Festivalul de Arta Medievala
An de an, Sighisoara atrage numerosi turisti, ceea ce il face sa iasa din anomimat este Festivalul de Arta Medievala. Evenimentul - de trei zile si trei nopti - aduce in prim plan imaginea antica al orasului combinat cu modernitatea.
Stradutele ignora in egala masura linia dreapta si planul orizontal, ascund si dezvaluie in acelasi timp, la fiecare pas, intr-o elaborata dar fireasca scenografie urbana, tablouri medievale care incanta ochiul si incita imaginatia. Farmecul si personalitatea inconfundabila a orasului s-au alcatuit in timp, prin armonizarea depunerilor succesive ale istoriei.
Festivalul Sighisoara Medievala este un eveniment de referinta pentru viata culturala a Sighisoarei, dar si a Romaniei. Din 1992, la Sighisoara, in ultimul sfarsit de saptamana din luna iulie, realitatea si fantezia, modernul si medievalul se impletesc in armonie purtand vizitatorii intr-o lume, pe care multi o credeau apusa.
In fiecare an este cate un punct de referinta; de exemplu, Masca, un simbol important ca si forma de spectacol pentru publicul larg al pietelor, al marilor aglomerari de spectatori, al hazului imediat, al tristetii ce nu dureaza, al bucuriei nedisimulate.
La Sighisoara, in perioada festivalului, traditia se va imbina cu modernitatea, scenele montate in decorul autentic al Cetatii Medievale vor adaposti de dimineata pana seara spectacole de toate genurile, pentru toate varstele si pentru toate mastile.
Costume fabuloase de epoca - regi si regine, printi si printese, cavaleri si domnite, personaje imbracate in matase si dantele, cu armuri si sabii, dar si masti caraghioase vor trezi fantezia celor care vor pasi pe stradutele dintre zidurile vechiului Burg medieval.