Statiunea este situata in partea de nord-vest a Romaniei, in Campia Crisurilor, la zona de contact cu extremitatea vestica a dealurilor de la poalele Muntilor Padurea Craiului. Mai exact, statiunea se afla la o distanta de 9 km de Oradea si la 22 km de punctul rutier de frontiera Bors.
Statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraneeana.
Baile Felix dispun de o bogata baza de tratament cu: instalatii pentru bai la cada, instalatii pentru aplicatii calde cu namol si parafina, bazine cu apa termala, instalatii pentru elongatii sub apa, instalatii pentru electro si hidro terapie, sauna, piscine acoperite si in aer liber, sali de gimnastica medicala.
Date istorice:
In 1221, apare cea mai veche marturie a Bailor Felix - Diploma a Vaticanului fiind mentionate apele termale de langa Cetatea Oradiei ca Termae Varadienses sau Baile Oradiei.
Efectul tamaduitor al bailor termale isi pune amprenta pe scrierile marelui umanist Nicolaus Olahus, care le aduce un omagiu in 1536.
Mai tarziu, intre 1700 - 1721, Felix Heldres descopera si utilizeaza izvorul Felix, a carui denumire s-a generalizat cu timpul pentru toata statiunea. In 1731 se face prima analiza a apelor termale si ale proprietatii lor curative.
Prima atestare despre statiune dateaza din anul 1763 si contine notele unui medic privind construirea unui bazin pentru bai. In 1771, bazinul de lemn a fost transformat in bazin de piatra atasandu-se si cabine de bai.
Prima cladire a fost construita intre 1766-1772. Statiunea incepe sa se dezvolte dupa realizarea primului foraj modern de la Izvorului Principal in 1885.
Simbolul statiunii, "nufarul termal" sau "floarea de lotus" (Nymphaea Lotus var. Termalis), a fost descoperit in anul 1789 de botanistul P. Kitaibel si denumit in 1908 de catre J. Tuzson, care face asemanarea cu nufarul de Nil. In 1931, planta a fost declarata monument al naturii.
La expozitia mondiala din 1896, apelor din aceasta statiune li s-a acordat medalia de Aur si Diploma de onoare.
Scuzati-ma, Turistik. Am postat articolul inainte sa-l termin, din greseala.Iata continuarea: Fetele venisera sa predea Aqua Zumba. Dansez cu Mihai(sper ca vi-l amintiti) putina zumba. Adica 2`30".Dupa acele 2,5 minute, il vad ...
pretul pentru intrarea in strand este suficient de mare,si nu poti iesi pentru ca trebuie sa pletesti iar orice intrare. statiunea este mizerabila desi se incaseaza taxa de statiune curatienia lasa de dorit.japca pe fata la toate colturile.6...
Faimoasa statiune balneo climaterica cu ape termale se afla la o aruncatura de bat de municipiul Oradea. Aceasta statiune ofera conditii exceptionale de cazare, masa, tratament si relaxare!!! Prima impresie, inghesuiala mare (chiar nu stiu de ce?), soferi nervosi care ...
Desi merg foarte des la Oradea(la rude si prieteni) in week-end-ul trecut am fost dupa vreo 10-12 ani si pana la Felix sa vad ce s-a mai intamplat prin zona. Baile Felix spre surprinderea mea arata bine, ...
Buna ziua,Turistik! Am impresii noi sa va spun. Vinerea trecuta, pe 17 iunie, sotul meu avea treaba in Oradea. Fiindca urmau trei zile libere, am zis sa mergem cu el. Fara discutii, sotul a acceptat. Pe 16 ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat