Salina
Salina Targu Ocna reprezinta o adevarata arta de extragere si preparare a sarii. Descoperirea si inceperea exploatarii masivului de sare sunt legate de o legenda cu haiducii, codrii seculari, etc.
Cam prin a doua jumatate a secolului al XIV-lea este mentionata acesta rezervatie, iar prin 1502, Stefan cel Mare acorda ctitoriei de la Putna (in fiecare an), cate o suta si cincizeci de dropi de sare.
Misionarul catolic, Bandini arata ca: "sarea din Ocna este mai tare ca sarea de mare, incat oleca ajunge pentru a sara bucatele si painea".
Pana in anul 1870, exploatarea sarii s-a realizat in camere ce aveau forma de clopot, cu diamentru intre 35-85 m, iar inaltimea de 30-61 m.
Incepand cu anul 1967-1970, extragerea sarii se facea prin metoda: camere mici si pilieri patrati aplicata experimental in "Mina Pilot". Dupa acesta perioada, se aplica acesta metoda cu succes in orizonturile minei "Trotus".
Astfel, prin perforare-impuscare, din fiecare camera rezulta 560 tone de sare bruta. In instalatia de preparare, dotata cu utilaje moderne de sfarmitare, tratare si ambalare, se obtin produse de calitate foarte apreciate de piata interna si internationala.
Alte obiective turistice și atracții în Targu Ocna