Informații turistice generale
Amplasat sub "barbia" Fagarasului, pe malurile batranului Argessis, satul Oesti are originea destul de veche. Mai exact, la poalele Muntilor Fragarasului, pe valea raului Arges (520 m altitudine).
A facut parte din Voievodatul lui Seneslau, cu centru in Depresiunea Titestilor sau a Arefului, voievodat despre care pomeneste Diploma Ioanitilor data de regel Ungariei Bela al IV-lea, in iunie 1242.
Legendele locale afirma ca, dupa descalecatul Tarii Romanesti de Radu I, cunoscut in popor sub numele de Negru-Voda, o ruda a domnului, anume Oescu, s-a asezat pe Valea Oeasca, pe la Rudari, impreuna cu familia sa si cu o multime de fugari. Aici au gasit pe locuitorii acestui tinut infundati in paduri, prin vai si locuri mai ferite de navala strainilor.
Cea dintai atestare despre satul Oesti sta marturisita in litera hrisovului domnesc dat in anul 1547 cand Mircea Ciobanu, domnitorul Tarii Romanesti, intareste doamnei Despina si doamnei Ruxandra satele Bragaresti, Uesti, Dragoesti si Copacelul, "...ca sa le fie lor mosie ohabanica si feciorilor si nepotilor si stranepotilor si de nimeni sa nu clateasca, dupa zisa domniei mele".
Oestii se afla la 150 km distanta de Bucuresti, la 50 km de Pitesti si la 13 km de orasul Municipiu Curtea De Arges, pe drumul national 7C Curtea de Arges – Capataneni.
Imagini Oesti
Poze postate de către editorii și membrii comunității Turistik
Mai multe imagini
Aveți imagini din Oesti? Le puteți posta pe Comunitatea Turistik!
Click aici