Biserica Unitariana
Orbán Balázs in cartea sa "Descrierea tinutului Secuiesc" nota ca, pe vremea principelui transilvanean János Zsigmond o jumatate din locuitorii orasului au trecut la confesiunea unitarina si in acea vreme, acestia aveau vizavi de Biblioteca Teleki, pe vremea aceea pe strada Olarilor (azi Borsos Tamas) biserica si un gimnaziu impozant.
Din pacate aceste cladiri au fost distruse de mercenarii lui Mihai Viteazu, respectiv ai generalului habsburgic Basta si nu s-au pastrat documente scrise in privinta lor.
Pe la mijlocul secolului al XVIII-lea, au inceput sa apara semnele unei schimbari lente. Din acest moment numarul unitarienilor incepe sa creasca progresiv si cel mai mare secui vorbeste in cartea sa de existenta in oras a 160 de unitarieni.
Si tot el mai adauga:"pe cele doua colturi ale marelui teren din strada Olarilor se inalta acea frumoasa casa de rugaciuni pe care in 1869 sirgul drept credinciosilor a inaltat-o in doar cateva luni". Aceasta cladire exista si azi, dar de aproape 70 de ani ea nu mai are aceeasi folosinta.
Nu, pentru ca odata cu cresterea populatiei orasului, numarul unitarienilor a crescut atat de vertiginos, incat a devenit din ce in ce mai stringenta construirea unei biserici mai mari.
Biserica conceputa in stil gotic si cu o fatada impozanta a fost ridicata in 1929-1930 cu o iuteala deosebita in doar 11 luni.