Informații turistice generale
La 23 km departare de orasul Sibiu, pe raul Sibielului in sus, adapostit ca intr-o caldare de poalele muntilor Cibinului, satul Sibiel isi duce mai departe in istorie o straveche stafeta de frumos natural, de cultura si de traditie romaneasca. Istoria nescrisa a acestei asezari incepe cu relicvele din neolitic gasite in aria satului si a hotarului si depuse la muzeul satului.
Datele scrise despre Sibiel dateaza din secolul XIV, mai precis in anul 1322 cand Cetatea SALGO aparea in documente, identificata ca Cetatea de la Varful Zidului, astazi locul de la Chilii. Povestea cetatii este invaluita in mister, batranii satului spun ca e de pe vremea uriasilor si ca acolo si-ar fi ascuns Decebal comorile de frica lui Traian. Numele celei mai vechi strazi, de sorginte slava plaseaza originile satului in epoca slavona.
In Sibiel s-au pastrat o serie de mestesuguri transmise de generatii: fierarie, potcovarie, tamplarie, cojocarie, tesutul, torsul manual al lanii, prepararea branzeturilor. Aici vei fi initiat, sub indrumarea unui mestesugar iscusit, in tainele picturii pe sticla, tesutul la razboi.
Vizitatorii pot gusta din frumusetea unor obiceiuri stravechi, traind alaturi de sateni farmecul si adanca taina a evenimentului sau a diferitelor ritualuri religioase. Colectia de icoane pe sticla - cea mai mare parte din tara - alaturi de frumusetile naturale, asezarea geografica, simplitatea si ospitalitatea satenilor sunt doar cateva din comorile cu care te ademeneste acest lacas sfant, Sibielul.
Obiective turistice și atracții în Sibiel
Călătorești în Sibiel? Află ce poți vizita, locuri pe care nu ai vrea să le ratezi.
Imagini Sibiel
Poze postate de către editorii și membrii comunității Turistik
Mai multe imagini
Aveți imagini din Sibiel? Le puteți posta pe Comunitatea Turistik!
Click aici
Oferte Sibiel
Oferte de cazare si vacante in Sibiel publicate de Agentiile de turism si unitatile de cazare partenere