Palatul Ghica-Tei
La intersectia bulevardului Lacul Tei cu strada Doamna Ghica, vizavi de benzinarie, se gaseste unul dintre cele mai vechi si mai interesante palate din Bucuresti - Palatul Ghica-Tei. E usor neobservabil, deoarece cladirea este invadata de verdeata confundandu-se cu Parcul Plumbuita si Parcul Tei, cu care se invecineaza.
Punctele de observatie sunt vulturii care pazesc poarta de intrare a Palatului Ghica-Tei. Palatul este in renovare iar vulturii par, datorita schelelor ce-i incadreaza, mai degraba sa cloceasca pasnic in cuiburi decat sa scruteze cu ochi ageri inaltimile, insa aceasta nu face edificiul mai putin interesant.
Cladirea neoclasica, in elegantul stil italienesc dar prezentand si elemente ale Renasterii franceze, a fost ridicata de domnitorul Grigore Dimitrie Ghica in anul 1822 pe locul unei mai vechi case apartinand banului Dumitrache Ghica. Este cel mai important edificiu de arhitectura neoclasica italiana din Bucuresti, iar Biserica Ghica-Tei, cu care se invecineaza, i-a fost adaugata drept paraclis in 1833.
Multa vreme a functionat ca resedinta de vara a domnitorului, insa dupa al doilea razboi mondial vremurile s-au schimbat iar din 1979 venerabila cladire a devenit gazda restaurantului "Tei".
Un lucru pe care putina lume il stie este ca Palatul Ghica Tei este legat de Manastirea Plumbuita printr-un tunel de refugiu lung de aproape un kilometru - semn al timpurilor tulburi in care a fost cladit.