"Davosul Romaniei", "sectorul sapte al Bucurestiului", "orasul cantemiristilor", "capitala golfului" sunt cateva dintre atributele ce-i confera frumosului oras de la poalele Bucegilor statutul de statiune climaterica in continua dezvoltare, vizitata fiind de tot mai multi turisti romani si straini.
Breaza este situata in nord-vestul judetului Prahova, pe stravechiul drum de legatura intre Transilvania si Muntenia, folosit astazi de magistrala feroviara nr. 3 si soseaua internationala E 60, pe cursul mijlociu al raului Prahova.
Orasul este marginit la nord de Depresiunea Comarnic - Talea, ce face parte din sirul depresiunilor subcarpatice interne, iar la sud de Depresiunea Campina, depresiune subcarpatica externa. La est si vest sunt doua siruri de dealuri subcarpatice, ce constituie o prelungire spre sud a muntilor.
Breaza este poarta de intrare in zona turistica a masivului Bucegi.
Clima blanda, lipsita de viscol si geruri naprasnice, fara ceturi, cu umiditate moderata, reprezinta un potential important pentru dezvoltarea climatoterapiei si turismului. Conditiile naturale ale asezarii, peisajul incantator, te indeamna la drumetii, iar potecile la cicloturism, fac din aceasta asezare un centru de atractie.
Calitatea aerului din Breaza se datoreaza ozonului si ionilor negativi, cu efect terapeutic asupra cailor respiratorii, in insomnii, depresii, stari de stres, etc.
Izvoarele cu apa minerala sulfuroasa, sulfatata, calcica, sodica, hipotona, creeaza posibolitatea unui tratament balnear deosebit.
Statiunea Breaza detine obiective de interes turistic deosebit, legate de trecutul istoric al localitatii si de activitatea unor personalitati culturale care au trait si creat aici.
La poalele dealurilor Gurga si Sinoiu, Breaza isi atrage turistii in renumita statiune balneoclimaterica permanenta Breaza. Aici se poate trata nevrozele, surmenajele, bolile cardio-vasculare, respiratorii, hepatobiliare, anemii si convalescenta.
Pe de alta parte, conditiile naturale ale asezarii, peisajul incantator si potecile, fac din aceasta o atractie turistica de neocolit.
Se pot vizita urmatoarele obiective turistice:
- Casa de cultura Ion Manolescu
- Obeliscul cu vultur din strada Libertatii si din Gura Beliei
- Obeliscul cu cruce din curtea scolii Valea Tarsei
- biserica din Breaza de Jos
- biserica din centru cu hramul Sf. Nicolae din 1977
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat