn clopotnita in axul longitudinal. La intrarile de pe laturile de nord si sud biserica prezinta cate un mic pridvor. Biserica poarta hramul "Sf. Petru si Pavel" si a fost ctitorita de catre capitanul Ioan Tekelia si granicerii sai.
Cladirea, monument de arhitectura deosebit, este ridicata in perioada anilor 1902-1904, in stil renascentist, dupa planurile arhitectului Emil Tabakovics. Intrarea principala a bisericii este boltita, dominata pe ambele laturi de cate doua coloane masive, care incadreaza in partea lor superioara frontispiciul semicircular adancit.
Manastirea a fost ridicata in anii 1760-1762 de catre episcopul Sinesie Jivanovici (1751-1768), pentru vesnica sa pomenire si pentru a fi folosita de urmasii sai in scaunul episcopal al Aradului.
Cladirea a fost construita intre anii 1862 - 1865, in stil baroc. Lucrarile au fost conduse de arhitectul Antoniu Czigler si au inceput in anul 1861 pe un teren mlastinos nu tocmai prielnic pentru o zidire monumentala, fapt ce a necesitat construirea bisericii pe pilote.
Biserica Rosie reprezinta un punct de atractie deosebit. Denumirea vine de la finisajul exterior, realizat din caramida aparenta slefuita.
Turnul are o inaltime de 35 metri si a fost dat in folosinta in anul 1896. Ca stil arhitectonic el completeaza aspectul unitar alarhitecturii aradene de stil eclectic sau secession.
Cladirea bibliotecii, realizata in stil secession, a fost construita in anul 1913. Prima biblioteca din Arad a fost construita in anul 1881 si continea 1.523 volume.
A fost construit intre anii 1911-1913 dupa planurile arhitectului Ludovic Szantay. Constructia s-a realizat la initiativa societatii culturale Kolecsey.
Strandul Neptun este al doilea ca marime din Europa situat langa o apa curgatoare. Lucrarile de constructie au fost efectuate la sfarsitul anilor 60.
A fost construit in anul 1817 la initiativa lui Jacob Hirschl in stil neoclasic. Aici au avut loc spectacolele trupei lui Matei Milo, in cadrul turneului prin Transilvania, spectacole la care a participat si Mihai Eminescu in calitate de sufleur.
Cetatea a fost construita de catre Andrei Kolcsei, comite de Zarand si Bekes, dupa ce a primit domeniul la anul 1356, pana la 1375.
Biserica de lemn a fost construita in 1724, cu pictura originala de la 1750 realizata de "zugravul" David de la Curtea de Arges. Stramutata de la Groseni (Arad) in parcul spitalului, aceasta a fost refacuta si pusa la dispozitia bolnavilor.
Cunoscuta sub denumirea de "Casa cu lacat", a fost zidita in 1815 si renovata in 1851 iar in 1963 a suferit alte modificari, spatiile comerciale de la parter fiind transformate in locuinte.
Muzeul a fost infiintat in anul 1893. Cladirea care adaposteste muzeul este Palat Cultural, monument de arhitectura, construit in 1913, a arhitectului Ludovic Szantay.
Cladirea muzeului este monument de arhitectura (secolul al XX-lea) si cuprinde arta romaneasca (lucrari de plastica romaneasca din secolele XIX - XX, picturi de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Nicolae Tonitza
Piata Avram lancu a fost centrul comercial si politic al Aradului inceputului de secol al XIX-lea, fiind totodata si sediul vechii primarii construite in 1704 (numarul 16).
Manastirea Bezdin este situata la o distanta de 36 km vest de Arad, in localitatea Munar.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat