Biserica Sfantul Sava
Documentele istorice mentioneaza ca aceasta biserica dateaza din 1583. Atunci cu ajutorul domnitorului Petru Schiopu, a fost inaltata pe locul cumparat de la o calugarita, pe nume Macrina, o biserica.
Din vechea constructie nu se stie ce mai ramasese, cand in 1625, un boier a lui Petru Schiopu, Enache Caragea inalta Biserica "Sf. Sava" care s-a pastrat din acea perioada pana in zilele noastre.
Biserica cu un plan in forma de nava, prezinta pe naos si pe pronaos, doua turle poligonale, largi si joase, de aspect musulman, unice in arhitectura romaneasca. Turlele sunt impodobite cu nise scunde, limitate de doua braie.
Turnul-clopotnita cu aspect de fortareata, a fost adugat mai tarziu, la o data care nu s-a stabilit. Turnul prezinta o tainita si un meterez, iar deasupra, camera clopotelor.
Este impodobit cu un brau sub forma de franghie, situat la jumatatea inaltimii sale. Usa intrarii in turn este de inspiratie gotica, fiind incadrata intr-un chenar. Rama exterioara este sub forma de torsada. Deasupra usii este pisania in limba greaca.
Zidurile bisericii sunt sustinute de contraforturi de piatra masiva. Intre 1676 - 1678, in timpul voievodului Antonie Russet, a fost construit zidul ce imprejmuia manastirea. Distrusa in timp, biserica a fost restaurata in doua etape mai importante: in 1820, cand biserica a fost complet reconstruita si in 1844, cand a fost reinnoita. Totusi biserica si-a pastrat caracterul original al stilului bizantin al secolului al XVII-lea.
In anul 1998 biserica a primit ca donatie fragmente din moastele Sfantului Mucenic Trifon si a Sfintei Mucenite Macrina, reactivandu-se astfel ca loc de pelerinaj.