Muzeul National de Arta al Romaniei
Muzeul National de Arta are trei galerii de arta si o istorie regala: Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Romaneasca Moderna, toate insumeaza opere expuse intr-o maniera atractiva si moderna, orice vizita fiind un mod agreabil si instructiv de a petrece timpul.
In anul 1837, domnitorul Alexandru Ghica transforma in palat de ceremonie casa construita in 1820 de Dinicu Golescu pe Podul Mogosoaiei, pe locul ocupat acum de aripa de sud a cladirii muzeului.
Perioada dintre 1859-1866, cladirea, modesta ca dimensiuni si aspect, continua sa indeplineasca rolul de palat domnesc, fiind locuita de Alexandru Ioan Cuza.
1866 (10 mai), Nicolae, fiul lui Dinicu Golescu, general si membru al Locotenentei Domnesti, conduce si instaleaza in aceasta casa pe principele Carol de Hohenzollern, care o va modifica, amplificind-o substantial in timpul domniei sale (1866-1881; 1881-1914).
Intre anii 1938-1940 sunt intocmite planurile pentru o noua aripa a palatului, in partea de nord, inspre strada Ştirbei Voda, care va fi finalizata in doi ani.
Dupa patru ani, aceasta aripa este distrusa partial in timpul bombardamentului din aprilie, iar in 1948, prin hotararea Consiliului de Ministri, palatul regal din Calea Victoriei (cu exceptia salilor de receptie) trece in administrarea si folosinta Ministerului Artelor si Informatiilor, in perspectiva deschiderii unui muzeu national de arta. Salile de receptie din corpul central sunt atribuite Consiliului de Ministri (devenit apoi Consiliul de Stat).
Muzeul va functiona neintrerupt pina in 1989. In 1989, in timpul evenimentelor din decembrie, cladirea este distrusa si avariata in proportie de 80%, peste 1000 de lucrari fiind si ele degradate sau distruse.
Printr-o hotarire de guvern (1990), intreaga cladire a fostului palat regal este atribuita Muzeului National de Arta al Romaniei. Intre 1990-2000, muzeul este inchis pentru ample lucrari de renovare si reamenajare, interval in care, pentru a-si valorifica patrimoniul, organizeaza numai expozitii temporare, atat la sediul sau cat si in strainatate.
Începind cu luna mai 2000, se deschid succesiv Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Romaneasca Moderna (martie 2001) si Galeria de Arta Veche Romaneasca (aprilie 2002).