Parcul - Rezervatie botanica
Parcul central al statiunii balneoclimaterice Slanic Moldova a fost recent modernizat, luminat noaptea si ofera locul prielnic pentru recreere alaturi de statuile celor mai mari scriitori romani si alte opere de arta sculptate in lemn. Ciuperca din parc adaposteste trupele care vin adesea sa dea concerte.
Reprezinta o oaza de liniste si verdeata, curata si permanent cosmetizata, care se intinde sub forma unui amfiteatru, cu trepte lungi si late, pe o suprafata de 12 hectare si care incanta zilnic privirile iubitorilor de natura.
Pe timpul noptii, iluminatul feeric produce senzatia ca te-ai afla pe Broadway.
Pentru refacerea si modernizarea parcului din centrul statiunii Slanic Moldova s-au cheltuit circa doua miliarde de lei. A fost amenajata si o cascada, bazata pe recircularea apei, care cade in trepte mai mici, oferind privirilor un spectacol de exceptie.
Pentru a se oferi un comert civilizat, pe Aleea Castanilor au fost montate module rustice de comercializare a produselor artizanale, iar pentru copii a fost amenajat spatii cu jocuri ecologice in ton cu specificul zonei de munte, plus piste pentru biciclete, iar pentru tineri si adulti au fost puse la dispozitie terenuri de sport.
Curand se vor finaliza lucrarile la o noua parcare, dar si la Aleea Personalitatilor, unde au fost montate primele busturi in amintirea marilor oameni de cultura care s-au perindat prin statiune, dupa cum a tinut sa ne precizeze primarul Andrei Serban.
Parcul este renumit si prin edificiile sale, ca monumentala cladire a Cazinoului, construita in 1894, Chioscul Fanfarei, unde a concertat pentru prima data George Enescu, la varsta de 9 ani, dar si prin exemplarele sale de zada, numita si voalul miresei, una dintre cele mai interesante si mai rare rasinoase din tara, declarata planta ocrotita.
Alte obiective turistice și atracții în Slanic Moldova