Informații turistice generale
Localitatea se afla la confluenta paraului Frumoasa cu Oltul, in lunca Oltului, la sud de nodul de cale ferata, la o altitudine de 674 m deasupra nivelului marii.
In 1853 Benko Karoly semnaleaza izvoare de apa minerala la poalele dealului Borhegyes si din lunca paraului Beta. Satul se extinde spre vest pana la Harghita Ciceului (1761 m). In anul 1853 a fost semnalata o grota puciosa - adica mofeta in zona izvoarelor paraului Beta.
In locul numit Campul cetatii se gasesc ruinele cetatii Ciceului. Potrivit datinei franciscanii din Sumuleu, inaintea construirii manastirii actuale au locuit aici. Localitatea, din punct de vedere administrativ apartine comunei Siculeni.
Biserica romano-catolica a fost sfintita in 1783, cu hramul Sfantului Anton de Padua. Pelerinajul are loc in ziua de 13 iunie. Biserica este monument arhitectural. Din punct de vedere eclesiastic a apartinut parohiei din Delnita, dar inca din 1699 avem date, despre dorinta comunitatii locale de a avea propriul paroh. Despartirea s-a produs abia in 1783.
Altarul bisericii dateaza din 1800. Pictura principala, opera unui mester necunoscut, reprezinta protectorul bisericii, Sfantul Anton de Padua. Biserica a capatat forma actuala in 1839. Din vremea in care parohul bisericii a fost Zold Peter, o cruce de piatra este pastrata pana-n zilele noastre cladita in zidul protector al bisericii.
Avand in vedere structura nacelei, se presupune ca initial biserica a fost construita in stil gotic. Satul a avut o capalna in locul denumit azi muntele lui Sf. Francisc. Parohia, de asemenea este monument arhitectural.
Castelul din partea de nord a localitatii a fost construit la sfarsitul secolului al XVII-lea.
Obiective turistice și atracții în Ciceu
Călătorești în Ciceu? Află ce poți vizita, locuri pe care nu ai vrea să le ratezi.