Biserica evanghelica construita in stilul gotic tarziu, are un turn de 75 m si in interior se gaseste cea mai veche sculptura ecvestra din Transilvania.
In urma recensamantului din 1930, comunitatea mozaica din Bistrita numara 2.198 de credinciosi, reprezentand 15,55% din totalul populatiei orasului. Dupa deportarea evreilor in lagarele naziste de extreminare, in mai 1944, dar si ca urmare a emigrarii masive in SUA si Israel in epoca Ceausescu, sinagoga a ajuns intr-o stare de paragina.
Turnul Dogarilor din zona centrala a Bistritei, singurul care s-a pastrat din totalul de 18, are o inaltime de 25 de m.
Este un complex din 13 cladiri, care dateaza din secolele XV-XVI, fiind totodata cele mai tipice constructii renascentiste din Transilvania.
Monument de arhitectura de la inceputul secolului al XVI-lea, fosta locuinta a unui mare mester bijutier care i-a infrumusetat fatada (intre 1560-1563) cu admirabile ancadramente de piatra in stilul Renasterii, executate de pietrarul italian Petrus da Lugano.
Situata in strada Andrei Muresanu nr. 19, casa memoriala a celui care a dat poezia "Un rasunet", Andrei Muresanu, adaposteste din anul 1984 filiala Bibliotecii Judetene pentru copii si tineret.
Cheile Bistritei sunt situate in partea vestica a Masivului Buila-Vanturarita, fiind formate pe raul cu acelasi nume. Aceste chei sunt considerate ca fiind printre cele mai inguste chei din Romania.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat