Informații turistice generale
Localitatea Targu Ocna (jud. Bacau) apartine generatiei oraselor feudale din Moldova, din punct de vedere cronologic incadrandu-se in subgeneratia asezarilor urbane complementare din secolele XVI-XVIII.
In anul 1894 orasului Targu Ocna i se atribuie statutul de statiune balneoclimaterica.
ca statiune turistica de interes national, in aceasta zona exista importante resurse turistice naturale, cum ar fi : apele minerale, salina, conditiile climaterice favorabile, frumusetea si varietatea peisajului, care impreuna cu patrimoniul cultural (monumente istorice de cult, monumente de arhitectura, monumente comemorative) constituie si va constitui si in viitor un cadru optim pentru dezvoltarea localitatii Targu Ocna.
Orasul Targu Ocna este adapostit intr-un golf depresionar, o adevarata "potcoava a dealurilor", strajuit din trei parti de prelungirile Muntilor Trotusului (masivul Nemirei in sud si sud-vest, Culmea Berzuntului in vest) si dealurile subcarpatice in nord (Prislopu, La Fundatura, La Stupina, Fetele Targului, Butnaru).
Relieful montan este reprezentat prin munti si maguri, cu altitudini ce scad de la de la vest la est. Altitudinea minima, de 250 m, se intalneste in partea de est a orasului, in lunca Trotusului, iar cea maxima, de 320 m, la poalele Muntelui Magura, catre valea Slanicului.
Partea de nord-est a orasului apartine zonei subcarpatice fiind alcatuita din formatiuni tinere. Aceasta zona este marcata prin doua elemente distincte: golful depresionar (culoarul Trotusului) si dealurile subcarpatice.
Obiective turistice și atracții în Targu Ocna
Călătorești în Targu Ocna? Află ce poți vizita, locuri pe care nu ai vrea să le ratezi.
Imagini Targu Ocna
Poze postate de către editorii și membrii comunității Turistik
Mai multe imagini
Aveți imagini din Targu Ocna? Le puteți posta pe Comunitatea Turistik!
Click aici
Oferte Targu Ocna
Oferte de cazare si vacante in Targu Ocna publicate de Agentiile de turism si unitatile de cazare partenere