Muzeul National Geologic
Amenajat in cladirea istorica a Institutului Geologic al Romaniei (1906), Muzeul National de Geologie a fost deschis publicului in anul 1990. Depozitarul unui patrimoniu de peste 80.000 de esantioane de minerale, roci si fosile, muzeul este organizat ca o carte, ce ilustreaza domeniile principale ale geologiei.
La infiintarea Institutului Geologic al Romaniei, chiar prin regulamentul de functionare, semnat de regele Carol I la 19 iunie 1906, se prevedea: "se vor alcatui colectiuni de roci si minerale din tara care, cu invoirea directorului vor putea fi vizitate si consultate de public".
Dupa ce colectiile initiate in secolul trecut au fost supuse dezmembrarii sau chiar deteriorarii totale, ele regasindu-se doar in parte in institutia nou creata, colectiile reprezentative litologice, mineralogice si paleontologice, beneficiau acum de un spatiu adecvat - "Sala mare de colectiuni" - din cadrul cladirii noi din Soseaua Kiseleff nr. 2.
Acest imobil, terminat in anul 1908, dupa proiectul renumitului arhitect Victor Stefanescu, intr-un stil neobrancovenesc, a fost declarat monument arhitectonic, in incinta lui fiind adapostit astazi, Muzeul National de Geologie.