Palatul de iarna din Sankt Petersburg, Rusia a fost construit intre 1754 si 1762 ca resedinta de iarna a tarilor rusi. A fost proiectat de Bartolomeo Rastrelli, in stil baroc, este colorat in verde si alb, are 1.786 de usi si 1.945 de ferestre.
Catedrala Petru si Pavel, zidita intre anii 1712-1732, este simbolul orasului de foarte multa vreme, adaposteste cavoul lui Petru cel Mare si ale altor imparati ai Rusiei.
Fortareata Sfintii Petru si Pavel, care a fost o vreme si inchisoare destinata detinutilor politici, ocupa o pozitie dominanta in centrul orasului. A fost construita o pasarela de-a lungul unei portiuni a zidului fortaretei, care da vizitatorilor o priveliste larga asupra raului, catre sud. Pe celalalt mal al Nevei, pe limba de pamant a insulei Vasilievski, se afla cladirea fostei ...
Fara indoiala, cel mai faimos muzeu este Ermitajul. Muzeul are una dintre cele mai bogate colectii de arta vest-europeana. Vastele lui colectii au fost pentru prima oara prezentate publicului in aripa construita in stil Renastere greaca de Leo von Klenze, (1838-1852), aripa numita acum Noul Hermitaj.
Construit pentru preferatul lui Petru cel Mare si primul guvernator al orasului Sankt Petersburg.
Intemeiat de Petru cel Mare.
Acest muzeu este faimos mai ales datorita colectiei de fetusi deformati de acum 300 de ani, aflati in formol. Restul muzeului consta in podoabe din diferite culturi ale lumii.
Se afla la capatul de est a proprietatii Nevskiy, langa raul Neva. Tot aici se afla is cimitirul Tikhvin, unde se afla mormintele unora dintre cei mai mari compozitori - Tschaikovsky, Rimsky-Korsakov, Mussorgsky si Borodin, precum si a scriitorului Fyord Dostoevski.
O manastire in stil traditional rusesc, construita pe locul in care a fost asasinat tarul Alexandru II, in 1881. Interiorul este decorat elaborat, cu peste 6.000m2 de mozaic.
A fost construita in 1818 si este a treia catedrala ca marime din lume.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat